واحد مرکزی خبر / معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه روز یکشنبه با پایان دادن به سفر سه روزه خود به کنیا و سومالی، از کشورهای جهان خواست تلاش های خود را برای کمک به میلیون ها نفر که در منطقه شاخ آفریقا در معرض خطر قرار دارند، تشدید کنند.
خبرگزاری شینهوا در گزارشی از نایروبی به قلم کریسپینوس عمر نوشت: والری آموس خاطر نشان کرد هر چند تعداد آوارگانی که در چند روز گذشته وارد اردوگاه های آوارگان شده اند کاهش یافته است، کودکان بیشتری که دارای سوء تغذیه شدید هستند وارد این اردوگاه ها شده اند. یکی از آوارگان سومالیایی در اردوگاه ددعب در کنیا به آموس گفت هر چهار کودک خود را در مسیر برای رسیدن به این اردوگاه از دست داده است. آموس گفت : ما باید تلاش بیشتری برای کمک به کودکان در سومالی انجام دهیم. وی افزود : هیچکس نباید چنین درد و رنجی را تحمل کند. معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه در آخرین روز از ماموریت خود از اردوگاه آوارگان ددعب در شمال کنیا بازدید کرد.
این اردوگاه بیش از چهارصد هزار آواره را در خود جای داده است.
از این تعداد، هفتاد هزار نفر در دو ماه گذشته از سومالی وارد کنیا شده اند. آموس در بیانیه ای که در پایان سفر سه روزه وی در نایروبی منتشر شد، اعلام کرد : من از این مسئله دلگرم شدم . آموس تاکید کرد امدادگران باید مسیرهای امنی برای کمک رسانی به افراد نیازمند داشته باشند تا بتوانند زندگی میلیون ها نفر را که جانشان به علت سوء تغذیه، بیماری های عفونی و همچنین قحطی در منطقه شاخ آفریقا در معرض خطر قرار دارد، نجات دهند. وی افزود : ما هم اکنون باید همه تلاش خود را برای کمک به مردم صورت دهیم.
با این حال، باید با یکدیگر برای ترمیم و بهبود پذیری بلند مدت جوامعی که هر دو سال با خشکسالی مواجه می شوند تلاش کنیم . در حالی که بیشترین آسیب از خشکسالی و قحطی در منطقه شاخ آفریقا به سومالی وارد شده است، کنیا، اتیوپی و جیبوتی نیز از این بلایای طبیعی آسیب دیده اند.
بیش از دوازده میلیون نفر در منطقه شاخ آفریقا هم اکنون با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند و به کمک های بین المللی نیاز دارند. آموس از دولت کنیا و مردم این کشور برای استقبال از آوارگان سومالیایی آنهم در حالی که این کشور منطقه شرق آفریقا خود در بسیاری از مناطق با خشکسالی شدید مواجه است، تشکر و قدردانی کرد. آموس گفت توسعه اردوگاه ددعب از مشکلات کنونی خواهد کاست و سازمان ملل متحد و دیگر سازمان ها و نهادهای کمک رسان را قادر خواهد ساخت آب آشامیدنی و تاسیسات بهداشتی و خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی در اختیار آوارگان قرار دهند. حدود سه میلیون و دویست هزار نفر در سومالی در آستانه گرسنگی کامل قرار دارند.
خشکسالی و درگیری ها در سومالی به قحطی در این کشور منجر شده است.
سازمان ملل متحد در پنج منطقه در جنوب سومالی از جمله شهر موگادیشو و مناطق اطراف آن قحطی اعلام کرده است. این اوضاع با شیوع مرگبار بیماری وبا همراه شده است، این در حالی است که موارد اسهال حاد در دو ماه گذشته در این کشور جنگ زده افزایش یافته است. سومالی از سال هزار و نهصد و نود و یک میلادی دولت مرکزی منسجمی نداشته و در بیست سال گذشته خشونت های زیادی در این کشور منطقه شاخ آفریقا روی داده است. با این حال، جنگجویان گروه شورشی الشباب یک هفته قبل شهر موگادیشو پایتخت سومالی را ترک کردند.
این در حالی است که آموس گفت از میزان خرابی هایی که در موگادیشو مشاهده کرده، شوکه شده است. آموس خاطر نشان کرد : فعالیت های عادی مانند مغازه های کوچک به کار خود ادامه داده اند و مردم در خیابان ها رفت و آمد می کنند و این مسئله به من امید می دهد و مرا دلگرم می کند