برگزاري دادگاهي عادلانه و علني در خصوص اتهامات وارده به حسني مبارك و دو پسرش، شايد بتواند گوشهاي از زخمهاي مردم مصر را التيام بخشد، زخمهايي كه طمع وبلندپروازيهاي خانواده حاكم اين كشور بر بدن اين ملت وارد آورده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري فرانسه، جمال مبارك، پسر ارشد حسني مبارك، رئيسجمهوري سابق مصر در آرزوي جانشيني پدر و در دست گرفتن زمام امور بزرگترين كشور عربي بود اما علاء مبارك، فرزند ديگر حسني مبارك بيشتر تمايل داشت تا به شمار اموال خود بيافزايد.
پسران مبارك در حال حاضر در زندان "مزرعه طرة" واقع در جنوب قاهره به سر ميبرند و منتظرند تا فردا (چهارشنبه) در برابر دادگاه حاضر شوند.
چند ماهي ميشود كه جمال و علاء مانند پدرشان كه در حال حاضر در بيمارستان شرمالشيخ به سر ميبرد، علنا در برابر رسانهها ظاهر نشدهاند.
گزارشهاي رسانهاي در زمان سرنگوني مبارك، بيانگر آن است كه اين دو فرزند وي به شدت با يكديگر مشاجره لفظي داشته و هر كدام، ديگري را به سقوط دستگاه پدرشان متهم ميكرد. علاء و جمال سلايق مختلفي دارند. جمال مبارك كه در بانك مشغول به كار بوده است، در گارد جديد رياستجمهوري مشغول شد. وي همچنين به عنوان يكي از رهبران حزب ملي دموكرات به رياست پدرش انتخاب شد از همان زمان سعي كرد تا با ورود به اين حزب شرايط را به سمت به دست گرفتن پست رياستجمهوري سوق دهد. سوزان مبارك، همسر حسني مبارك نيز با تمام قدرت به وي كمك ميكرد تا بتواند جانشين پدر مسن خود كه از سال 1981 قدرت را به دست گرفته است، بشود.
اما راه رسيدن به پست رياستجمهوري چندان هموار نبود؛ مردم مصر به جمال و خانوادهاش به عنوان تاجران ثروتمند و فاسد مينگريستند. اكثريت نيروهاي ارتش نيز سناريوي موروثي شدن قدرت در مصر را تائيد نميكردند.
جمال مبارك از دانشگاه آمريكا در قاهره فارغ التحصيل شد و در لندن از سال 1988 تا 1994 مشغول به كار شد. در سال 1995 به دنبال تلاش براي ترور پدرش در آديس آبابا به مصر بازگشت. از سال 1999 تلاش كرد تا پستهاي حزب را به دست بگيرد و تاجران را وارد پارلمان كند تا بدين وسيله اقتصاد مصر را در دست بگيرد. اين در حالي است كه علاء مبارك عرصه سياست را به برادرش واگذار كرد و وارد عرصه تجارت شد. در اين زمينه نيز اموال زيادي جمعآوري كرد.
روزنامه البيان نيز با انتشار گزارشي تحت عنوان"مبارك، اولين حاكم مصر در مظان اتهام"، نوشت: محاكمه مبارك اولين محاكمه در نوع خود در طول تاريخ مصر به شمار ميآيد. كارشناسان معتقدند كه مجازات اعدام براي مبارك شديدترين مجازات براي وي به شمار ميآيد.
تاكنون اتهامات زيادي به رئيسجمهوري سابق مصر از جمله صدور دستور كشتار تظاهركنندگان مصري در انقلاب 25 ژانويه، فساد مالي و سوءاستفاده از قدرت وارد آمده است.
كارشناسان حقوقي معتقدند كه برگزاري دادگاه مبارك به صورت علني تضميني براي عادلانه بودن دادگاه به شمار ميآيد.
گفته ميشود جمال و علاء در يك قفس در دادگاه مصر خواهند بود.