واحد مرکزی خبر / روزنامه فرانسوی لوموند نوشت افرادی که در مصر انقلاب کردند امروزه انقدر فقیرند که نمی توانند انقلابشان را پیش ببرند. این روزنامه در مقاله ای در پایگاه اینترنتی خود نوشت ، یکی از لوله کشهای ساکن قاهره می گوید امروز دیگر کسی پول ندارد.
انقلاب مدت زمانی طولانی به درازا کشیده است.
محاکمه حسنی مبارک رئیس جمهور سابق روز چهارشنبه درحالی اغاز شد که اوضاع اجتماعی بسیار بی ثبات شده است.
روز دوشنبه شماری از تظاهرکنندگان طرفدار دموکراسی در میدان تحریر تجمع کرده بودند اما پلیس ضد شورش و ارتش انها را متفرق کرد.
با اینکه پیش بینی می شود در طول ماه رمضان اعتراضهای خیابانی فروکش کند، مطلبی را که این لوله کش ساکن قاهره عنوان کرده است، بیانگر بسیاری از مسائل است.
وحدت و همبستگی که انقلاب بین مردم ایجاد کرده بود(که در ماه فوریه منجر به سقوط حسنی مبارک شد) امروزه به علت اختلافهای عمیقی که بین برخی از تظاهرکنندگان و میلیونها مصری بسیار فقیر پدید امده، دیگر وجود ندارد.
این مسئله پیامدهای اقتصادی ناشی از نارضایی اجتماعی را دو چندان برجسته می کند.
این اختلافها نشان می دهد که جوانان فعالی که انقلابها را ازطریق اینترنت سازماندهی می کنند، از نگرانیهای واقعی مردم جامعه مصر به دور هستند.
کشوری که تب دموکراسی را در جهان عرب زنده کرد، به سرزمینی از یاس و تلخی تبدیل شده است.
امروزه اعتراضها منجر به راه بندانهای سنگین در مراکز شهرها می شوند و شمار فزاینده ای از مردم مصر را به ستوه می اورد.
اما خستگی بیش از هرچیز اقتصادی است.
از دید بسیاری از مردم مصر، تظاهرات به تفریحی خطرناک تبدیل شده است چرا که میزان بیکاری رو به افزایش است و شمار گردشگران خارجی هرگز تا این حد پایین نبوده است.
به علاوه بازار بورس نیز بسیار بی ثبات شده است.
در هر صورت این بدبینی ها تازگی ندارد: در دوران حکومت مبارک، قشر فقیر و کارگری در خصوص قیام احتمالی مردد بود زیرا از ان بیم داشت که بازداشت ها و هرج و مرج ناشی از ان اندک درامد انان را برای امرار معاش اعضای خانواده شان قطع کند.
این احساسات موجب شده است امروزه شمار فزاینده ای از مصریها دموکراسی و حقوق مدنی را فدای حقایق اقتصادی و دغدغه های معیشتی کنند.