واحد مرکزی خبر / محاکمه حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر امروز درحالی در قاهره اغاز می شود که بسیاری از خانواده های قربانیان سرکوبها در این کشور خواهان اعدام مبارک هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، مادر یکی از جوانانی که در انقلاب مصر کشته شد هرگز حاضر نیست از خون پسرش بگذرد. رایا محمـد مادر این جوان می گوید : پس از ان که پسرم را به اتاقش اوردم تختش پر خون شد و دیگر هیچ کس در این تخت نخوابیده است.
احمد در بیست و هشتم ژانویه گذشته در قاهره کشته شد.
این یکی از خونین ترین روزهای انقلاب بود که طی ان تک تیراندازان به سوی تظاهرکنندگان تیراندازی کردند.
این جوان هفده ساله بر اثر اصابت دو گلوله در شکمش کشته شد. مادر احمد گفت: من خواهان اعدام حسنی مبارک در میدان التحریر هستم.
اکثر خانواده های قربانیان سرکوبها خواهان اعدام مبارک هستند.
در اواخر ماه ژوئیه برخی ازانان در برابر دادگاهی که وزیر کشور سابق در ان محاکمه می شود حضور یافتند و خواهان اعدام وی شدند.
وزیر کشور سابق پس از چراغ سبز مبارک به نیروهای امنیتی دستـور شلیک مستقیـم به سوی تظاهرکنندگان را صادر کرده بود. محمد محمود وکیل خانواده های قربانیان گفت: اطلاعاتی که در دست داریم، نشان می دهد که حسنی مبارک مجرم است.
بر اساس قانون اساسی وی فرمانده اصلی پلیس بوده است.
ژنرالها تحت فشارهای مردمی تاریخی برای محاکمه مبارک تعیین کرده اند اما بسیاری از مصریها نظامیان را به همدستی با فرمانده سابق نیروی هوایی متهم می کنند که بعدا رئیس جمهور موقت شد.
عماد قد تحلیلگر مرکز مطالعات سیـاسی الاهرام گفت : انان به هیچ کس اجازه نخواهند داد مبارک را به زندان بیندازد.
تا به امروز مقامات مسئله ضعف جسمانی مبارک را برای منتقل نکردن رئیس جمهور سابق به زندانی در قاهره مطرح کرده اند.
اما معترضان میدان تحریر قاهره عقیده دارند این مسئله بهانه ای بیش نیست.
احمد عضو جنبش ششم اوریل و از فعالان حزب جبهه دموکراتیک گفت: اگر واقعا مبارک را محاکمه کنند، شورای نظامی احتمال دارد اعتماد ملت را به دست اورد در غیراین صورت مردم دوباره به میدان تحریر خواهند ریخت.
انقلابیون مصری مصممند شخصیتهای مطرح رژیم سابق از جمله رئیس جمهور پیشین را پشت میله های زندان ببینند. این درحالی است که برخی دیگر از تحلیلگران بر این باورند مبارک به احتمال زیاد محکوم خواهد شد اما معلوم نیست چه حکمی علیه وی صادر می شود.
حسنی مبارک به مدت سی سال به سبکی دیکتاتورمابانه بر کشور حکومت می کرد اما پس از هجده روز اعتراض در قاره، از سمت خود استعفا کرد.