دو دانشجوی اتیوپیایی كه موضوع پايان نامه شان بررسي روابط دو جانبه ایران و اتیوپی و جایگاه غزالی در فلسفه اسلامی بود از پایان نامه های خود دفاع نموده و موفق به اخذ درجه ی عالی شدند.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،یاسین محمد: دانشجوی رشته ی علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه WOLLEGA در پایان نامه اش به بررسي روابط دو جانبه ایران و اتیوپی از سال 1991 پرداخته است. وی در پایان نامه ی خود متذکر شده است که روابط فیما بین ایران و اتیوپی در سال 1950میلادی رسماً با اعزام سفرا به دو کشور آغاز گردید . در طول این نیم قرن روابط همواره با فراز و نشیب هایی توام بوده است. در هردو کشور انقلاب به وقوع پیوست وهر دو نظام پادشاهی را ساقط کردند .
بعد از سال 1991 میلادی پس از انقلاب اتیوپی روابط دو کشور وارد مسیر جدیدی شد . موافقت نامه های مختلف توسط نمایندگان دو کشور به امضاء رسید.با توجه به یادداشت تفاهم امضاء شده فیما بین ج.ا.ایران و جمهوری دموکراتیک فدرال اتیوپی کمیسیون مشترک در سال2000 میلادی ، همکاریهای دو جانبه فرایندی نوین را آغاز نمود.در بخش دیگر این پایان نامه آمده است تقویت روابط فرهنگی فیما بین دو کشور از اهمیت به سزایی برخوردار است. از آغاز تاکنون همواره فعالیت فرهنگی ج.ا.ایران در اتیوپی در راستای تقویت روابط بسیار موثر و قابل توجه بوده است.همچنین در حوزه ی اقتصادی و سرمایه گذاری فعالیتهایی خوبی انجام شده که نیاز به ارتقاء روابط اقتصادی مشهود است.
احمد کلیفا دانشجوی رشته فلسفه دانشگاه آدیس آبابا نيز كه موضوع پایان نامه اش:جایگاه غزالی در فلسفه اسلامی بود در پایان نامه آورده است که : همواره به دنبال تلفیقی از فلسفه ، کلام ، عرفان و سیاست در فرهنگ اسلامی بودم دریافتم که در قرن هشتم افکار فلسفه یونان و تاثیر آن در جهان اسلام موجب افزایش مدارس عقلگرا و برخی مجادلات کلامی در توسعه تفکرات اسلامی توسط فلاسفه اسلامی انجامید . غزالی فیلسوف و عارف بزرگ ازمتفکرین اسلامی تلاش نمود تا تفکرات اسلامی را بر پایه دفاع عقلایی و منطقی بنا نمود واز طرف دیگر به بیان نقش فلسفه در حل اختلاف نظرات کلامی پرداخت .
همچنین نگارنده اشاره دارد به این که در مساله علیت استد لا لهای محکم و قوی را غزالی ارائه نموده است و نیز در بیان مفهوم جنبه های وجودی انسان ، جسم و روح همچنین راهکارهای تعادل نظام اخلاقی در انسان بر چه مبنایی پایه ریزی شده ، مطالب مبسوطی از آثار وی را تحلیل و بررسی نموده است