واحد مرکزی خبر / وزیر سابق انرژی لیبی که به نظام قذافی پشت کرده است در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی یورونیوز گفت: خبر مربوط به تصمیم انقلابیون لیبی برای به رسمیت شناختن اسرائیل دروغ است.
یورونیوز در مقدمه این مصاحبه گزارش داد: در جبهه لیبی، انقلابیون که از حمایت ناتو برخوردار هستند به نظر می رسد در حال پیشروی هستند.
حلقه محاصره قذافی بیش از پیش تنگ تر شده است و انقلابیون یک به یک نقاط راهبردی لیبی را تحت کنترل خود در می آوردند.
هدف انقلابیون لیبیایی رسیدن به طرابلس پایتخت لیبی است.
اخیرا رهبر انقلابیون گفته است که روز عید فطر را در پایتخت جشن خواهند گرفت.
یکی دیگر از چهره های بارز انقلابیون لیبی، دکتر بن شطوان وزیر انرژی سابق این کشور در سالهای دو هزار و چهار تا دو هزار و شش است.
وی پس از رویگردانی از نظام قذافی، با کشتی از لیبی به مالت رفت و از این کشور نیز عازم فرانسه شد. دکتر فتحی بن شطوان درباره علت فرار خود از لیبی گفت: زمانی که انقلاب در بیستم ماه فوریه آغاز شد من چهل و پنج روز در مصراته ماندم اما در نهایت به این نتیجه رسیدم که برای خدمت به انقلاب از خارج، از کشور به مالت بروم.
به این ترتیب در واقع امر بر خلاف آنچه برخی از روزنامه ها نوشته اند، من از کشور فرار نکرده ام.
وزیر سابق انرژی لیبی در این باره که چرا وی و افرادی همچون مصطفی عبدالجلیل وزیر سابق دادگستری لیبی و عبدالفتاح یونس وزیر سابق کشور نه قبل از آغاز انقلاب بلکه پس از به راه افتادن انقلاب در لیبی تصمیم گرفتند از نظام قذافی جدا شوند گفت: در واقع نظام لیبی نظامی سرسخت است.
نظام امنیتی این کشور بسیار محکم است و هیچ کس نمی تواند کاری انجام دهد.
حتی مخالفان لیبیایی به مدت سی تا چهل سال تلاش کردند کاری انجام دهند اما تلاششان بیفایده بود.
به این ترتیب ما چاره ای جز ترک کشور و پناهنده شدن به کشوری دیگر یا ماندن و خدمت به کشور از درون نظام نداشتیم.
وی در این باره که چرا مخالفان لیبی برای سرنگون کردن قذافی بلافاصله خواستار کمک ناتو شدند گفت: در واقع انقلاب به صورت مسالمت جویانه آغاز شد اما در ادامه نظام به صورت فوق العاده خشونت بار و بی سابقه ای اقدام به کشتار و سرکوب کرد.
به همین علت ناتو، انگلیس و فرانسه و امریکا برای نجات مردم لیبی آمدند.
مجری یورونیوز گفت: برخی ها مخالفان لیبیایی و شورای ملی انتقالی لیبی را سرزنش می کنند که از برنار آنری له وی (فیلسوف فرانسوی و مشاور سارکوزی) خواسته اند به اسرائیل برود و پیامی را به تل آویو برساند.
گفته می شود این پیام این بوده است که شورای ملی انتقالی لیبی به هر نحو ممکن اسرائیل را به رسمیت می شناسد.
بن شطوان گفت: نه به نظر من اینها شایعه است.
من شورای ملی انتقالی لیبی و اعضای آن و بویژه شیخ مصطفی را می شناسم.
غیر ممکن است که آنها چنین کاری انجام دهند.
وزیر سابق انرژی لیبی در این باره که آیا آنری له وی به خواست خود عازم اسرائیل شده است یا نه گفت: بله.
به نظر من خواسته است با رفتن به اسرائیل مغلطه کاری کند.
من می توانم به شما تاکید کنم که غیر ممکن است چنین چیزی واقعیت داشته باشد. وی در این باره که پول نفت صادر شده از لیبی چه می شود گفت: واقعیت این است که لیبی در ده سال اخیر با فساد مواجه بوده است.
سیف الاسلام به همه فعالیت های اقتصادی مشغول بود.
اقتصاد لیبی در دستان سیف الاسلام بود.
کسانی که در کمیته های مردمی کار می کردند دستورات خود را به طور مستقیم از سیف الاسلام دریافت می کردند.
من از جزئیات امر آگاهی ندارم اما بر اساس تجارب و مسئولیت هایی که داشته ام می گویم که سیف الاسلام مسئول انتقال پول به خارج و اختلاس بود.
بر اساس تولید نفت لیبی در سالهای اخیر ارزیابی ما این است که این رقم اختلاس احتمالا بین دویست تا دویست و پنجاه میلیارد دلار بوده است.
این مبالغ به بهانه سرمایه گذاری در خارج یا به بهانه های دیگر از کشور خارج شده است. وی افزود: به نظر من حلقه محاصره قذافی در حال تنگ تر شدن است.
اکنون شعاع حلقه محاصره قذافی به پنجاه کیلومتر رسیده است.
به نظر من دو سناریو احتمال دارد رخ دهد.
یا قذافی به مبارزه ادامه خواهد داد که این امر باعث برجای ماندن تلفات سنگین انسانی و مادی در طرابلس خواهد شد یا اینکه وی ترک لیبی و طرابلس را برای نجات خود خواهد پذیرفت.