خبرگزاري فارس: دبيركل سابق اتحاديه عرب از دخالت احتمالي آمريكا در انتخابات رياست جمهوري آينده اين كشور خبر داد و از امضاي توافقنامه "كمپديويد " بين مصر با رژيم صهيونيستي حمايت كرد.
به گزارش فارس، عمرو موسي نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر در گفتوگو با روزنامه مصري "اليوم السابع " به تشريح ديدگاهها و سياستهاي آتي خود در صورت پيروزي در انتخابات آينده رياست جمهوري اين كشور پرداخت.
* لغو قانون حالت فوقالعاده
وي در ابتداي تشريح سياستهاي آينده اين كشور بر لغو قانون حالت فوقالعاده تاكيد كرد و گفت كه به محض انتخاب به عنوان رئيس جمهور مصر اين قانون را لغو خواهد كرد.
* عفو مبارك منوط به عفو ملت
موسي در پاسخ به اين سوال كه در صورتي كه قانون اساسي جديد مصر اين اختيار را به رئيس جمهور بدهد كه حسني مبارك را عفو كند و شما به عنوان رياست جمهوري مصر انتخاب شده باشيد، آيا وي را خواهيد بخشيد، گفت: اتخاذ اين تصميم منوط به موافقت پارلمان و دولت و به عبارت بهتر موافقت ملت مصر است و در آن صورت است كه مبارك را خواهد بخشيد؛ از سوي ديگر اين تصميم نبايد از روي ترحم و دلسوزي اتخاذ شود.
* در پارلمان آينده تمام جريانها حضور خواهند داشت
وي در پاسخ به اين گفته شده، جريانهاي اسلامگرا بر پارلمان آينده حاكم خواهند شد، گفت: تصور نميكنم كه اسلامگرايان اكثريت را در پارلمان به خود اختصاص دهند، بلكه جريانها و جناحهاي مختلفي در آن حضور خواهند داشت اگرچه معتقدم اخوان المسلمون در پارلمان جناح بزرگي را بخود اختصاص ميدهند.
* قانون اساسي مصر را به اجرا خواهم گذاشت
ديبركل سابق اتحاديه عرب در پاسخ به اين سوال كه درصورت پيروزي در انتخابات آيين اسلامي يا همان شريعت را به اجرا خواهيد گذاشت يا نه گفت كه من قانون اساسي را به اجرا ميگذارم و بند دوم قانون اساسي تاكيد ميكند كه شريعت منبع اساسي قانونگذاري در مصر است.
* برگزاري هردو انتخابات در مصر بلامانع است
موسي نظر برخي از مصريها را درباره اينكه مصر آمادگي برگزاري انتخابات پارلماني و رياست جمهوري را ندارد، رد كرد و گفت كه معتقد است، شوراي عالي نظامي ميتواند ظرف سه ماه اين دو انتخابات را برگزار كند.
* عملكرد شوراي عالي نظامي مثبت است
وي عملكرد شوراي انتقالي را با توجه به شرايط حاكم بر مصر مثبت ارزيابي كرد و گفت، در بررسي عملكرد اين شورا بايد واقعيتهاي موجود را در نظر گرفت، با اين حال از شوراي عالي نظامي ميخواهيم در دوره محدود و مشخص و هرچه سريعتر به دوره انتقالي پايان دهد و قدرت را به دولت و پارلمان منتخب به شكل مسالمتآميز تحويل دهد.
* توافقنامه كمپ ديويد به قوت خود باقي است
دبيركل اتحاديه عرب درباره موافقتنامه كمپ ديويد و اينكه اين موافقتنامه را حفظ يا در آن تجديد نظر خواهد كرد، گفت: واقعيت امر اين است كه اين يك موافقتنامه به امضا رسيده ميان دو طرف است به همين دليل بايد به قوت خود باقي بماند، با توجه به اينكه مصر نيز اكنون دوره بازسازي را سپري ميكند و به همين دليل نيازمند سياستهاي مستحكم داخلي و خارجي است و بايد امور خود را با تدبر و سياست اداره كند، ما همچنان به حفظ حق و حقوق فلسطينيها پايبند هستيم و بر توقف شهرك سازي صهيونيستي و لغو محاصره نوار غزه تاكيد داريم و اين موافقتنامه درصورتي لازم الاجراست كه با احترام متقابل همراه باشد.
*رابطه با اسرائيل بر اساس احترام متقابل خواهد بود
موسي در پاسخ به اين كه با مقامات اسرائيلي ديدار و با آنها همكاري اقتصادي خواهد داشت و عادي سازي روابط با اسرائيل ادامه خواهد يافت يا خير گفت: بايد سياست احترام متقابل را اتخاذ كرد و تا زماني كه محاصره نوار غزه و عدم دستيابي به صلح و عدم به رسميت شناختن حق بازگشت وجود داشته باشد، داشتن روابط منطقي به نظر نميرسد.
* ايران بايد موضع خود را در قبال امنيت منطقهاي و پرونده هستهاي تشريح كند
وي درباره رابطه و همكاري با ايران گفت كه ايران دشمن مصر نيست و موانع موجود ميان دو كشور را بايد از طريق گفتوگو و مذاكره حل كرد، آنها بايد مواضع خود را در برابر جزاير امارات[جزاير سه گانه ايراني]، يمن ، امنيت منطقهاي و پرونده هستهاي و ديگر مسائل تبيين و تشريح كنند.
* توافق كانديداها برسر يك نامزد بعيد است
دبيركل سابق اتحاديه عرب با دور از انتظار خواندن توافق نظر كانديداها براي معرفي يك كانديدا جهت شركت در انتخابات گفت: اين امر بسيار دور از انتظار است و بالعكس من تصور ميكنم، كانديدايي كه بيش از همه منافع آمريكا را در مصر مدنظر داشته باشد مورد حمايت كاخ سفيد قرار خواهد گرفت و اين احتمال دخالت آمريكا در انتخابات آينده را تقويت ميكند.
* صدور گاز به اسرائيل منوط به موافقت پارلمان
وي درباره ادامه صدور گاز به اسرائيل گفت: در اينباره فقط رئيس جمهور تصميم نميگيرد، بلكه پارلمان هم در اينباره بايد تصميم بگيرد و در صورت موافقت با اين امر آن وقت گاز به اسرائيل صادر خواهد شد.