مقامات مالی تونس به دنبال وضع چهار چوب قانونی پیشرفته ویژه صنعت مالی اسلامی هستند تا به مرکز مالی اسلامی در منطقه شمال افریقا تبدیل شوند.
به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا) به نقل از الإسلام اليوم، "جلول عیاد" وزیر دارایی تونس می گوید: صنعت مالی اسلامی نقش بسیار مهمی در برآوردن بخشی از نیاز های سرمایه گذاری در طی ۵ سال آینده در تونس خواهد داشت و پیش بینی می شود در این مدت حدود ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری از طریق صنعت مالی اسلامی جذب شود بویژه اینکه مقر شده به زودی صندوق نقدینگی تونس تحت عنوان صندوق "نسل ها" راه اندازی شود.
" صالح کامل" ضمن اشاره به همکاری گروه بانکی البرکة با تونس می گوید: هدف از ایجاد این صندوق این است تا مرکزی برای آموزش و نوآوری در زمینه صنعت مالی اسلامی باشد و متخصصان صنعت مالی اسلامی ابزار ها و تولیدات مالی اسلامی را در اختیار داشته باشند و از جدید ترین تکنولوژی های مهندسی مالی اسلامی بهره گیرند تا تأثیر بیشتری بر بخش صنعت مالی اسلامی تونس داشته باشند.
برای اجرای این اقدامات تونس نیاز به همکاری و حمایت برخی از مؤسسات و مراکز مالی اسلامی در بحرین و مالزی و همچنین برخی از مراکز دیگر که تجربه خوبی در آموزش نیروی انسانی از خود نشان داده اند، دارد.
کارشناسان معتقدند که صنعت مالی اسلامی نقش بسزایی در توسعه و اجرای طرح های بزرگ در کشور های شمال افریقا خواهد داشت .
لازم به ذکر است اولین بانک اسلامی در شمال افریقا در سال ۱۹۸۳ در تونس تحت عنوان " خانه سرمایه گذاری تونسی – سعودی" وابسته به گروه بانکی البرکة راه اندازی شد .
بر اساس آمار های جدید حجم سرمایه بانک های اسلامی در سراسر جهان حدود ۹۰۰ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده می شود.