واحد مرکزی خبر / خبرگزاری فرانسه در گزارشی از داداب (کنیا) نوشت : شاهدان و مقامات گفتند شورشیان سومالی از مردانی که به علت خشکسالی و قحلی درحال فرار از این کشور هستند جلوگیری می کنند و آنها را به زور به خدمت می گیرند و ازسوی دیگر زنان و کودکان نیز که به تنهایی این کشور را ترک می کنند در معرض خطر حمله و تجاوز در اردوگاه های مملو از جمعیت آوارگان قرار دارند .
کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد اعلام کرد هر روز هزار و سیصد آواره سومالیایی وارد اردوگاه داداب در کنیا می شوند که بزرگترین اردوگاه آوارگان در جهان به شمار می رود .
تنها در ماه ژوئیه چهل هزار سومالیایی وارد این اردوگاه شده اند .
صندوق کودکان سازمان ملل متحد ( یونیسف ) روز جمعه اعلام کرد هشتاد درصد از افرادی را که جدیدا وارد این اردوگاه شده اند زنان و کودکان تشکیل می دهند و بسیاری از مردان که به این اردوگاه می آیند سالخورده اند . گروه شورشی شباب وابسته به شبکه القاعده که کنترل بخش اعظمی از مناطق جنوبی و مرکزی سومالی را در اختیار دارد به مردانی که به علت خشکسالی و قحطی درحال فرار هستند اجازه نمی دهد از این کشور خارج شوند . تاکنون دهها هزار نفر از مردم سومالی به علت خشکسالی و قحطی در این کشور جان خودشان را از دست داده اند .
نور ابراهیم بیست ساله که پیش از فرار به کنیا سه بار هدف حمله قرار گرفته بود گفت : quotation mark آنها مرا گرفتند و کتک زدند .
آنها به من گفتند باید به عضویت شورشیان درآیم و اگر از این کار خودداری کنم کشته خواهم شد .
quotation mark سازمان ملل متحد این هفته رسما قحطی در سه منطقه جدید در جنوب سومالی را اعلام کرد .
اینها همگی مناطق هستند که گروه شباب یا درحال جنگ در آنهاست یا کنترل آنها را در دست دارد . عدن علی هشتاد ساله که به اردوگاه داداب پناه برده است گفت شورشیان سومالی تلاش می کنند مردان جوان را به زور به خدمت بگیرند . گروه شورشی شباب متهم به تلاش برای دامن زدن به قحطی در سومالی ازطریق جلوگیری از ورود گروه های کمک رسان خارجی به این کشور است . هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشبه از گروه شباب خواست به اینگونه اقدامات پایان دهند و به گروه های کمک رسان اجازه دهند وارد سومالی شوند . سازمان ملل متحد خشکسالی و قحطی در سومالی را بدترین بحران انسانی در جهان از زمان قحطی سال هزار و نهصد و نود و یک در این کشور تاکنون اعلام کرده است . شورشیان شباب جنگی خونین را به منظور سرنگون کردن دولت تحت حمایت غرب در سومالی آغاز کرده اند . سلیمان سعید سی و پنج ساله گفت : quotation mark من قصد داشتم از کشور خارج شوم اما این شورشیان به من گفتند به همان جایی برگرد که از آنجا آمده ای .
من بار دیگر تلاش کردم از مسیر دیگری از کشور خارج شوم اما بازهم آنها مرا گرفتند .
quotation mark اوضاع در شهر دولو Doolow در جنوب سومالی و در نزدیکی مرز اتیوپی وخیم تر است .
جمعیت زیادی از زنان و کودکان در این شهر در انتظار مواد غذایی هستند و تنها تعداد کمی مرد در میان آنها به چشم می خورد . سازمان های کمک رسان در شهر دولو می گویند گروه شباب به مردان اجازه نمی دهد به مناطق تحت کنترل دولت انتقالی بروند زیرا از آن بیم دارد که این افراد برای جنگ علیه این گروه آموزش ببینند. خشکسالی و قحطی در شاخ آفریقا تاکنون جان دوازده میلیون نفر را در این منطقه با خطر روبرو کرده و سومالی نیز بیش از دیگر کشورها تحت تاثیر این بحران قرار گرفته است .