خبرگزاري فارس: نگاهي به شرايط حاكم بر كودكان سومالي نشان ميدهد كه آنها قرباني دو پديده مرگبار شدهاند كه گريزي از آن براي آنها نيست؛ خشونت و گرسنگي.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "سومالي "، اگر پيگير اوضاع كودكان در سومالي باشي، سراسر وجودت را درد و اندوه فرا ميگيرد، چون از همان ابتدا به حقايقي چون قتل و كشتار كودكان بيگناه و پاك تا آواره كردن آنها پيخواهي برد كه لرزه بر اندام آدمي مياندازد و آن وقت است كه سختيهاي زندگي و امرار معاش در اين كشور را درخواهي يافت و آن وقت است كه ميفهمي تو واقعا در سومالي هستي، كشوري كه ايدئولوژي قبيلهاي آن را تكه تكه كرده است.
* هولناكترين جنايات ضدبشري عليه كودكان در سومالي رخ ميدهد
همچنين به سرعت درخواهي يافت كه در اين كشور چه ظلمي بر كودكان مي رود، بگونهاي كه هولناكترين جنايات ضدبشري عليه كودكان سومالي به اجرا گذاشته ميشود.
* اختلافات قبيلهاي و شرايط سخت معيشتي و كودكان خياباني
منازعات و اختلافات قبيلهاي و شرايط سخت معيشتي اين كودكان به گوشه خيابانها و پيادهروها سوق داده، پس از اينكه جنگهاي خانگي و داخلي آنها را از پدران و مادرانشان محروم كرد و پدران و مادران آنها در جنگهاي داخلي جان خود را از دست دادند و در اين ميان اگر كودكاني را بيابي كه پدران و مادران خود را از دست نداده باشند، به تو خواهند گفت كه آنها از خانوادههاي آواره و بيپناهي به جا ماندهاند كه هم اكنون در اردوگاههاي پناهندگان و آوارگان سومالي در كشورهاي همجواري چون يمن ، كنيا ، اتيوپي، جيبوتي يا ديگر مناطق جهان زندگي ميكنند.
* بيش از 175هزار كودك خياباني در سومالي
آنها در مناطق مختلف سومالي از جمله در موگاديشو و حلبي آبادهاي آن در بدترين شرايط ممكن بسرمي برند، برهنه بدون هيچ پوششي، زمين را زيرانداز و آسمان را روانداز خود قرار داده و حتي لقمه ناني هم براي خوردن پيدا نميكنند و به كودكان خياباني سومالي تبديل شدهاند، براساس آخرين آمار يونيسف، صندوق كودكان سازمان ملل متحد تا پيش از آغاز بحران خشكسالي و قحطي در كشور 175150 كودك خياباني در اين كشور وجود داشتهاند و تنها در موگاديشو پايتخت سومالي 15000 كودك خياباني وجود دارد.
* كودكاني كه براي يافتن لقمهاي غذا حتي جان خود را هم از دست ميدهند
زندگي خياباني براي اين كودكان در سومالي كه از منازعات و اختلافهاي داخلي رنج ميبرد، بسيار سخت و اكثر مواقع كشنده است و پيدا كردن لقمهاي نان براي سير كردن شكم كه نه براي قوت لايموت سختترين مشكلي است كه پيشروي اين كودكان وجود دارد و اكثر مواقع از طريق سرقت و غارت يا تميز كردن مغازهها و واكس زدن كفشها بدست ميآيد.
* شرايط اسفبار بهداشتي، غذايي و معيشتي
اين كودكان به شدت با نبود آب بهداشتي، غذا و دارو مواجهاند و در محيطي كه بيماريهاي وبا و حصبه و ديگر بيماريهاي مسري در آن جولان ميدهند، زندگي ميكنند و به دليل ضعف شديد بخش بهداشت و نبود دولت مركزي از هيچ خدمات درماني يا بهداشتي بهره نميبرند و تمام آنها در فقيرترين منطقه جهان زير خط فقر قرار دارند و حتي يك وعده غذاي منظم هم دريافت نميكنند و درآمد آنها كمتر از 2 دلار در روز است، بيانكه از آموزش برخوردار باشند.
* تعرض در برابر انواع ظلمها و ستمها
اين كودكان در معرض انواع و اقسام ظلمها و ستمها به عنوان كارگر يا واداشته شدن به ازدواج زودهنگام و سوء استفاده جنسي يا خدمت اجباري نظامي از سوي فرماندههان جنگها و گروههاي مسلح قرار ميگيرند.
* كودكان سومالي قرباني مستقيم وغير مستقيم خشونتها
همچنين اين كودكان از دو دهه پيش تاكنون همواره در معرض خشونتها قرار گرفتهاند و هزاران نفر از آنها بصورت مستقيم يا غير مستقيم قرباني اين خشونتها شدهاند، از كشتهشدن بواسطه تيرمستقيم نظاميان و طرفهاي متخاصم گرفته تا رفتن بر روي مينها يا بمبهاي عمل نكردهاي كه در مناطق مسكوني به حال خود رها شدهاند.
* به خدمت گرفته شدن توسط دزدان دريايي
اين درحالي است كه بسياري از اين كودكان توسط دزدان دريايي در شرايطي بسيار سخت به خدمت گرفته ميشوند، هم اكنون سومالي خطرناكترين كشور جهان و غيرقابل سكونت است، بگونهاي كه سازمان ملل متحد اعلام كرده، بالاترين ميانگين سوء تعذيه در جهان كه بسيار بالاتر از خط مرز مشخص شده توسط سازمان بهداشت جهاني است را به خود اختصاص داده است و هم اكنون كه بحران خشكسالي و قحطي گريبانگير اين كشور شده است، بيشك كودكان بيش از هر قشر ديگري قرباني اين فاجعه خواهند بود و اگر در اين ميان جامعه جهاني اقدامي فوري براي نجات اين كودكان انجام ندهد، بيشك گورستان و قبرستانها انتظار آنها را خواهند كشيد.