پس از برگزاری جلسه دوم دادگاه علنی «حسنی مبارك»، رئيسجمهور مخلوع مصر، تحليلگران سياسی همچنان از بیطرفی دادگاه و صدور حكم عادلانه برای مبارك و فرزندان وی ابراز نگرانی میكنند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن، «عبد الباری عطوان»، سردبير فلسطينی روزنامه القدس العربی، در مقالهای تحت عنوان «تناقضهايی در دادگاه مبارك» با ابراز نگرانی از روند پيشرفت دادگاه نوشت: در دومين جلسه دادگاه مبارك كه ديروز، 24 مردادماه، تشكيل شد، علا و جمال مبارك، دو فرزند رئيسجمهور مخلوع مصر نيز با هيئتی آراسته و شبيه به دوران رياست در كنار پدر حضور داشتند.
وی میافزايد: مردمی كه جلسه علنی دادگاه را از طريق تلويزيون به صورت مستقيم مشاهده میكردند، نسبت به رفتار فرزندان مبارك، ظاهر و جايگاه آنان در دادگاه ابراز تعجب میكنند.
علا و جمال به گونهای رفتار میكردند كه گويی همچنان بر مسند حكومت تكيه دادهاند و به نظر نمیرسيد كه آنان به عنوان متهمان ارتكاب جرايم سرقت اموال عمومی و سوء استفاده از جايگاه پدر، برای محاكمه در دادگاه حضور داشته باشند.
آنها از ابتدای جلسه در مقابل دوربينهای فيلمبرداری ايستاده بودند تا خبرنگاران نتوانند از پدرشان كه بر روی برانكارد دراز كشيده بود، فيلمبرداری كنند؛ بنابراين تلويزيون مصر كه اين دادگاه را به صورت مستقيم پخش میكرد، نتوانست تصوير مبارك در دادگاه را به مردم نشان دهد.
عبد الباری عطوان:
مردمی كه جلسه علنی دادگاه را از طريق تلويزيون به صورت مستقيم مشاهده میكردند، نسبت به رفتار فرزندان مبارك، ظاهر و جايگاه آنان در دادگاه ابراز تعجب میكنند.
نكتهای كه در اين دادگاه توجه تحليلگران سياسی را به خود جلب كرده اين است كه در طول برگزاری جلسه محاكمه هيچ كس از آنان نخواست تا در محل ويژه متهمان بنشينند و يا حتی آنها را از ايجاد مزاحمت برای خبرنگاران منع كند.
به گفته اين روزنامهنگار و تحليلگر سياسی، وجود اين حالت به دليل سهلانگاری و كمكاری نيروهای انتظامی حاضر در دادگاه بود و مردم انقلابی مصر از ادامه اين سهلانگاری در خارج از دادگاه هراس دارند.
عطوان در ادامه مینويسد: در نخستين جلسه محاكمه علنی تعداد زيادی از سربازان سابق مبارك در بيرون از دادگاه حضور يافتند و خانواده شهدا و مردم انقلابی را با پرتاب سنگ و ضربات چوب مجروح كردند و در حالی اين اتفاق افتاد كه نيروهای انتظامی مصری در محل حضور داشتند ولی تا لحظات آخر از دخالت در منع آنها از ضرب و شتم مردم خودداری میكردند.
به گفته اين روزنامهنگار فلسطينی، نكته ديگری كه نگرانی و تعجب مردم انقلابی مصر را برانگيخته، اعتراض شخصيتهای صهيونيست به محاكمه مبارك است.
عبد الباری عطوان، سردبير روزنامه القدس العربی در پايان خاطرنشان كرد: شخصيتهای اسرائيلی، مبارك را فردی بيمار خوانده كه نبايد در دادگاه حاضر شود، و در صدد حمايت از وی برآمدهاند؛ گويی فراموش كردهاند كه در دورهای از تاريخ «ديميانيوك»، آخرين مسئول اردوگاه نازی را در سن 91 سالگی و بر روی ويلچر برای محاكمه به دادگاه كشاندند. يا شايد به اين شكل میخواهند وفاداری خود به همپيمانانشان را به اثبات برسانند.