براي اولين بار پس از سرنگوني 'زين العابدين بن علي' رئيس جمهور مخلوع تونس ، مردم اين كشور توانستند در ماه مبارك رمضان با آزادي كامل و به طور گسترده به انجام مراسم مذهبي خود بپردازند.
ایرنا- به گزارش روز شنبه خبرگزاري فرانسه، مدارس آموزش قرآن شاهد استقبال بي نظيري است كه قبلا آن را تجربه نكرده و مساجد و حتي خيابان ها هر روز پس از افطار مملو از مسلماناني مي شود كه براي اداي نماز گردهم مي آيند.
به گفته 'اقبال العربي' متخصص انسان شناسي، رژيم سابق فشار شديدي بر مردم اعمال مي كرد و مساجد تحت كنترل شديد امنيتي بود اما اكنون مردم آزادي بيان خود را بدست آورده اند.
در دوره بن علي كه در ماه ژانويه گذشته پس از 23 ساله حكومت به عربستان سعودي گريخت فقط افراد شجاع و يا افراد مسن آن هم تحت نظارت شديد پليس كه گاهي از آنها تصويربرداري مي كرد، در نماز جماعت شركت مي كردند و كساني كه براي نماز صبح به مسجد مي رفتند ، به ويژه جوانان، تحت بازجويي قرار گرفته و به وزارت كشور كه امامان جماعت و محتواي خطبه هاي نماز جمعه را تعيين مي كرد، احضار مي شدند.
محمد (47ساله) و امام جماعت، از نمونه افرادي است كه در دوران بن علي به دليل داشتن صداي خوش كه مي توانست مردم را به مسجد جذب كند از امامت نماز جماعت منع شده بود.
يكي ديگر از دلايل بازگشت مذهب به تونس پس از سرنگوني بن علي، گسترش مدارس آموزش قرآن است كه در دوره رژيم سابق تحت كنترل شديد قرار داشت.
'فواد بوسليمي' رئيس يكي از مراكز اسلامي تونس گفت : امسال مردم بسيار مشتاق يادگيري قرآن هستند. پيش از اين فهرست دانش آموزان بايد توسط وزارت كشور تاييد مي شد.
بوسليمي شمار ثبت نام كنندگان را بين يك هزار تا يك هزار و 200 نفر اعلام كرد كه يك ركورد است.
اروپا و ايالات متحده با حمايت از بن علي وي را سپري در برابر گسترش گرايش هاي اسلامي مي دانستند.
نظرسنجي ها نشان مي دهد كه حزب نهضت اسلامي تونس در انتخابات آينده اين كشور بيشترين فرصت پيروزي را در اختيار دارد.