واحد مرکزی خبر /یک پژوهشگر افکار عمومی محاکمه مبارک را پیامی به دیگر دیکتاتورها در کشورهای عربی دانست و گفت سرنوشت مبارک برای دیگران هم تکرار خواهد شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان ، فاریس بریزات از مرکز عربی تحقیقات و مطالعات سیاسی در دوحه قطر گفت : مهمترین پیام محاکمه حسنی مبارک رئیس جمهور مخلوع مصراین است که وقتی حکمرانان و دیکتاتورها پس از چند دهه حکمرانی بر مردم در دادگاه به دلیل جنایات و فسادهای سیاسی ، مالی و غیره محاکمه می شوند، مردم احساس قدرت می کنند. دومین پیام این محاکمه این است که سرنوشت مبارک می تواند برای دیگران هم تکرار شود و هیچ دیکتاتوری از این سرنوشت مصون نیست. وی ادامه داد: پیام سوم این دادگاه برای آنهایی است که در معرض از دست دادن مشروعیت هستند، مثل سوریه لیبی و یمن ،حکمرانانی که تلاش می کنند تا به قدرت چنگ زده و بیشتر خود را در قدرت نگه دارند، این اقدام آنها باعث نا امید ی و کشتار بیشتر مردم می شود. وی افزود محاکمه مبارک پیامی برای کشورهای غربی است که با دیکتاتورها هم پیمان هستند و در دهه های گذشته از آنها حمایت می کردند. محاکمه مبارک برای قدرت های غربی از جمله آمریکا که از مبارک حمایت می کردند، وقتی که مخالفان و طرف های دیگر مردم عرب هستند، جلوه و نتیجه خوبی ندارد. فاریس بریزات درباره امکان تاثیر این محاکمه بر مخالفان در کشورهای مثل سوریه و لیبی که جسورتر شوند و از سوی دیگر، سران این کشورها هم از اینکه می بینند ممکن است روزی به دادگاه محاکمه شوند جسورتر شده و مردم را بیشتر سرکوب کنند، گفت : باید دید در هفته های آینده تحولات چگونه خواهد بود.
محیط بین المللی به سرعت در حال تغییر است، جامعه جهانی و به طور کلی افکار عمومی در کشورهای عربی نمی توانند دیگر کشتار و آتش افروزی ها علیه غیر نظامیان را تحمل کنند.
در اینجا می توان گفت مردمی که در اعتراض به سران رژیم به خیابان های ریخته و اعتراض می کنند، قویتر خواهند شد.
درسی که از مصر یاد گرفتیم در جاهای دیگر هم تکرار خواهد شد؛ زیرا محاکمه مبارک خواسته بزرگ معترضان بود، اما شورای عالی نظامی و دولت موقت در این باره محتاط بود و تحت فشار معترضان مجبور به این کار شد. این محاکمه مشوقی برای معترضان در دیگر کشورها است که برای تغییر رژیم و به دست آوردن نتایج بهتر تلاش کنند.