خبرگزاري فارس: يك نويسنده عرب با اشاره به سستي و اهمال بينالمللي در نجات مردم سومالي نوشت كه آمريكا بر اساس سياستهاي خود، در روند امدادرساني به مناطق بحران زده مانع تراشي ميكند.
به گزارش فارس، "منير شفيق " نويسنده مشهور عرب در مقالهاي به بررسي بحران غذايي و قحطي در شاخ آفريقا و سومالي پرداخته و نوشت كه گزارشها حاكي از آن است كه 11 ميليون نفر در اين مناطق در معرض خطر مرگ قرار دارند.
*حركت لاكپشتي سازمانهاي بين المللي براي كمك به مردم سومالي
وي ادامه ميدهد كه احتمال ميرفت سازمانهاي امداد رساني بينالمللي با نهايت سرعت براي نجات مردم و كودكان از مرگ حتمي و جلوگيري از انتشار بيماريهاي خطرناك و رسيدن اوضاع اين منطقه به حالت بحراني وارد عمل شوند، اما آنچه اتفاق افتاد اين بود كه اين سازمانها سرعتي كمتر از لاك پشت دارند و اگر تحركهايي نيز انجام ميدهند، در كنفرانسها و همايشهايي است كه هشدار و وعدههاي توخالي نجات مردم مناطق بحران زده مطرح ميشود و با هيچ واكنش عملي از سوي اين سازمانها مواجه نشده است.
برخي اين كندي در روند كمك رساني را به علت سختي كمكهاي خارجي ميدانند و برخي ديگر معتقدند كه اين سستي به علت مسايل سياسي و امنيتي روي ميدهد، به هر حال بعد از گذشت ده روز از آغاز بحران، بسياري از تريبونها از سستي كشورهاي جهان و امت اسلامي در اين روند انتقاد كردند.
*تحريم غرب عليه سومالي به بهانه خشكاندن منابع مالي تروريسم
شيخ عبدالرحمن سميط كه يكي از مقامات سازمانهاي كمك رساني اسلامي است، در اين ارتباط ميگويد كه تحريمهاي اعمالي از سوي غرب به بهانه خشك كردن منابع مالي تروريسم باعث شده كه بسياري از سازمانها قادر به كمك به مردم قحطي زده سومالي نباشند.
وي در مورد كمكهاي مسلمانان براي نجات مردم سومالي گفت كه مقصر در اين زمينه مسلمانان نيستند، بلكه مشكل از موانعي نشات ميگيرد كه تصميمهاي بينالمللي به عمد در مسير كمكرساني فوري به اين كشور ايجاد كرده و آن را كند نموده است.
اين گزارش در همين راستا به سندي اشاره كرد كه در سال 1978 از سازمان جاسوسي آمريكا فاش شده است، بر اساس اين سند سيا به سازمانهاي آمريكايي دستور داده كه تا حد امكان كمكرساني به مناطق حادثه زده در كشورهاي جهان سوم را به تاخير بيندازند تا اين بحرانهاي طبيعي بتواند بيشترين حد تلفات را در اين كشورها ايجاد كرده و از جمعيت آنها بكاهد.
اين سند البته ممكن است كمي دور از ذهن باشد، اما بررسي عملكرد سازمانهاي بينالملي در مقابله با دهها بحران طبيعي از سالهاي گذشته نشان ميدهد كه سيستمي وجود دارد كه عملكرد اين سازمان ها را تا حد امكان آرام ميكند تا فرصت عمل بيشتري به بحران مذكور براي قتل عام مردم بيگناه بدهد.
* بان كي مون تابع محض سياستهاي آمريكا
شفيق ميافزايد كه كساني كه پيش از اين موفق به بررسي اين موضوع نشدند، ميتوانند عملكرد اين سازمانها را در كمكرساني به مردم سومالي بررسي كنند، اين سياست بويژه با حضور نومحافظه كاران آمريكا در عرصه قدرت و حضور بان كي مون در دبير كلي سازمان ملل تشديد شده است، چرا كه وي تابع محض سياستهاي آمريكاست.
*كشورهاي اسلامي تحريمهاي اعمال شده عليه سازمانهاي اسلامي را لغو كنند
اين مقاله در پايان راهكارهايي را براي مقابله با كندي موجود در روند امداد رساني به مردم سومالي ارائه كرده و مينويسد كه در ابتدا بايد كشورهاي عربي و اسلامي تحريمهاي اعمال شده عليه سازمانهاي اسلامي را لغو كنند و از سوي ديگر اراده عربي و اسلامي به حدي از آزادي برسد كه بتواند مسئوليتهاي خود را در برابر ملتش بويژه در زمان بحرانهاي مختلف بر دوش بگيرد.
از سوي ديگر سازمانهاي بينالمللي نيز بايد بدانند كه عملكرد آنها زير ذرهبين قرار دارد و آنها نميتوانند بيش از اين تظاهر به كمك به مردم قحطي زده سومالي كنند و در عمل سرعت آنها در امداد رساني بسيار اندك باشد. بان كي مون نيز بايد بداند كه زير ذره بين افكار عمومي كشورها قرار دارد.