واحد مرکزی خبر / البیان در مقاله ای نوشت حل فاجعه خشکسالی در شاخ افریقا نیاز به اقدام فوری بین المللی دارد .
پایگاه اینترنتی روزنامه البیان امارات در سرمقاله امروز خود نوشت به نظر می رسد جامعه بین المللی و سازمانهایش مشکلات را به تاخیر می اندازند تا به حد یک فاجعه برسد و پس از ان دست به تحرک می زنند .
اوضاع سومالی نتیجه بدترین بحران انسانی در شاخ افریقا از چند دهه قبل است که به مرحله فاجعه رسیده است تا جائیکه اعلام شد حدود بیست ونه هزار کودک سومالیایی در سه ماه گذشته فوت کردند و هنوز یک میلیون دیگر با خطر مرگ روبرو هستند و مناطق قحطی زده در حال افزایش است.
جامعه بین المللی در ارائه کمکهای فوری به کندی عمل می کند . در ادامه این مقاله امده است اکنون سوال این است که ایا برای طرفهای کمک کننده این امکان وجود دارد با سرعت لازم اقدام کنند و پولها را برای اقداماتی خرج کنند که جان انسانها را نجات دهد و با بحران لجام گسیخته مقابله کنند .
جامعه بین المللی متعهد شد یک میلیارد دلار برای حل این مشکل هزینه کند اما تا کنون یک چهارم این مبلغ ارائه شده است و سازمان ملل به مبلغ یک میلیارد و چهار صد میلیون دلار کمک فوری نیاز دارد تا جان انسانهای قحطی زده را نجات دهد . کندی جامعه بین المللی برای مقابله با گرسنگی در سومالی و تحقق نیافتن کمک بین المللی برای یاری این کشور افریقایی به مرگ صدها هزار نفر در ماه منتهی خواهد شد که بیشتر انها کودک خواهند بود .
ارزیابی نکردن حجم فاجعه و اتلاف وقت که ممکن است جهان را با فاجعه بی سابقه ای در این منطقه روبرو کند ، نشان می دهد توجه نهادهای بین المللی به فجایع ، منعکس کننده رویکردهای سیاسی کشورهای کمک کننده است .
تا زمانی که مسئله شرق افریقا برای قدرتهای بزرگ که محرک سیاستهای سازمانهای بین المللی هستند ، اهمیتی نداشته باشد به این مسئله توجهی نمی شود تا جائیکه به مرحله فاجعه امیز می رسد . در پایان این مقاله امده است بحران کنونی سومالی یک بحران گذرا نیست و صرفا به مشکل خشکسالی مربوط نمی شود بلکه بحرانی است که به کوتاهی جهان در این منطقه مربوط می شود .
هر چند فاجعه خشکسالی نیز فقط به سومالی خلاصه نمی شود و کشورهای اتیوپی ، کنیا و جیبوتی در شاخ افریقا را شامل می شود .
این امر نیاز به اقدام فوری بین المللی دارد تا یک کنفرانس بین المللی برای مقابله با وضع فاجعه امیز در افریقا تشکیل شود .