خبرگزاري فارس: لملوم با بيان چرخش سياست غرب در ليبي گفت: غربيها دريافتند كه ادامه جنگ بهسودشان نيست به همين دليل استراتژي از توان انداختن دو طرف درگير را دنبال ميكنند تا با طرحهايشان موافقت شود.
"مفتاح لملوم " دبيركل جنبش ملي ليبي در گفتوگو با خبرنگار بينالملل فارس در پاسخ به سؤالي درباره چرايي عدم تمايل كشورهاي غربي به پايان دادن جنگ در ليبي گفت: نخست اينك ما نميدانيم كه غربيها چه برنامهاي براي آينده اين جنگ دارند، آيا واقعاً به دنبال پايان دادن به آن هستند يا خير، ولي از ظاهر امر برميآيد كه برخي از طرفهاي غربي از پايان يافتن آن حمايت ميكنند زيرا ادامه آن را به سود خود نميبييند زيرا بيش از مدت زمان برآوردي آنها به طول انجاميده است.
*علت تمايل برخيها به تداوم جنگ در ليبي
وي افزود: چنانچه كشوري نخواهد كه اين جنگ پايان پذيرد اين امر بدين معني است كه به دنبال سودجويي از اين جنگ است. شايد به دنبال بازاريابي و فروش تسليحات نظامي خود باشد و اكنون ملاحظه ميكنيم كه برخي كشورهاي خارجي تسليحات پيچيدهاي را به سوي ليبي روانه كردهاند كه هزينههاي سرسامآوري را ميطلبد.
*جنگها منبع سود براي توليدكنندگان تسليحات
دبيركل جنبش ملي ليبي جنگها را منبع سود براي سازندگان تسليحات نظامي خواند و با اشاره به گفته برخي منابع كه جنگ ليبي را جنگ نفت خواندهاند گفت: اگر چنين موضوعي صحت داشته باشد بنابراين جنگ حاضر در ليبي عكس اين مقوله را رقم ميزند زيرا بهره برداري از نفت نيازمند آرامش و امنيت است، اين در حالي است كه از زمان آغاز انقلاب ملت ليبي صادرات نفت متوقف شده و تأسيسات نفتي زير آتش بمبارانها قرار گرفتهاند.
اين رهبر معارضان ليبي تأكيد كرد: اعتقادي مبني بر اينكه ادامه اين جنگ به خاطر نفت باشد ندارم. همچنين معتقد هستم كه اين جنگ به سود ملت ليبي به عنوان صادر كننده نفت نيست؛ همان طور كه جنگ فعلي به زيان كشورهاي وارد كننده نفت از ليبي به شمار ميرود.
*تداوم جنگ ليبي بهصورت فرسايشي
وي مقوله مطرح شده را مبني بر اينكه غربيها به دنبال آنند كه جنگ داخلي ليبي به صورت فرسايشي ادامه پيدا كند تا با ورود ماه رمضان و خستگي طرابلس و انقلابيون به عنوان دو طرف درگير با هر طرح غربي موافقت شود، وارد دانست و افزود: استراتژي از توان انداختن دو طرف درگير معمولاً در جنگها به كار گرفته ميشود تا اينكه درگيري طبق شرطهاي معيني پايان داده شود ولي احتمال ميدهم با توجه به شرايط فعلي ممكن است چنين موضوعي صحت نداشته باشد البته در همان حال چنين مقولهاي ميتواند وارد باشد.
*نفوذ رژيم قذافي و غرب در شوراي انتقالي ليبي
لملوم در خصوص به رسميت شناختن شوراي ملي انتقالي ليبي در بنغازي از سوي برخي كشورهاي غربي گفت: اين شورا موقت بوده و نميتواند تا مدتها مديريت كشور را بهعهده گيرد، در ابتدا كسي گمان نميكرد كه اين بحران طولاني شود و لذا شورايي موقت براي رهبري انقلابيون تشكيل شد و از طرف ديگر اين شورا توان بالايي براي بهبود شرايط امنيتي را ندارد و از آنجايي كه عمر رژيم ليبي در منطقه شرقي اين كشور 42 سال است بنابراين قطعاً طرفداران و دستگاههاي امنيتي براي خود در اين منطقه دست و پا كرده است.
وي افزود: طرابلس مانند هر دستگاه اطلاعاتي ديگر ميتواند در شوراي ملي انتقالي نفوذ كند امروز چنين موضوعي بسيار رايج شده است و حتي دستگاههاي اطلاعاتي كشورهاي كمتر توسعه يافته در سازمان اطلاعاتي كشورهاي ثروتمند و پيشرفته نفوذ كردهاند بنابراين نفوذها در ليبي جريان است و گمان نميكنم كه شوراي ملي انتقالي در حال حاضر توان رويارويي با اين نفوذها را داشته باشد. اين نفوذها از سوي رژيم قذافي و دستگاههاي اطلاعاتي غرب صورت ميگيرد.
*گلايه از كشورهاي عربي بهخاطر عدمحمايت از انقلابيون
دبيركل جنبش ملي ليبي با بيان اينكه ناتو ميگويد كه براي حمايت از ملت ليبي به اين سرزمين آمده است، افزود: ما از دوستان عرب خود گلايه داريم زيرا هنگامي كه رژيم قذافي در حال كشتار جمعي مردم ليبي بود؛ از حمايت و دفاع از اين ملت دريغ كردند. قذافي در آن زمان دستور داد كه شهر بنغازي با خاك يكسان شود ولي بسياري از كشورهاي عربي هيچ حركتي از خود نشان ندادند.
*اهداف ناتو از ورود به ليبي
وي در پاسخ به سؤالي درباره نيت اصلي ورود نيروهاي ناتو به ليبي گفت: در ابتدا براي حمايت از ملت ليبي وارد كشورمان شدهاند ولي برنامههاي بعدي آنها را به تاريخ واگذار ميكنيم و طبيعي است كه هركسي بخواهد كمكي بكند به دنبال اهداف و برنامههايي است؛ امروزه همه جهان به اين سمت حركت ميكنند و اين موضوع به جزئي از طبيعت جهان درآمده است امروزه هيچكس چيزي را بدون دريافت ارزش مقابلي به شخص ديگري نميدهد.
*تهديدات قذافي را جدي نگيريد
لملوم تهديدات ديكتاتور ليبي مبني بر شكست دادن نيروهاي ناتو و كشورهاي غربي و تهديد انقلابيون به كشتار دسته جمعي را فاقد پشتوانه عملي خوانده افزود: رژيم قذافي توان عملي كردن اين تهديدات را ندارند و چنانچه غربيها بدانند رژيم قذافي بر انقلابيون پيروز ميشود يك لحظه از ياري دادن او دريغ نميكردند ولي رژيم قذافي نفسهاي آخر خود را ميكشد.