خبرگزاري فارس: يك جمعيت خيريه امسال براي نخستين بار در مراكش، از طريق شبكههاي اجتماعي از خانوادههاي مراكشي خواسته است براي استحكام پيوندهاي همسايگي جلوي منازلشان سفرههاي افطار خود را برپا كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس، «افطار جلوي در خانهها» طرحي مراكشي است كه جمعيت «مغرب 21» از طريق اينترنت و شبكههاي اجتماعي فيسبوك و توئيتر اعلام كرده است تا خانوادههاي مراكشي در روز 15 ماه رمضان جلوي منازلشان سفرههاي افطار خود را برپا كنند.
به گزارش پايگاه خبري العربيه، اين طرح از اوايل ماه رمضان ارائه شده است و هدف از آن تقويت ارزشهاي مهماننوازي و همبستگي بين همسايگان عنوان شده است.
«عبدالغني بنسعيد» رئيس جمعيت «مغرب 21» درباره اين طرح ميگويد: مضمون اين طرح آن اسن كه خانوادهها از خانه خود خارج شوند و سفره افطارشان را جلوي خانههايشان برپا كنند تا لحظههاي شادي خودشان را با همسايگان و فقرا تقسيم كنند.
وي ميافزايد: با توجه به دست و دل بازي مردم مراكش ما به موفقيت اين طرح كه از طريق اينترنت و شبكههاي اجتماعي خبررساني شده اميدواريم.
بنابر اين گزارش، طراحان «افطار در درب خانهها» البته عنوان ميكنند كه طرحشان برگرفته از سنتهاي اصيل مراكشيها در طول ساليان بسيار است كه گذشتگان در مراكش در نهايت صفا و صميميت بين همسايگان از فقير گرفته تا غني زندگي ميكردند
البته اين طرح داراي مخالفان و موافقان بسياري است به گونهاي كه متخصصان اجتماعي با اشاره به حركت جامعه مراكش به خانوادههاي بسته و كوچك و زندگيهاي فردي و از دست دادن همبستگيهاي اجتماعياش اين طرح را مناسب ميدانند.
«محمد الصدوقي» پژوهشگر اجتماعي در اينباره ميگويد: اين طرح ميتواند ارزشهاي اجتماعي را كه مراكش به دليل تحولات اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي برگرفته از سرمايهداري در حال از دست دادن است، احيا كند.
اما منتقدان، اين گونه طرحهاي موسمي را مفيد ندانسته و همبستگي اجتماعي و سير كردن گرسنگان را نيازمند طرحهاي عمليتر و عميقتر ميدانند.
يكي از اين مخالفان ميگويد: اين طرح با وجود زيبايي و حسن نيت طراحانش مشكلي را حل نخواهد كرد، چرا كه فقر معضلي ريشهدار است كه با يك سفره افطار حل نميشود.