خبرگزاري فارس: يك سناريست مصري گفت: تاريخ و تمدن ايران و مصر آن قدر نقطه اشتراك دارد كه منجر به توليدات سينمايي مشترك شود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري حوزه هنري، «عزيزه شلبي» يكي از اعضاي هيئت سينمايي مصر بود كه براي ديدار از حوزه هنري آمده بودند، گفت: من سينماهاي كشورهاي دنيا را ميشناسم ولي اولين بار كه با سينماي ايران آشنا شدم ده سال پيش بود.در جشنوارهاي در پاريس فيلمي از ايران نمايش داده شد و آن قدر روي من تاثير گذاشت كه علاقهمند به سينماي ايران شدم و وقتي به مصر برگشتم بيشتر در مورد سينماي ايران و كارگردانهاي ايراني مطالعه كردم و متوجه شدم كه سينماي ايران فرهنگ غني دارد.
شلبي درباره فاصلهاي كه بين دو كشور مصر و ايران ايجاد شده گفت: مشكل اصلي اين است كه در بازار ما فيلمهاي ايراني وجود ندارد و تنها در زماني كه جشنوارهاي برگزار ميشود اين فرصت پيش ميآيد كه با آثاري از سينماي ايران، آن هم بسيار محدود، روبه رو شويم.
شلبي كه 15 سال است نوشتن متون تخصصي سينمايي روزنامههاي مطرح مصر را برعهده دارد، درباره نزديكي فرهنگ ايران و مصر گفت: ما در بسياري موارد با هم مشتركايم. در تمدن،تاريخ،مراجع ديني،حتي حملههايي كه از سوي اقوام ديگر به هر دوكشور شده است، اين نقطه اشتراكها فرهنگ ما را به هم نزديكتر ميكند و سينما هم كه خوب بر گرفته از فرهنگ است. همه اينها زمينه را براي ايجاد يك شرايط مناسب همكاري فراهم ميكنند.
شلبي پس از تماشاي فيلم «يه حبه قند» رضا ميركريمي گفت: از تماشاي آن لذت بردم.از ارتباط بين آدمهاي فيلم،از شادي آنها و از غمي كه فيلم داشت. فيلم از احساسات دروني بشر ميگفت و يك حزن منطقي داشت كه هميشه بين دوراهي زندگي واقعي و زندگي ايده آل نمايان ميشود و يقهمان را ميگيرد.
او در پايان اظهار اميدواري كرد كه اين ديدار ميان سينماگران مصري و مسئولان حوزه هنري و رايزنيهاي ايجاد شده به واسطه آن، مسير تبادل فرهنگي بين دو كشور را باز كند و باعث آشنايي و همكاري بيشتر هر دو كشور در توليدات سينمايي شود.