واحد مرکزی خبر / بحث و جدل در مصر بین اسلام گرایان و لیبرال ها درباره هویت آینده کشور همچنان وجود دارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی بسیاری از اهالی قاهره این سوال را مطرح می کنند که اگر اسلام گرایان حکومت را به دست بگیرند چه خواهد شد؟ در پی برگزاری تظاهرات گسترده جریان های اسلامی در میدان التحریر و به دنبال پیش بینی های قوی درباره ائتلاف جماعت اخوان المسلمین با جماعت اسلامی و جریان سلفی برای تحقق منافع سیاسی در انتخابات آینده، این سوال و پاسخ آن اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.
احمد ماهر خبرنگار این شبکه در قاهره در حالی که تصاویری از تظاهرکنندگان اسلام گرا در حال سردادن شعار «لا اله الا الله محمد رسول الله» پخش می شد ؛ تصریح کرد : شعارهای اسلامی چند روزی است که در مناطق مختلف قاهره سرداده می شود.
مصری ها تحت عنوان «جمعه وحدت و گردهمایی» تظاهرات کردند اما این تظاهرات با شعار «جمعه هویت اسلامی مصر» به پایان رسید و جریان های اسلامی در این تظاهرات اقدام به قدرت نمایی کردند. در بخش دیگری از گزارش با اشاره به سردادن این شعارها پرسش هایی را درباره میزان محبوبیت جریان اسلام گرا و گروه های مختلف آن در مصر پس از انقلاب به وجود آورده است.
عماد عبدالغفور رئیس حزب سلفی النور می گوید: من در نشست روسای احزاب شرکت داشتم.
آنها به این حقیقت اذعان دارند و واقعیت نیز همین است جریان های اسلامی فعالیت گسترده ای در عرصه دارند.
خبرنگار می گوید: رئیس این حزب سلفی در مصر هرگونه تصمیم برای ایجاد حکومتی دینی را که به دنبال از بین بردن نقش زنان در جامعه باشد و سینماها را تعطیل کند و بخواهد هیأت امر به معروف و نهی از منکر تشکیل دهد تکذیب می کند. در ادامه آمده است: تجمع میلیونی جریان اسلام گرا در مصر نگرانی رهبران جریان لیبرال این کشور را برانگیخته است و این افراد درباره گسترش فاشیسم دینی در مصر هشدار می دهند.
کریمه الحفناوی از رهبران جمعیت ملی تغییر درباره مفهوم اصطلاح فاشیسم دینی می گوید: فاشیسم و دیکتاتوری به معنای تحمیل نظر با توسل به زور است. حتی در خصوص دعوت به دین نیز چیزی به نام اکراه در دین وجود ندارد بلکه با موعظه حسنه باید دیگران را به دین دعوت کرد.
بنابراین باید بگویم جریان عجیب و غریبی به وجود آمده است که می خواهد نظر خود را با توسل به زور تحمیل کند و دیگران را تکفیر می کند که اینگونه اقدامات بدون هرگونه شک و تردید خلاف دین است.
احمد ماهر در بخش دیگری از گزارش خود می گوید: اسلام گرایان در تجمع خود در میدان التحریر شعار «سرت را بالا بگیر تو مسلمان هستی» جانشین شعار انقلاب بیست و پنجم ژانویه مصر شده است که می گفت «سرت را بالا بگیر تو مصری هستی ».
اما با توجه به این دو شعار آیا تفاوتی بین این مصری بودن یک نفر با مسلمان، مسیحی یا بهایی بودن وی وجود دارد.
به عبارت دیگر آیا هویت ملی افراد به دین بستگی دارد؟ وی می افزاید: همه مصری ها در انقلاب ژانویه توافق کردند منافع ملی را در اولویت قرار دهند بنابراین صرف نظر از وابستگی های دینی یا سیاسی، هویت اصلی هویت مصری بود اما نزاع بین جریان های اسلام گرا و لیبرال در مصر این تصور را به وجود آورده است که مصر با دوجریان روبروست و جریان سومی هم در کار نیست.
یکی از این جریان ها اسلامگرا و دیگری لیبرال است اما تکلیف دهها میلیون مصری که وابسته به این دو جریان نیستند چه می شود.