سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی با اشاره به روند محاکمه "حسنی مبارک" تاکید کرد: جریان آمریکایی- اسرائیلی که هنوز عقبه آن در مصر دیده میشود بهدنبال برقراری رابطه میان دولت ایران و مصر نیست و حتی برخی از افراد و جریانها، رؤیای مدیریت و مصادره انقلاب مردمی مصر را در سر میپرورانند و به همین دلیل امیدواریم که روابط میان ۲ کشور بهزودی برقرار شود، اما ما هم نباید با شتاب زدگی عمل کنیم.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت(
www.icana.ir)، "کاظم جلالی" در گفتوگو با هفتهنامه "کویر" ضمن مثبت خواندن محاکمه حسنی مبارک، گفت: این اقدام حرکت بسیار مثبتی بود که در اصل سبب شد، ابهت فرعون مصر شکسته شود و اگرچه محاکمه مبارک بر اثر فشار افکار عمومی مردم مصر انجام شد، اما در هر حال آغاز یک اقدام بزرگ است و مخالفان این اقدام نمیتوانند سبب شوند این فرایند در نیمه کار متوقف شود.
وی افزود: در تاریخ معاصر ما بعد از محاکمه صدام حسین، این دومین باری است که یکی از سران کشورهای عربی در قفس آهنین قرار میگیرد و محاکمه میشود که این مسئله تاثیر خودش را در میان حکام عرب برجای میگذارد. محاکمه سران این کشورها نشان میدهد دنباله روی از سیاستهای آمریکا و تبعیت از آن نتیجهای جز این فرجام ننگ آور ندارد و ایستادن در برابر مردم و خوار شمردن آنان نهایتا به ذلت خود سران کشورهای عربی میانجامد.
نماینده مردم شاهرود انقلاب مردم مصر و محاکمه حسنی مبارک را تجدید روحیهای برای مردم کشورهای دیگر منطقه دانست و ادامه داد: دادگاه محاکمه فرعون مصر و پسرانش باعث تجدید روحیه و الگوی مردم کشورهای دیگر منطقه و کسانی است که از ظلم حاکمان مستبد رنج میبرند. ما امیدواریم روند محاکمه و دادگاه مبارک به خوبی طی شود و مبارک و دیگر اطرافیانش به سزای اعمالشان برسند.
جلالی در پاسخ به این سؤال که آیا روند محاکمه و عاقبت کار دولت مبارک میتواند در عملکرد دولت عربستان تاثیری برجای بگذارد و آیا فرجام کار دولت ۳۰ ساله مصر میتواند مانعی برای جلوگیری از کارشکنیهای خاندان آل سعود در منطقه خاورمیانه شود یا خیر، گفت: همانطور که گفتم محاکمه مبارک تاثیر مثبتی بر حاکمان منطقه دارد و امیدواریم بر حاکمان عربستان هم تاثیر مثبتی بگذارد. همانطور که میدانید دولت آل سعود با حمایت آمریکا بسیار تلاش کرد که از محاکمه حسنی مبارک و اطرافیانش جلوگیری کند اما بهدلیل ایستادگی مردم مصر موفق نشد.
جلالی در ادامه به بررسی رابطه میان کشور ایران و مصر بعد از محاکمه حسنی مبارک پرداخت و گفت: مردم مصر شدیدا علاقهمند به برقراری رابطه با کشور ایران هستند و در دوران حکومت حسنی مبارک هم گرایش مردم مصر به ایران بسیار زیاد بود. مصریان، کشور، انقلاب و مقاومت ما در برابر ظلم را بسیار دوست داشتند و از نوع عملکرد حاکمیت خود بهشدت ناراضی بودند. اما سیاست دولت مبارک بر این بود که رابطه چندانی با ایران نداشته باشد زیرا میدانستند که نزدیک شدن مردم مصر به ایران میتواند انقلاب مردمی این کشور را تسریع کند.
وی در عین حال یادآوری کرد: جریان آمریکایی- اسرائیلی که هنوز عقبه آن در مصر دیده میشود بهدنبال برقراری رابطه میان دولت ایران و مصر نیست و حتی برخی از افراد و جریانها، رؤیای مدیریت و مصادره انقلاب مردمی مصر را در سر میپرورانند. به همین دلیل ما امیدواریم که روابط میان ۲ کشور بهزودی برقرار شود اما ما هم نباید با شتابزدگی عمل کنیم. خوشبختانه روابط مطلوبی با مصر برقرار شده است و در سطح سیاسی و دیپلماتیک هم در آینده روابط مثبتی برقرار میشود.