نشستی جهت تبیین حقوق بشر اسلامی و تحلیل نقض حقوق مسلمانان خلال انقلاب های مردمی در کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا نظیر بحرین ، یمن ، مصر و لیبی دررایزنی فرهنگی ايران برگزار شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،به همت رایزنی فرهنگی ایران در نیجریه و با همکاری کنگره حقوق مسلمانان نیجریه ( موسوم به موریک MURIC ) به مناسبت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی روز جمعه 14مرداد ماه نشستی جهت تبیین حقوق بشر اسلامی و تحلیل نقض حقوق مسلمانان خلال انقلاب های مردمی در کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا نظیر بحرین ، یمن ، مصر و لیبی در محل رایزنی فرهنگی برگزار شد.
در این نشست که توسط رادیو ملی نیجریه و دو خبرنگار از جراید این کشور تحت پوشش خبری و تحلیلی قرار گرفته بود، حقوق بشر از نظر اسلام و جایگاه رفیع کرامت انسانی در مباحث حقوقی اسلام همچنین نقض حقوق بشر در کشورهای عربی منطقه در خلال انقلاب های مردمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این نشست عظیمی نصرآباد رایزن فرهنگی ایران در نیجریه ضمن تشکر از حضور ریاست کنگره حقوق مسلمانان نیجریه دکتر اسحاق اکینتولا و اساتید دانشگاه ایالتی لاگوس در نشست فوق ضمن اشاره به این مطلب که احترام به حقوق بشر و حفظ عزت و کرامت انسانی از بدیهی ترین اصول اسلامی است،افزود: آنقدر که در اسلام بر رعایت حقوق انسان ها و احترام به عزت و کرامت انسانی بها داده شده است به کمتر چیزی توجه شده است.
وي افزود:در حالیکه در قرن بیست و یکم به سر می بریم و ادعای حقوق بشر و دموکراسی گوش جهانیان را کر کرده است هر روز انسان های بی گناه در جای جای کشورهای اسلامی توسط دژخیمان مورد حمایت غرب و مدعیان حقوق بشرسلاخی می شوند و برخورد این مدعیان تنها محاسبه سود و زیان و منافع سیاسی خود است . در کشوری مانند لیبی برای تسویه حساب های قبلی با دیکتاتور آن لشکرکشی کرده و خود حقوق انسان ها را پایمال می کنند ولی در برابر وحشی گری رژیم آل خلیفه در بحرین سکوت مرگبار و یا بعضا حمایت را اتخاذ می کنند.
دکتر عبدالرزاق عثمان استاد دانشگاه ایالتی لاگوس اظهار داشت : کرامت و حفظ حرمت انسانها خصوصا انسان مسلمان آنقدر در اسلام مورد توجه و تأکید قرار گرفته است که بردن آبروی مسلمان یکی از بزرگترین گناهان شناخته می شود و حق الناس تا قیام قیامت بر ذمه فرد می ماند مگر در دنیا جبران شود.
دکتر ادو حمزه اولادی پپو دیگر استاد دانشگاه ایالتی لاگوس اظهار داشت :
با یک بررسی اجمالی حوادث گذشته و نحوه برخورد دیکتاتورها و دولت ها و مجامع مسئول می توان به پوچ بودن شعارهای غرب برای دفاع از حقوق بشر و کرامت انسانی پی برد. عمده تلاش ها بهره بری سیاسی ، سود جویی و منفعت طلبی دولت های غربی و موجه جلوه دادن خود برای ملت های منطقه بوده است. وي افزود:برخوردهای چند گانه و مطابق مصلحت اندیشی سیاسی دولت های غربی با انقلاب های مردمی در کشورهای عربی تأمل برانگیز و در عین حال نشاندهنده چهره فریبکارانه و سوء استفاده از شعارهای بشر دوستانه آنان می باشد.
دکتر اسحاق اکینتولا رئیس کنگره دفاع از حقوق مسلمانان نیجریه ( موریک) ضمن مقایسه حقوق در اسلام و سایر ادیان و بحث حقوق بشر در محافل جهانی جامع تر و کاملتر بودن حقوق اسلامی نسبت به سایرین دانست و اظهار داشت : بدون شک حقوق در مباحث اسلامی بسیار جامع تر ومترقی تر از حقوق در سایر مکاتب است چرا که در اسلام نه تنها حقوق انسانها به طور کمال یافته آن تبیین شده حتی برای سایر اجزای هستی من جمله حیوانات و طبیعت هم حقوق مشخصی مطرح گردیده است.
وي افزود: با نگاهی اجمالی به تحولات اخیر در کشورهای عربی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به وضوح به ضایع شده حقوق انسانها و هتک حرمت آنها و لگد مال شدن کرامت انسانی پی می بریم. گناه این مردم مطالبات بر حق و رها شدن از یوغ دیکتاتورهای است که بعضا بیش از سی سال بر سرنوشت مردم خود مسلط بوده اند و این نوع حکومت نه ازنظر اصول و قواعد اسلامی مشروعیت دارد و نه از نظر قواعد شناخته شده دموکراسی غرب و عجبا که این دیکتاتورها همگی تا قبل از سقوط مورد حمایت دولت های غربی بودند چرا که حافظ منافعشان بوده اند.