واحد مرکزی خبر/ صندوق جمعیت ملل متحد اعلام کرد بحران غذایی در شاخ افریقا نشان دهنده ضرورت اجرای جدی تر برنامه تنظیم خانواده در کشورهای فقیر برای جلوگیری از بروز چنین فجایعی در آینده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از داکار، سازمان ملل دو منطقه در جنوب سومالی را منطقه قحطی زده اعلام کرده است.
این دو منطقه جمعیتی بالغ بر سه میلیون و هفتصد هزار نفر دارد.
سازمان ملل همچنین اعلام کرده است مناطقی در شمال کنیا، جیبوتی و اتیوپی با جمعیتی بالغ بر دوازده میلیون نفر نیز نیازمند کمک های فوری غذایی هستند.
به رغم کمبود شدید مواد غذایی و میزان بالای مرگ و میر کودکان در این منطقه، جمعیت آن از زمان آخرین قحطی بزرگ در سال هزار و نهصد و هفتاد و چهار تا کنون بیش از دو برابر شده است.
محدودیت استفاده از شیوه های رایج جلوگیری از بارداری و اعتقاد ساکنان منطقه به ضرورت وجود خانواده های پرجمعیت از جمله عوامل افزایش جمعیت در این منطقه محسوب می شود.
باباتوند اوسوتیمهینBabatunde Osotimehin، مدیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد ضمن تاکید بر این مطلب که کاهش نزولات آسمانی در شمال افریقا یکی از دلایل مهم بروز چنین وضعیتی است خاطر نشان کرد quotation mark ما باید شیوه های تولید غذا را بهبود بخشیم.
ما باید به کشورهای عضو کمک کنیم که زنان و به ویژه دختران جوان را درباره روابط جنسی آموزش دهند.
ما موظف هستیم که برنامه های تنظیم خانواده را به این اقشار آموزش دهیم.
quotation mark مدیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد ضمن تاکید بر ماهیت داوطلبانه سیاست های تنظیم خانواده گفت هدفی که دنبال می شود این است که زنان در این مناطق بتوانند در زمانی که خود مناسب می دانند بچه دار شوند و تعداد بچه های آنها از سقف مشخصی که توان مالی خانواده هایشان اجازه می دهد بالاتر نرود. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و نیز برخی کارشناسان معتقدند رشد بالای جمعیت در شاخ افریقا یکی از دلایل اصلی بحران کنونی در این منطقه است.
ب فقدان سامانه های تامین اجتماعی و بالا بودن مرگ و میر کودکان در افریقا باعث شده است فرهنگی در میان کشورهای افریقایی رشد کند که خانواده ها را به داشتن فرزندان بیشتر ترغیب می نماید.
بر این اساس، خانواده ها معتقدند که هر چه تعداد فرزندان آنها بیشتر باشد احتمال زنده ماندن تعدا بالاتری از آنها وجود دارد.
با این حال، مسئله ای که وجود دارد این است که کودکان باقی مانده با مشکل کمبود مواد غذایی روبرو خواهند شد.
مدیر اجرایی صندوق جمعیت ملل متحد تصریح کرد این صندوق برآورد کرده است که حدود دویست و پانزده میلیون زن در کشورهای فقیر به برنامه های کنترل خانواده دسترسی ندارند.
در صورتی که این تعداد زن در کشورهای فقیر به چنین برنامه هایی دسترسی داشته باشند، هر ساله تعداد بارداری های ناخواسته به میزان دو سوم و میزان مرگ و میر کودکان نیز به نصف تقلیل خواهد یافت.