واحد مرکزی خبر/ انقلابیون لیبی در بیست و چهار ساعت گذشته در جبهه شرقی جنگ داخلی لیبی و در نبرد راهبردی برای گرفتن شهر نفتی بریقه که در حاشیه دریای مدیترانه واقع است تلفات نسبتا زیادی متحمل شده اند.
همچنین منابع آگاه در بیمارستان اجدابیا اعلام کردند حدود پنجاه نفر در درگیری های روز پنجشنبه و جمعه در این شهر خالی از سکنه، زخمی شده اند و یک نفر نیز در پی اصابت راکت نیروهای قذافی به یک خانه کشته شد. انقلابیون لیبی منطقه مسکونی بریقه نو را گرفته اند با این حال پانزده کیلومتر با پایانه نفتی و بندر بریقه فاصله دارند.
آنها امیدوارند که با گرفتن این بندر که در هفتصدو پنجاه کیلومتری شرق طرابلس پایتخت لیبی واقع شده است، به یک پیروزی استراتژیک در نبرد شش ماهه خود برضد قذافی دست یابند.
انقلابیون قصد دارند هر چه زودتر صادرات نفت را از این بندر از سربگیرند با این حال این نبرد دستکم تاکنون چندین ماه طول کشیده است.
محمد مفتح از انقلابیون لیبی می گوید صبح امروز نبرد هایی در مناطق نزدیک به پایانه نفتی بریقه ادامه دارد.
وی همچنین گفت احتمال دارد این نبرد تا پایان روز به نتیجه برسد.
نیروهای وفادار به قذافی به شدت در تاسیسات نفتی بریقه موضع گیری کردند و مواضع انقلابیون را مورد حملات سنگین راکتی قرار داده اند. معاون وزیر خارجه دولت قذافی می گوید انقلابیون وارد شهر بریقه نشده اند و در کنفرانسی خبری اعلام کرد بیش از بیست انقلابی در درگیریهای اطراف این شهر کشته شده اند. قذافی به رغم حملات هوایی پنج ماه گذشته ناتو، تشدید تحریم های اقتصادی این کشور و نیز طولانی شدن درگیری با انقلابیون لیبی، همچنان برسر قدرت باقی مانده است. انقلابیون لیبی بخشهای زیادی از این کشور شمال افریقا را گرفته اند بااین حال به شدت دچار اختلاف و بی تجربگی هستند اما دستاوردهای روز پنجشنبه انقلابیون به چندین هفته بن بست در نبردهای آنها با نیروهای قذافی پایان داد. شبه نظامیان می گویند به روستای بئر شعیب واحد در بیست و پنج کیلومتری زاویه رسیده اند.
نبردهای انقلابیون در شهر زاویه برضد قذافی تاکنون دوبار به شکست انجامیده است.
یک افسر اطلاعاتی ارتش لیبی که توسط انقلابیون دستگیر شده گفته است قذافی مواضع خود در زاویه را که از بنادر نفتی لیبی به شمار می رود، تقویت کرده است و حدود هزار نیرو در این شهر مستقر کرده است با این حال هیچ تسلیحات سنگینی دراین شهر مستقر نشده است. الهادی العجیلی پیش بینی کرد شبه نظامیان برای گرفتن این شهر نبردی دشوار در پیش داشته باشند.
وی گفت قذافی همچنان در طرابلس و در میان قبالیل اصلی لیبی از حمایت گسترده برخوردار است.
معاون وزیر خارجه لیبی همچنین ادعاهای انقلابیون مبنی بر اینکه به زودی شهر زاویه را خواهند گرفت رد کرد و این ادعای انقلابیون را خیال باطل توصیف کرد.
نبرد در مناطق غربی لیبی یکی از سه جبهه پراکنده انقلابیون لیبی برضد نیروهای قذافی به شمار می رود.
در مناطق شرقی لیبی نیز در اطراف بنادر مصراته و بریقه، مبارزه طی هفته های اخیر به بن بست رسیده بود با این حال انقلابیون در مناطق غربی در حال پیشرفت بوده اند. زاویه در فاصله کمتر از پنجاه کیلومتری غرب طرابلس واقع است و از جمله محورهای اصلی منتهی به تونس به شمار می رود.
این جاده یکی از شاهراه های حیاتی لیبی محسوب می شود با این حال تونس اخیرا قاچاق گسترده بنزین از این کشور به لیبی را به شدت سرکوب کرده است.
انقلابیون در کوهستان های غربی لیبی در صورت اتحاد می توانند یک نیروی چند هزار نفری را تشکیل دهند.
انقلابیون لیبی چندین ماه است شهر بندری مصراته واقع در حاشیه دریای مدیترانه را در دست دارند.
این شهر در پانصد و هشتاد کیلومتری غرب شهر بریقه واقع شده است.
در درگیری های روز جمعه در حومه مصراته شش انقلابی کشته شدند.
سه تن از این افراد، در غرب این شهر و سه تن دیگر نیز در درگیری با نیروهای قذافی در شهرکی در شرق مصراته کشته شدند. در جبهه دیپلماتیک نیز فشارها بر قذافی در حال افزایش است.
یک مسئول دولتی تونس روز جمعه گفت هفته گذشته سفرای امریکا و قذافی در خاک تونس با یکدیگر دیدار کردند.
این مقام مسئول که خواست نامش فاش نشود جزییات دیگری در این باره نگفت.
مسئولان امریکایی ماه گذشته در دیدار با نمایندگان قذافی به وی پیام داده بودند که باید برود. یک مسئول انگلیسی گفت در تلاش برای افزایش فشارهای اقتصادی و نظامی به قذافی این هفته شمار بیشتری از کشورها قصد دارد اموال مسدود شده لیبی را در اختیار انقلابیون بگذارند.
این مقام مسئول گفت درحالی که پیش بینی پایان نبرد در لیبی بسیار دشوار است ولی مشاهده افزایش فشارها بر قذافی بسیار ساده است و برکناری قذافی از قدرت تنها نیازمند گذر زمان است.
انگلیس نقشی فعال در حملات هوایی ناتو برضد نیروهای قذافی به عهده داشته است.
اگرچه این حملات توان نظامی قذافی را کاهش داده است با این حال انقلابیون را قادر نساخته است که ضربه نهایی را به وی وارد کنند. تونس نیز روز پنجشنبه در اقدامی که از افزایش فشارهای اقتصادی برضد قذافی حکایت دارد گفت نیروهای تونس تدابیر سخت گیرانه ای برای کاهش قاچاق بنزین به لیبی برقرار کرده است.
تحریم های بین المللی و جنگ داخلی موجب اختلال در صادرات بنزین به بخشهای تحت کنترل قذافی شده است با این حال در عوض حجم عظیمی از بنزین از مرز تونس به لیبی قاچاق می شود.
مختار بن نصر از مسئولان وزارت دفاع تونس می گوید نیروهای ارتش تونس در جایگاه های سوختگیری مستقر شده اند تا اتباع تونس و لیبی نتوانند مقدار زیادی بنزین خریداری کنند.
وی گفت این تدابیر با هدف جلوگیری از قاچاق بنزین و گازوئیل به لیبی برقرار شده است.