واحد مرکزی خبر / سخنگوی انقلابیون لیبیایی از آزادی بخش شرقی البریقه در شرق این کشور خبر داد و اعلام کرد گردان های امنیتی قذافی همچنان بخش غربی شهر را تحت سیطره خود دارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره از سوی دیگر سازمان ملل درباره خطراتی که به سبب کمبود مواد غذایی و دارویی غیرنظامیان این کشور را تهدید می کند هشدار داد.
حسام علی گزارشگر این شبکه با اشاره به تلاش انقلابیون لیبی برای سیطره بر شهر نفت خیز البریقه که یکی از بزرگترین بنادر نفتی کشور را در اختیار دارد افزود: به گفته فرمانده نظامی انقلابیون که در خط مقدم درگیری ها در نزدیک البریقه مستقر هستند؛ انقلابیون برای آغاز عملیات سرنوشت ساز و تعیین کننده برای سیطره بر البریقه و بیرون کردن نیروهای قذافی از آنجا آمادگی کامل دارند.
در بخش دیگری از گزارش با اشاره به اهمیت صنعت نفت موجود در البریقه برای لیبی آمده است: در صورتی که انقلابیون این شهر را تحت سیطره خود در آورند می توانند بهره برداری از ثروت نفتی کشورشان را از سر بگیرند.
بنابراین سیطره بر این شهر برای انقلابیون از نظر سیاسی، مالی و نظامی اهمیت راهبردی دارد و راه عبور آنها به سمت مصراته به شمار می رود و به آنها امکان می دهد در آینده خطوط انتقال نفت از میدان های شرقی و غربی را که از مناطق مرکزی کشور می گذرند تحت سیطره خود بگیرند و علاوه بر این می توانند از طریق بندر البریقه به بازارهای جهانی نفت صادر کنند. این در حالیست که انقلابیون از طریق سیطره بر این شهر مهم و خطوط انتقال نفت می توانند رژیم قذافی را بخصوص پس از سیطره بر منطقه بئرالغنم که در مناطق ساحلی در مسیر طرابلس قرار دارد تحت فشار قرار دهند.
در ادامه گزارش و در حالی که صحنه ای از فرود یک هواپیمای جنگنده در یک پایگاه نظامی پخش می شد؛ آمده است: عبدالمنعم الهونی نماینده شورای انتقالی لیبی در قاهره اهداف و مقاصد ناتو از دخالت در بحران لیبی را برای حمایت از غیرنظامیان مورد تردید قرار داد و گفت ناتو بر اساس برنامه ها و اهداف خاص خود جنگ را طولانی کرده است. گزارشگر در بخش دیگری از گزارش خود افزود: با ادامه درگیری ها در لیبی و طولانی شدن آن شمار تلفات نیز بالا رفته است و این امر مشکلات زیادی را برای مراکز درمانی و بیمارستان ها که با کمبود دارو و کادر درمانی روبرو هستند به وجود آورده است.
در همین حال کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرده است بسیاری از غیرنظامیان به سبب فقدان امکانات درمانی لازم برای کمک به آنها جان خود را از دست می دهند.
سازمان ملل نیز هشدار داد ممکن است کمبود دارو و غذا در لیبی به مشکلی تبدیل شود که خطر آن برای مردم کمتر از درگیری های مسلحانه در این کشور نباشد.