واحد مرکزی خبر/خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بنغازی مقاطع کلیدی پس از قیام مردم لیبی علیه حکومت معمر قذافی را به شرح زیر اعلام کرد:
- پانزده - نوزده فوریه 2011 : اعتراضات بی سابقه علیه حکومت در بنغازی و البیضا ( شرق) به شدت سرکوب شد.
قیام به دیگر شهرها گسترش یافت. - بیست و دو فوریه : مصطفی عبدالجلیل وزیر دادگستری و عبدالفتاح یونس وزیر کشور لیبی به انقلابیون پیوستند.
این دو به ارکان انقلابیون لیبی تبدیل می شوند.
دهها تن از شخصیت های سیاسی و نظامی دیگر لیبی نیز همین کار را انجام دادند. - بیست - بیست وپنج فوریه : منطقه ای از مرز مصر گرفته تا اجدابیا شامل طبرق و بنغازی در اختیار انقلابیون قرار گرفت. - بیست و هشت فوریه: پس از سازمان ملل متحد و آمریکا ، اتحادیه اروپا علیه لیبی تحریم هایی برقرار کرد. - ده مارس: فرانسه شورای ملی انتقالی را که مخالفان اواخر فوریه به عنوان تنها نماینده لیبی تاسیس کردند به رسمیت شناخت.
بیست و پنج کشور این شورا را به اشکال مختلف به رسمیت شناختند. - هفده مارس: شورای امنیت سازمان ملل متحد اجازه توسل به زور را علیه نیروهای طرفدار قذافی برای محافظت از غیر نظامیان صادر می کند. - هجده - نوزده مارس: طرفداران قذافی به بنغازی پایتخت انقلابیون حمله می کنند.
ائتلاف با بمباران نیروهای قذافی شکل هجومی به خود می گیرد.
نیروهای قذافی به سمت غرب عقب نشینی می کنند. - سی و یک مارس: ناتو فرماندهی عملیات محافظ یکپارچه را برعهده می گیرد. - اول آوریل: نخستین حمله اشتباهی ناتو. - سیزده آوریل: گروه تماس ،مدیر سیاسی مداخله در لیبی، شورای انتقالی لیبی را به رسمیت می شناسد و برکناری قذافی را درخواست می کند.
در جهبه شرق ، پس از پیشروی ها و عقب نشینی ها، جبهه بین بریقه و اجدابیا تثبیت می شود. - بیست آوریل: پس از لندن، پاریس و رم مشاور نظامی نزد شورای ملی انتقالی اعزام می کنند.
مصر و آمریکا نیز پیروی می کنند. - اول مه: دولت لیبی اعلام می کند یکی از پسران و سه نوه قذافی براثر حملات ناتو کشته شدند. - یازده مه : پس از دو ماه درگیری ، انقلابیون فرودگاه مصراته را تصرف می کنند و این منطقه دویست کیلومتری شرق طرابلس را به محاصره خود در می آورند. - بیست و هفت مه :مسکو خواستار کناره گیری قذافی می شود. -اول ژوئن: ناتو ماموریت خود را تا سپتامبر تمدید می کند. - شانزده ژوئن: یکی از فرستادگان روسیه به تماس های مستقیم بنغازی / طرابلس اشاره می کند. - بیست و هفت ژوئن: دیوان کیفری بین المللی حکم بازداشت قذافی ، پسرش سیف الاسلام و عبدالله السنوسی رئیس دستگاه های اطلاعاتی لیبی را صادر می کند. - بیست ونه ژوئن : فرانسه اعتراف می کند با چتر نجات سلاح بین انقلابیون در جبل نفوسه ( جنوب غرب طرابلس) فرو ریخته است. - شش ژوئیه : انقلابیون از منطقه جبل نفوسه حمله ای را آغاز کردند. - پانزده ژوئیه : گروه تماس شورای ملی انتقالی را به عنوان نهاد دولتی مشروع به رسمیت شناخت. - بیست و هشت ژوئیه : قتل ژنرال یونس که به عنوان رئیس ستاد مشترک انقلابیون منصوب شده بود.
انقلابیون در جبل نفوسه پیشروی می کنند. - سی ویک ژوئیه : حمله انقلابیون به طرفداران قذافی در بنغازی . - شش اوت : منطقه بئر الغنم ( غرب) به تصرف انقلابیون در آمد. - هشتم اوت : مصطفی عبدالجلیل که به عنوان رئیس شورای ملی انتقالی لیبی انتخاب شده است دولت موقت را در بحبوحه قتل ژنرال یونس برکنار کرد. - نهم اوت : حکومت ناتو را به کشتن هشتاد وپنج غیر نظامی در حملات به یک روستای نزدیک به زلیتن ( غرب) متهم می کند. - یازده اوت : ناتو اعلام می کند طرفداران قذافی دیگر امکانات آن را ندارند که حمله معتبری انجام دهند. - سیزده اوت : انقلابیون به سمت بریقه که به خط مقدم نیروهای قذافی در شرق تبدیل شده است و همچنین طوارقه در جنوب مصراته پیشروی می کنند.
انقلابیون به زاویه در غرب طرابلس حمله می کنند.