شبكه الجزيره 'قطر' امروز چهارشنبه اعلام كرد گروهي از مردم مصر در برابر دانشكده پليس در قاهره كه محل محاكمه رئيس جمهور مخلوع اين كشور است تجمع كردند.
ایرنا- بر اساس اين گزارش، در حالي كه اقدامات براي منتقل كردن 'حسني مبارك' رئيس جمهور مخلوع مصر از شرم الشيخ به قاهره براي آغاز محاكمه در ساعات بامداد امروز آغاز شده بسياري از مردم مصر هنوز نسبت به اراده جدي نظاميان حاكم بر اين كشور براي محاكمه مبارك ترديد دارند.
تعدادي از اين افراد كه پرچم هاي انقلاب 25 ژانويه را در دست دارند در برابر دانشكده پليس تجمع كرده و شعارهايي مبني بر لزوم محاكمه و مجازات قاتلان انقلابيون سر مي دهند.
در بين اين تظاهر كنندگان فعالان سياسي و هواداران گروه هاي سياسي حاضر در انقلاب مصر و خانواده هاي قربانيان مشاهده مي شوند.
محل دانشكده پليس در شرق قاهره قرار دارد و پيش بيني مي شود با گذشت زمان بر تعداد تظاهر كنندگان افزوده شود. اقدامات امنيتي بسيار شديدي در اطراف دانشكده پليس به اجرا درآمده و حضور خبرنگاران و تصويربرداران رسانه هاي مختلف در اطراف اين دانشكده هم قابل توجه است.
ارتش مصر با تانك ها و زره پوش هاي خود تمامي راه هاي ورودي به دانشكده را مسدود و كنترل مي كند. رسانه هاي مصري اعلام كردند حسني مبارك كه بيش از 80 سال سن دارد اكنون در وضعيت جسماني رضايتبخشي قرار دارد.
گفته شده تلويزيون دولتي مصر، تنها رسانه اي است كه محاكمه مبارك را به طور زنده پخش مي كند. تلويزيون هاي بزرگي هم در برخي ميادين قاهره قرار داده شده تا مردم بتوانند روند محاكمه را دنبال كنند.
بحث هاي زيادي در سانه هاي مصر در باره ساير حاضران در جلسه محاكمه امروز مبارك مطرح شده است. خانواده هاي قربانيان مصري خواستار حضور در جلسه هستند ولي هنوز مشخص نيست به چه كساني اجازه حضور در محاكمه داده مي شود.
برخي سازمان هاي حقوقي از آن بيم دارند كه جلسه محاكمه يك جلسه كاملا صوري و تشريفاتي باشد و تنها افسران ارتش در آن حضور داشته باشند.
مبارك از بيمارستاني در شرم الشيخ به فرودگاه اين شهر منتقل شد و از آن فرودگاه راهي قاهره شده است.
مسئولان نظامي در مصر اعلام كردند اقدامات امنيتي شديدي را در جريان انتقال مبارك از شرم الشيخ به قاهره به اجرا گذاشته اند.
هزاران نفر از مردم هم اكنون مقر دانشكده پليس را از همه طرف محاصره كرده اند و تا كنون چندين برخورد بين مخالفان مبارك با افراد هوادار وي كه بين جمعيت حضور دارند، رخ داده است. آنچه خشم مردم را افزايش داده، محروم شدن خانواده هاي شهداي انقلاب مصر به عنوان اصلي ترين صاحبان حق مدني از براي حضور در دادگاه مبارك است.
قرار است امروز در دانشكده پليس در قاهره محاكمه حسني مبارك، علا و جمال دو فرزند وي و 'حبيب العادلي'وزير كشور دوران مبارك آغاز شود.
مبارك با 3 اتهام كشتار تظاهر كنندگان در جريان انقلاب 25 ژانويه، صدور گاز مصر به اسرائيل و اتلاف اموال عمومي، مواجه است.
شوراي نظامي حاكم بر مصر كه طي ماه هاي اخير به دليل كوتاهي در محاكمه سران نظام مبارك تحت فشار افكار عمومي مصر قرار داشته متعهد شده محاكمه عادلانه اي را براي مبارك ترتيب دهد و به همين دليل اجازه پخش محاكمه از تلويزيون دولتي را داده تا اندكي از خشم افكار عمومي مصر بكاهد.
علاوه بر مبارك 11 متهم ديگر در پرونده كشتار انقلابيون و صدور گاز مصر به اسرائيل و اتلاف اموار عمومي محاكمه مي شوند كه يكي از آنها سرمايه دار معروف فراري 'حسين سالم 'است كه در اسپانيا در بازداشت به سر مي برد.
متهمان پرونده صدور گاز مصر به اسرائيل به ترتيب عبارتند از: حسني مبارك، جمال مبارك رئيس كميته سياست ها در حزب منحله حاكم بر مصر كه در تلاش بود رياست جمهوري را از پدرش به ارث ببرد، علا مبارك فرزند ديگر مبارك، حسين سالم و حبيب العادلي وزير كشور دوران مبارك.
در عين حال شخص مبارك و العادلي متهمان اصلي كشتار انقلابيون هستند. 6 تن از معاونان و مسئولان وزارت كشور هم متهم همين پرونده هستند.
اتهام آنان اين است كه گاز مصر را نه تنها به پايين ترين قيمت به اسرائيل فروخته اند بلكه بهاي اخذ شده حتي كمتر از هزينه هاي استخراج گاز است. به عبارت ديگر، مصر بخشي از هزينه هاي استخراج گاز صادراتي به اسرائيل را هم شخصا متحمل شده و سودي هم دريافت نكرده است.