واحد مرکزی خبر / سازمان بهداشت جهانی امروز چهارشنبه درباره خطر شیوع بیماریهای واگیر درمناطق قحطی زده شاخ آفریقا هشدار داد.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای اعلام کرد به سبب کمبود آب آشامیدنی، ازدحام جمعیت در اردوگاه ها و سوءتغذیه، خطر ابتلا به انواع بیماری ها در شاخ آفریقا بسیار بالاست. طارق یاسارویچ سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت این سازمان با همکاری وزرای بهداشت کشورهای آفریقایی و سازمانهای پزشکی درحال تأمین امکانات پزشکی در مناطق مرزی و کشورهایی است که دچار خشکسالی شده اند. یاسارویچ در این بیانیه گفت: درباره شیوع بیماری ها در کشورهای قحطی زده اعلام خطر شده است.
شبکه نظارت بر ریشه کنی فلج اطفال سازمان بهداشت جهانی در منطقه مستقر شده اند.
تنها در سومالی دویست و چهل و دو تن از کارکنان بهداشتی مستقر هستند.
او گفت جلوگیری از شیوع بیماری های مسری و تهیه امکانات پزشکی و کمکهای فنی از مهمترین وظایف سازمان بهداشت جهانی در شاخ آفریقاست. سخنگوی سازمان بهداشت جهانی افزود فصل شیوع وبا در سومالی آغاز شده است و به سبب بارش باران در مناطق ساحلی سومالی خطر شیوع بیماریها با منشاء آب در این کشور در حال افزایش است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد به سبب استفاده مردم این مناطق از آبهای آلوده ، خطر سرایت این بیماریها بسیار بالاست. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، کار درمان بیمارانی که به اسهال مبتلا شده اند و کلر زدن آبها نیز آغاز شده است. یاسارویچ شیوع بیماری وبا در مناطقی از موگادیشو، بای، مودوگ و لوور شابله را تأیید کرد.
به گفته یاساروویچ مواردی از ابتلا به سرخک و تب دنگی در موگادیشو مشاهده شده است. مقامات بیمارستان بنادیر در موگادیشو پایتخت سومالی از مراجعه چهار هزار و شصت و یک بیمار مبتلا به اسهال به این بیمارستان از ابتدای امسال خبر دادند.
هفتاد و شش درصد این مبتلایان کودکان زیر پنج سال بودند. یاساروویچ گفت: هفته گذشته در اردوگاه دولو آدو در اتیوپی درباره شیوع سرخک اعلام خطر شد.
پوشش ایمن سازی کودکان سومالیایی بی خانمان بسیار پائین بود و سازمان بهداشت جهانی پوشش ایمن سازی کودکان در مقابل سرخک را تقریبا صفر می داند.
تنها سی و یک درصد کودکان سومالیایی در مقابل بیماری های دیفتری، سیاه سرفه و کزاز مایه کوبی شده اند و تنها بیست و هشت درصد از آنان واکسن فلج اطفال دریافت کرده اند. سازمان بهداشت جهانی با همکاری صندوق کودکان سازمان ملل متحد - یونیسف-، آژانس پناهندگان سازمان ملل و وزارت بهداشت اتیوپی به درمان مبتلایان به بیماری سرخک مشغول است بویژه بیمارانی که سوء تغذیه دارند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از نایروبی، سازمان بهداشت جهانی همچنین قصد دارد برنامه ایمن سازی در مقابل بیماریهای مختلف را در اردوگاهها به اجرا درآورد.