واحد مرکزی خبر / رهبران مخالفان لیبیایی امروز دوشنبه اعلام کردند نیرویی ویژه برای محافظت از میدانهای نفتی در منطقه تحت کنترل مخالفان تشکیل داده اند.
مخالفان لیبیایی شش ماه است که با نیروهای وفادار به معمر قذافی رهبر لیبی می جنگند. به گزارش خبرگزاری رویترز از بنغازی، لیبی که عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است بزرگترین ذخایر نفت خام را در آفریقا دارد.
این کشور تا قبل از قیامی که در ماه فوریه گذشته علیه حکومت چهل و یک ساله معمر قذافی آغاز شد هر روز یک میلیون و ششصد هزار بشکه نفت تولید می کرد.
از آن زمان تحریمهای بین المللی موجب شد صادرات نفت لیبی از مناطق تحت کنترل قذافی متوقف شود.
حملات نیروهای طرفدار قذافی به تاسیسات نفی در بیابانهای شرق لیبی نیز موجب شد به تدریج صادرات نفت از بخش شرقی که تحت کنترل مخالفان است متوقف شود. مسئولان نظامی مخالفان لیبیایی اعلام کردند مصمم هستند از اجرای عملیات خرابکاری بیشتر جلوگیری کنند و به این ترتیب فرصتی برای از سرگیری صادرات نفت از شرق لیبی فراهم کنند. احمد بانی سخنگوی دفاعی شورای ملی انتقالی لیبی گفت وظیفه بخشی از نیروهای مسلح مخالفان، صرفا محافظت از میدانهای نفتی است.
وی افزود، به این نیروها دستور داده شده است با هر کس که در صدد حمله به میدانها و تاسیسات نفتی باشد مقابله کنند.
وی گفت این نیروها به سلاح و خودرو و تجهیزات دید در شب مجهز شده اند. بانی بدون اشاره به تعداد این نیروها گفت تعداد این نیروها برای محافظت از همه میدانهای تحت کنترل مخالفان، کفایت می کند.
میدانهای نفتی و پالایشگاههای واقع در مناطق جنوب شهر اجدابیا تا ساحل دریای مدیترانه اکنون زیر نظر این نیروها است.
تاکنون حدود سی کشور جهان شورای ملی انتقالی لیبی را که بر بخش شرقی این کشور سیطره دارد به عنوان نماینده قانونی لیبی به رسمیت شناخته اند. مخالفان قذافی هم اکنون در چند جبهه از جمله جبهه اطراف شهر نفتی البریقه با نیروهای قذافی درگیر هستند.
سخنگوی نیروهای مسلح مخالف قذافی که در اطراف البریقه درگیر جنگ با نیروهای قذافی هستند اعلام کرد محافظت از تاسیسات نفتی شهر البریقه، از نظر آنها در اولویت است.
این سخنگو به نام محمد الزواوی گفت نگران این مسئله هستیم که نیروهای قذافی هنگام عقب نشینی از البریقه همه تاسیسات نفتی را نابود کنند.