من معتقدم که پروفسور هانری کربن شاگردی مخلص برای علامه طباطبائی بود و به او عشق می ورزید.
پروفسور علیرضا عرفه از فیلسوفان برجسته مسلمان تونسی که سال ها در فرانسه در محضر پروفسور هانری کربن شاگردی کرده است و در حال حاضر مطالعات ویژه ائی در حوزه فلسفه ملاصدرا و نیز فلسفه در ایران آغاز کرده است نقش بنیادین و اثر گذار ابن سینا، ملاصدرا و بسیاری از عرفا و فلاسفه ایرانی را در تحول رویکردهای معرفت شناختی و عبودیتی مورد توجه قرار داد و با گله مندی از مستشرقان، مطالعات اسلامی آنان را کامل ندانست و علت آن را تکیه صرف به منابع اهل سنت دانست و گفت: اگر بخواهیم فلسفه اسلامی، عرفانی اسلامی، کلام اسلامی، فقه اسلامی و هر آنچه در حوزه اسلام را به خوبی مطالعه کنیم باید از فرهنگ غنی تشیع برخوردار گردیم و خود را از فیض آن محروم نکنیم.
این استاد دانشگاه افزود: من معتقدم که پروفسور هانری کربن که شاگردی مخلص برای علامه طباطبائی بود و به او عشق می ورزید از چنین ویژگی برخوردار بود و استاد کربن به من می گفت که من
نمی توانم مذهبی غیر از شیعه را بپذیرم.
این فیلسوف برجسته تونسی که در حال حاضر سفرهای مطالعاتی مکرری را بین تونس و فرانسه انجام می دهد اعجاب و شگفتی خود را از نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و دعای کمیل بیان داشت و گفت: که احساس کردم با ترجمه آنها به بشریت خدمتی کنم و لذا سال ها زحمت کشیدم و بخش هائی از آن معارف ناب را به زبان فرانسه ترجمه کردم.
دکتر علیرضا عرفه با اعلام اهتمام به ترجمه نهج البلاغه در طول 5 سال گفت: که به دلیل عمق مفاهیم آن که برگرفته از اندیشه های آسمانی علی بن ابیطالب علیه السلام است تاکنون صرفاً بخشی از آن را تا خطبه هفتادم نهج البلاغه ترجمه کرده ام و در حال تکمیل این مسیر هستم.
استاد دانشگاه سوربن فرانسه با بیان این جمله که طبق روایت هائی گل و عطر آن مخلوق عرق جبرئیل امین است اظهار امیدواری کرد که زمانی برسد که رائحه عطر قرآن کریم و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و دعای کمیل همه جهان را فرا گیرد.
پروفسور علیرضا عرفه با حضور در رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در تونس با صادق رمضانی گل افزانی نماینده فرهنگی کشورمان دیدار و گفتگو کرد و بر ضرورت ایجاد کتابخانه تخصصی فلسفه اسلامی در تونس تأکید نمود. وی ریشه همه مشکلات فکری و دعواهای ایدئولوژی را عدم آشنائی جامعه اهل تسنن با کتب امهات شیعه دانست و دعوت آقای دکتر رمضانی را برای برگزاری چندین میزگرد فلسفی با حضور اندیشمندان ایرانی مورد استقبال قرار داد.