خبرگزاری تقریب (تنا): محمد سالم ۳۰ ساله چند ماهی می شود که بست پشت رایانه خود نشسته است. تا قبل از سقوط مبارک وی در جنبش انقلابی مردم مصر مشارکت کرده و در گفتگوها و مباحثات اینترنتی که با هدف واژگون ساختن حکومت دیکتاتور سابق مصر صورت می پذیرفت، شرکت می نمود.
اما امروز که مبارک از حکومت ساقط شده، سالم همچنان پشت رایانه خود نشسته و وقت خود را جهت فعالیت های دیگری صرف می نماید. سالم می گوید: من همچنان نسبت به ابعاد سیاسی انقلاب مصر دغدغه خاطر دارم. اما امروز جنبه های بشردوستانه آن توجه من را به خود جلب کرده است.
وی همچون ۱۹ بلاگر دیگری که با وی همکار می کنند، می کوشد که از شبکه های اجتماعی برای آنچه که او تغییرات مثبت می خواند، بهره برداری کند. ۲۶ ژوئیه، این گروه اولین کمپین کمک مالی را در شبکه اجتماعی تویتر با هدف یاری رساندن به ساکنان حلبی آبادهای این کشور کلید زد.
هدف اولیه "تویت بک" گردآوری مبلغی بالغ بر۳۳۶۷۰۰ دلار برای بهبود شرایط زندگی سکنه حلبی آباد "عزت خیرالله"، یکی از بدترین حلبی آبادهای حاشیه قاهره، بود. طی ده روز رقمی معادل ۲۱۸۸۵۵ دلار جمع شد که خود نشان از نقش مثبت شبکه های اجتماعی در کاهش فقر و تنگدستی دارد.
محمد سالم می گوید: مرتبه اولی که به این محله رفتم، به سکنه توضیح دادم که مشارکت در زندگی سیاسی از چه اهمیتی برخوردار است، اما به سرعت متوجه شدم که اینها به چیزهای دیگری احتیاج دارند.
به گزارش آژانس مرکزی بسیج عمومی و آمار مصر، در این کشور حدود صد حلبی آباد وجود دارد که ۲۴۰ عدد از این حلبی آبادها خطرناک توصیف شده اند.
حلبی آباد عزت خیرالله که به نام اصطبل عنتر نیز شناخته می شود، در جنوب قاهره واقع شده، با ۱۲ کیلومتر مربع وسعت و ۶۵۰ هزار سکنه، یکی از مهمترین حلبی آبادهای مصر به شمار می رود .
هانیه حلمی، ۳۲ ساله کارشناس روابط عمومی و همکار تویت بک، زمانی که شش سال پیش برای اولین بار به محله عزت خیرالله رفت، مجبورشده بود که چکمه به پا کند. وی می گوید: بایستی در گنداب و کثافت راه رفت. در این محله افرادی را دیدم که اعضای بدنشان را می فروختند و خانه های تنگ و تاریک و بسیار کثیفی را مشاهده کردم.
سال ۲۰۰۹، دولت اعلام کرد که می خواهد ده ها خانوار از سکنه این محله را به مسکن هایی مطمئن تر در حاشیه قاهره منتقل کند، اما خانواده هایی که به محل مورد نظر رفتند، خود را در خانه هایی یافتند که در بیابان واقع شده و هیچ راهی برای تامین معاش و زندگی در آنجا وجود ندارد.
سازمان غیر دولتی آرامش و فراوانی (Peace and Plenty) که در تویت بک مشارکت دارد، می داند که مبلغ جمع شده کافی نیست. نیون الابرشی، مسئول این ان جی او، می گوید: راه ها نقش حیاتی را بر عهده دارند و بهبود آنها تاثیر مثبتی را در بهبود وضعیت زندگی سکنه این حلبی آباد جنوب قاهره بازی خواهد کرد.
الابرشی چند سال پیش به ملاقات وزیر بهداشت وقت رفته و از وی خواسته بود که کلینیکی را در محله عزت خیرالله راه اندازی نماید و وزیر از وی پرسیده بود که چگونه می تواند دکترها را به آنجا بفرستند. به گفته الابرشی، فقدان راه های آسفالته مانع رسیدن آمبولانس و نیروهای آتش نشانی به محله بود، والدین نیز به خاطر راه های ناامن مایل به فرستادن کودکان خود به مدرسه نبودند و سکنه نیز برای رفتن محل کار خود با دشواری های فراوانی روبرو بودند.
الابرشی تاکید می کند: پس این به این معناست که اگر راه های مورد نیاز را بسازیم، سطح آموزش و بهداشت را بهبود بخشیده و فقر را کم نموده ایم.
هانیه حلمی هم می گوید: همه به نقش مهم شبکه های اجتماعی و تاثیر آنها در ایجاد تغییرات پی برده اند. وی می افزاید: بایستی مردم را برای توسعه کشور، بسیج کنیم. سکنه حلبی آبادها واقعا نیازمند کمک هستند.