خبرگزاري فارس: محاكمه حسني مبارك، رئيس جمهور مصر امروز در قاهره آغاز ميشود؛ ديكتاتوري كه پروندهاي به قطوري 20 هزار صفحه دارد.
به گزارش فارس، محاكمه حسني مبارك درحالي امروز برگزار ميشود كه از يكسو حضور وي در دادگاه در پردهاي از ابهام قراردارد و از سوي ديگر او با اتهامات بيشماري مواجه است.
مطلب زير نگاهي اجمالي به سه دهه حكومت مبارك تا سقوط وي دارد.
* زندگينامه
محمد حسني سيد مبارك در سال 1928 در "كفر المصيلح " در استان "مونوفيا " مصر بدنيا آمد، پس از پايان تحصيلات متوسطه به دانشكده نظامي رفت و در سال 1949 با درجه ستوان دوم از آن فارغالتحصيل شد و در سال 1950 وارد دانشكده نيروي هوايي شد و تحصيلات تكميلي خو را در آكادمي نظامي شوروي سابق گذراند.
مبارك پس از پيشرفت در نيروي هوايي مصر تا مقام نايب رئيس جمهور پيشرفت كرد و پس از ترور انور سادات سال 1981بعنوان چهارمين رئيس جمهور مصر قدرت را در اين كشور بدست گرفت.
در 11 فوريه سال 2011 و به دنبال انقلاب مردمي از قدرت كناره گيري كرد و شوراي عالي نظامي مصر قدرت را به جاي وي موقتا در كشور بدست گرفت.
* پس از 6 ماه انتظار
امروز چهارشنبه پس از گذشت حدود 6 ماه از انقلاب مصر قرار است در ميان اقدامات امنيتي بيسابقه محاكمه تاريخي مبارك در سالن بزرگ دانشكده پليس در شهر قاهره جديد برگزار شود.
* آماده كردن مقدمات
مقدمات محاكمه نيز از تهيه قفس آهنين كه متهمان در آن قرار ميگيرند تا آماده كردن جايگاه هيئت دادرسي و دفاع و متهمان نيز به پايان رسيده و منصور العيسوي وزير داخلي از سالن و امكانات موجود در آن كه گنجايش 600 نفر را دارد، بازديد كرد.
* احمد رفعت رئيس دادگاه مبارك
انتظار ميرود، دادگاه كه به رياست قاضي "احمد رفعت " تشكيل ميشود، با فراخواندن متهمان و بردن نام آنها جهت حصول اطمينان از حضور هريك از آنها در دادگاه آغاز شود و تلويزيون مصر هم قرار است، روند دادرسي را از ابتدا تا انتها پوشش و بطور مسقيم پخش كند، صرف نظر از اينكه خبرنگاران خارجي و داخلي نيز اجازه دارند در دادگاه حضور داشته باشند.
* علاء و جمال، حسين سالم و حبيب العادلي در كنار مبارك
غير از حسني مبارك؛ دو پسرش علاء و جمال مبارك و حسين سالم سرمايهدار بزرگ و فراري مصر و از دوستان بسيار نزديك مبارك و همچنين حبيب ابراهيم العادلي وزير سابق داخلي مصر و 6 نفر از فرماندههان بلندپايه پليس مصر به اتهام كشتار تظاهراتكنندگان مصري نيز حضور مييابند.
* ابهام در حضور مبارك
تاكنون حضور مبارك در دادگاه قطعي نشده و برخي از منابع نزديك به جريان محاكمه گفتهاند، وضعيت جسمي و حال عمومي مبارك تعيين كننده حضور يا عدم حضور وي در دادگاه است، به اين ترتيب اگر حال عمومي مبارك مساعد باشد، با هواپيمايي كه براي انتقالش در نظر گرفته شده به همراه يك پزشك به قاهره منتقل ميشود و در غير اين صورت حضور مبارك در دادگاه منتفي خواهد شد.
*عدم حضور بايد دليل قانعكننده داشته باشد
يك منبع قضايي در اين ارتباط گفت كه براساس قانون دادگاه جنايي، دادگاه جلسه خود را بدون حضور متهم برگزار خواهد كرد، به شرط آنكه متهم دلايل عدم حضور خود را به دادگاه ارائه دهد و اين دادگاه است كه تصميم ميگيرد تا فراهم شدن امكان حضور متهم جلسات خود را به تعويق بياندازد يا خير؛ در اين شرايط وكيل مدافع متهم نميتواند، از دادگاه درخواستي داشته باشد يا از موكل خود مگر در زمان حضور وي دادگاه دفاع كند و درباره مبارك بايد گفت، دادستاني اخطاريه حضور در دادگاه را به وي ابلاغ كرده و اطلاع داده كه زمان محاكمه وي 3 آگوست است.
* ديدار وكيل مدافع مبارك از وي
"فريد الديب " وكيل مدافع مبارك جمعه گذشته به بيمارستان شرم الشيخ رفت تا مبارك را از جريان دادگاه مطلع كند،الديب پس از ديدار با مبارك گفت كه وي وضعيت خوبي ندارد، پس از آن به ديدار جمال و علاء دو پسر مبارك رفت تا هماهنگيهاي لازم درباره دادگاه را با آنها انجام دهد،اين درحالي است كه الديب از دادگاه درخواست كرده يك متخصص غدد از مبارك معاينات لازم را بعمل آورد تا از وضعيت جسمي وي اطمينان حصول شود و چون پزشك آلماني مبارك از حضور در كنار وي تحت اين عنوان كه تهديداتي از سوي افراد ناشناس دريافت كرده، دكتر ياسر عبدالقادر، متخصص غدد دانشگاه قاهره انتخاب شد تا در كنار مبارك باشد و او را تحت نظر داشته باشد.
* اولين جلسه دادگاه اجرايي خواهد بود
بالطبع اولين جلسه محاكمه مبارك به گفته يك مقام قضايي بلندپايه اجرايي خواهد بود و متهمان از جمله حسني مبارك به اتهامات وارده به آنها گوش فراخواهد داد به اين منظور حضور وي در دادگاه الزامي است و دادگاه نميتواند در صورت عدم حضور مبارك يكي از اعضاي خود را به شرم الشيخ اعزام كند.
*پرونده مبارك 20 هزار صفحه است
اما پرونده رسيدگي به اتهامات مبارك 20 هزار صفحه را دربرميگيرد كه از جمله اتهامات پرداخته شده در آن قضيه كشتار و قتل عام تظاهراتكنندگان مصري است و جداي از مبارك دومين متهم اصلي در اين قضيه حبيب العادلي وزير سابق داخلي است.
* اتهامات وارده به مبارك
جداي از قضيه كشتار تظاهراتكنندگان مصري، ممانعت از حضور انقلابيون در ميدان التحرير قاهره، صدور فرمان تيراندازي به سوي مردم در سمت رئيس شوراي عالي نيروهاي مسلح و قطع ارتباطات تلفني و اينترنتي مصريها در روزهاي انقلاب اين كشور از ديگر اتهامات وارده به حسني مبارك، رئيس جمهور مخلوع مصر است.