«بررسی اوضاع فرهنگی و فعاليتهای قرآنی تونس و سومالی» عصر امروز، 29مردادماه، در سالن نشستهای بخش دانشگاهی نمايشگاه بينالمللی قرآن برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، اين نشست به همت مجمع اتحاد دانشجويان جهان اسلام و در سالن نشستهای بخش دانشگاهی نمايشگاه قرآن برگزار شد و هلالی؛ مسئول بخش دانشگاهی نمايشگاه قرآن كريم، «فتحی الغزوانی»؛ دبير اتحاديه تشكلهای دانشجويی و شاخه جوانان حزب نهضت اسلامی تونس و «عبداللطيف علی حسين»؛ دبير اتحاديه ملی دانشجويان سومالی و شماری از فعالان دانشجويی كشورمان حضور داشتند.
در ابتدای اين نشست، «حسن جان نوری»، قاری ممتاز كشور افغانستان، آياتی از قرآن كريم را تلاوت كرد و پس از آن «هلالی»، مسئول بخش دانشگاهی نمايشگاه قرآن كريم، در سخنانی گفت: خداوند متعال معيار برتری را تقوا و پرهيزكاری قرار داده است و تقسيمات قومی و قبيلهای ملتها، بهانهای برای بهتر شناختن است.
وی در ادامه، ضمن اينكه دانشگاهيان را قشر فرهيخته و پيشتاز در جامعه دانست كه چشم اميد جامعه به اين قشر بسته است، خاطرنشان كرد: فقری كه هماكنون جوامع اسلامی با آن مواجه هستند فقر فرهنگی است كه دانشجويان در زدودن اين فقر فرهنگی از جهان اسلام میتوانند نقش مهمی ايفا كنند.
هلالی، ايمان به قرآن كريم و تمسك به سيره نبوی(ص) را دو محور مهم برای تقويت اتحاد و انسجام مسلمانان دانست و گفت: اگر مسلمانان به اين دو محور تمسك جويند، يقينا امت اسلام به اهداف مورد نظر خود دست پيدا میكنند.
مسئول بخش دانشگاهی نمايشگاه قرآن در پايان گفت: برای مقابله با شبكههای رسانهای، اطلاعاتی و فرهنگی دنيا، بايد مجمع اتحاد دانشجويان جهان اسلام را تقويت كنيم و اين اتحاد را بهعنوان شبكهای فعال و كارآمد در سطح جهان معرفی كنيم.
در ادامه اين نشست، «فتحی الغزوانی»، دبير اتحادی تشكلهای دانشجويی و شاخه جوانان حزب نهضت اسلامی تونس، نمايی كلی از طبيعت و اوضاع فرهنگی، دينی و قرآنی جامعه تونس ارائه داد و گفت: از سال 1956 كه تونس به استقلال رسيد اين كشور دچار تغييراتی شد كه در همين راستا اولين رئيس جمهور تونس تلاش كرد كه آثار و نشانههای تمدن اسلام را در اين كشور از بين ببرد و دانشگاه «الزيتونة» تونس بهعنوان دانشگاه اسلامی تونس مورد هجمه قرار گرفت و درهای آن بسته شد.
وی افزود: مرحله دوم پس از استقلال تونس با روی كارآمدن «زينالعابدين بنعلی»، رئيس جمهور مخلوع تونس، آغاز شد كه وی تلاش میكرد كه آموزههای اروپايی و فرانسوی را جايگزين آموزههای دينی كند و بنعلی در همين راستا بسياری از مكتبخانهها و مدارس آموزش قرآن را بست.
الغزوانی تصريح كرد: در نهايت با وجود اقدامات اسلامستيزانه بنعلی، همان نسلی كه در زمان اين رئيسجمهور رشد كرد، بر عليه وی قيام كرد و موج غربزدگی و اروپايی رئيسجمهور مخلوع تونس نتوانست كاری از پيش ببرد و ملت تونس توانست بار ديگر عظمت و اقتدار خود را برگرداند.
وی اضافه كرد: پس از انقلاب تونس، بلافاصله مكتبخانههای آموزش قرآن فعاليت خود را آغاز كردند و علمای دينی آموزش مفاهيم اسلامی و آموزههای قرآنی در مساجد را آغاز كردند و بار ديگر شاهد احيای نقش مدارس در آموزههای دينی شديم.
دبير اتحاديه تشكلهای دانشجويی و شاخه جوانان حزب نهضت اسلامی تونس تأكيد كرد: ما در تونس در صدد آن هستيم كه فعاليتهای قرآنی و دينی به مساجد برگردد و هماكنون در ماه مبارك رمضان، مسابقات مختلف قرآنی در تونس در حال برگزاری است و كتابهای ارزشمندی با موضوع تاريخ و تمدن تونس چاپ شده است.
در ادامه اين نشست، «عبداللطيف علی حسين»، دبير اتحاديه ملی دانشجويان سومالی، ضمن سخنانی اظهار كرد: اين اتحاديه با هدف بهبود اوضاع بهداشتی، دينی، فرهنگی و اجتماعی دانشجويان سومالی تأسيس شده است.
وی افزود: با وجود اينكه كشور سومالی درگير جنگهای داخلی بوده، اما توانستهايم شماری از فرهيختگان و دانشجويان سومالی را در اين اتحاديه گردهم آوريم كه ايجاد امنيت و برقراری صلح، ارتقای مهارتهای دانشجويان و آشنايی دانشجويان با دورههای شكوفای تمدن اسلامی از اهداف تأسيس اين اتحاديه است.
عبداللطيف علی حسين تصريح كرد: اتحاديه ملی دانشجويان سومالی همچنين همه ساله در ماه مبارك رمضان كه ماه قرآن است، مسابقات قرآنی، مسابقات دينی درباره سيره نبوی(ص) و غزوات النبی(ص) ويژه دانشجويان در مناطق مختلف سومالی برگزار میكند و تاكنون به شماری از دانشآموزان اين كشور بورسيه تحصيلی برای تحصيل در كشورهای اسلامی اعطا كرد.