خبرگزاري فارس: در حالي كه كشورهاي اروپايي بخصوص يونان، اسپانيا و ايتاليا با بحران مالي جدي روبهرو هستند، نماينده اتحاديه اروپا در جنوب مديترانه در اقدامي سوالبرانگيز از تداوم كمك مالي اين اتحاديه به مصر سخن ميگويد.
به گزارش فارس، اين روزها بحران اقتصادي بار ديگر به سراغ كشورهاي اروپايي آمده است و افت شاخص بازارهاي بورس كشورهاي مختلف نشان دهنده وضعيت بد اقتصادي آمريكا و اروپاست.
در چنين وضعي «ليون برناردين» نماينده اروپا در جنوب مديترانه در ديدار با عمرو موسي دبير كل سابق اتحاديه عرب و نامزد انتخابات رياست جمهوري مصر اعلام كرد كه اتحاديه اروپا كمك مالي خود را بر خلاف بحران اقتصادي ادامه ميدهد.
در حالي كه اكنون فشارهاي اقتصادي به مردم اروپا برخي از آنان را به اعتراض واداشته است، شنيدن چنين اخباري براي ناظران سياسي و اقتصادي اندكي سوالبرانگيز است.
عمرو موسي در صفحه مخصوص به خود در شبكه اجتماعي توئيتر با اعلام اين خبر تصريح كرد: نماينده اتحاديه اروپا به مصر اطمينان داد و «تاكيد كرد كه بحرانهاي اقتصادي كه در كشورهاي اروپايي هست، مانع اين نميشود كه كمك اقتصادي به مصر را بخصوص در كوتاه مدت ادامه ندهد.
عمرو موسي در ادامه تصريح كرد كه برناردين وضعيت اروپا بخصوص بحرانهاي اقتصادي در يونان، پرتغال و ايرلند و همچنين بحرانهايي كه اسپانيا و ايتاليا را تهديد ميكند و ممكن است به ديگر كشورهاي بزرگ اروپايي نيز كشيده شود، تشريح كرد ولي تاكيد كرد كه اين بحرانها اتحاديه اروپا را از ارائه كمك مالي به مصر باز نميدارد.
پيش از اين، وعده گروه هشت كشور بزرگ صنعتي جهان موسوم به «جي8» در نشست اخير اين گروه در فرانسه براي ارائه كمك مالي 40 ميليارد دلاري به كشورهاي مصر و تونس جنجالي گسترده در مصر و ديگر محافل برپا كرده بود.
اخيرا روزنامه القدس العربي در گزارشي از اهداف پشتپرده غرب از كمك مالي به كشورهاي انقلابي مانند مصر و تونس، به كمك 40 ميليارد دلاري گروه جي 8 براي حمايت از كشورهاي عربي براي پيشبرد آنچه روند دموكراتيك و اصلاحات سياسي خوانده شده، اشاره و اين سؤال را مطرح كرد كه هزينهاي كه غربيها در آينده نزديك در مقابل اين كمك مالي مطالبه خواهند كرد، چيست و غربيها در مقابل بهدنبال چهچيزي هستند؟
وابسته كردن كشورهاي انقلابي و دولت نوپاي آنان به كشورهاي غربي يكي از اهداف مهم اين كمكهاي مالي به شمار ميرود. سخنان توني بلر نخست وزير اسبق انگليس كه چندي پيش در اين خصوص منتشر شد گوياي اين مطلب است.
القدس العربي نيز در اين خصوص نوشت: توني بلر به عنوان روباه سرمايهداري غرب و طرحهاي سلطهگرانه آمريكا و جنگهاي اين كشور گفت كه تغييرات در جهان عرب بايد كنترل شده باشد و در خدمت يا حداقل عدم تضاد با منافع غرب باشد و چهبسا اين كمكهاي مالي يكي از برجستهترين اهرمها براي تحقق اين هدف باشد؛ امري كه حفظ هوشياري و بيداري تصميمگيران در مصر و تونس را در همه حال ميطلبد.
در همين خصوص، موسسه نظرسنجي آمريكايي گالوپ اندكي پس از انتشار خبر كمك مالي گروه جي.8 رد يك نظرسنجي اعلام كرد كه مردم مصر به كمك مالي آمريكا و كشورهاي غربي به اين كشور بدبين هستند و خواستار عدم دريافت اين كمك از جانب حكومت انتقالي هستند.
در همين خصوص است كه بايد به كمكهاي چندي ميليون دلاري عربستان سعودي به دولت نوپاي مصر اشاره كرد. مسلما پادشاه عربستان كه همسايه و همكيش كشور مصر محسوب ميشود از روي خيرخواهي اين كمك را به دولت مصر انجام نميدهد چه برسد به دولتهاي اروپايي و دولت آمريكا كه از هيچ فرصتي براي بهرهكشي از كشورهاي منطقه رويگردان نيستند.