ایرنا- خبرگزاري آمريكايي آسوشيتد پرس فاش كرد كه با گسترش انتقاد از مداخله سياسي و اقتصادي، كمك هاي مالي و آنچه مشوق هاي واشنگتن ناميده شده است 'احساسات ضد آمريكايي در كشور مصر، در حال اوج گيري است'.
بنا بر اين گزارش مقامهاي وزارت خارجه آمريكا گسترش احساسات ضد آمريكايي در مصر را 'نادرست' و 'نامنصفانه' دانسته و نگراني خود از اين امر را با سياستمداران كنوني مصر هم در ميان گذاشته اند.
وزارت خارجه آمريكا همچنين اعلام كرده كه حمله هاي لفظي به 'ان پترسون'، سفير جديد واشنگتن در قاهره را 'غير قابل قبول' مي داند.
ويكتوريا نولاند، سخنگوي وزارت خارجه ايالات متحده چهارشنبه شب در همين زمينه به آسوشيتدپرس گفت: 'ما نگران اين نوع ضديت با آمريكا هستيم كه به طور خزنده وارد گفتمان عمومي مصريان مي شود. ما نگراني خود را به دولت مصر اظهار كرده ايم و معتقديم اينطور معرفي كردن ايالات متحده، نه تنها نادرست، بلكه نامنصفانه است. ما از گذر مصر به آينده اي مردمسالار پشتيباني مي كنيم و به اين سياست خود ادامه خواهيم داد.'
نولاند افزود: 'پترسون يكي از گرامي ترين و با تجربه ترين سفيران ما در جهان است. او در مصر است تا سياست هاي ايالات متحده و خواست مردم آمريكا براي ديدن مصر قدرتمند، مردمسالار و شكوفا را نمايندگي كند.'
از سوي ديگر، گفته مي شود مقام هاي دولت آمريكا در 28 ژوئيه (6 مرداد) و در جريان ديدار سرلشگر مراد موافي، رييس جديد دستگاه اطلاعاتي مصر از واشنگتن، موضوع گسترش احساسات ضدآمريكايي را با وي نيز مطرح كرده اند.
با اين وجود، اتهام ها در مورد دخالت ايالات متحده در مصر ادامه دارد.
حتي سرلشكر محمد الاسد، عضو شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر نيز در ديدار ماه ژوئيه خود از واشنگتن، از آمريكا به خاطر حمايت از گروه هايي كه غربي ها به آنها گروههاي 'هوادار دموكراسي' لقب داده اند و بدون نظارت دولت مصر صورت گرفته است، انتقاد كرده بود.
الاسد در جريان همايش موسسه صلح واشنگتن، گفته بود: بعضي كشورها از جمله ايالات متحده با كمك مالي به 'ان.جي.او.' هايي كه مردم مصر با آنها مخالفند، قوانين مصر را زيرپا مي گذارند.
وي تاكيد كرده بود كه اين موضوعي است كه به اقتدار و حق حاكميت مصر مربوط مي شود.
در 31 ژوئيه (9 مرداد) نيز يك مجله دولتي در مصر، سفير ايالات متحده را در حالي كه كيسه اي پر از دلار در دست دارد روي جلد خود كشيده و زير آن نوشته بود 'سفير جهنم كه ميدان تحرير را به آتش كشيد.'
اوايل هفته جاري هم روزنامه دولتي الاهرام به نقل از يك مقام اخوان المسلمين نوشته بود پترسون داراي پيشينه اي ضداسلامي و تاثيرگذار در هرج و مرج هاي مصر است.
وي با اشاره به سابقه خانم پترسون در پاكستان، وي را مرتبط با سازمان سيا دانسته بود.
آسوشيتدپرس در پايان گزارش خود تاكيد كرد ه است كه دولت ايالات متحده با توجه به سخنراني سال 2009 باراك اوباما، رييس جمهوري اين كشور كه به منظور بهبود روابط با جهان عرب و مسلمانان انجام شده بود، از گسترش احساسات ضدآمريكايي در خاورميانه شگفت زده است.
از زمان تحولات اخير كه در كشورهاي شمال آفريقا و برخي ديگر از كشورهاي منطقه بر ضد سلطه نظامهاي سياسي وابسته به غرب رخ داده است، آمريكايي ها و اروپايي ها با نگراني از علني شدن احساسات ضد غربي نهفته در اين كشورها تلاش كرده اند از ابزارهاي نظامي، سياسي و اقتصادي، براي حفظ دامنه نفوذ و سيطره خود در اين مناطق استفاده كنند.