دادگاه حسنی مبارک یک بار دیگر این سوال قدیمی را پیش کشیده است: با میراث به جا مانده از یک نظام دیکتاتوری چه باید کرد؟
به گزارش جام نیوز؛ بی بی سی در تاریخ 18 آگوست(27 مرداد) با تهیه گزارش مفصلی از دادگاه "حسنی مبارک"(Hosni Mubarak)دیکتاتور سابق مصر ،گفت: «دادگاه حسنی مبارک یک بار دیگر این سوال قدیمی را پیش کشیده است: با میراث به جا مانده از یک نظام دیکتاتوری چه بایدکرد؟ دویست و بیست و دو سال پیش انقلابیون فرانسه که سودای برپایی نظامی دموکراتیک در سر می پروراندند درجست و جوی عدالت، حاکمان پیشین را از دم تیغ گذراندند و "گیوتین" به نماد عدالت انقلابی تبدیل شد»
رسانه دولتی انگلیس با القاء این شبهه که «بیش از یک و نیم قرن طول کشید تا طرفداران انقلاب در گوشه و کنار جهان به این نتیجه برسند که عدالت انقلابی لزوما به دموکراسی و برپایی حکومتی بهتر نمی انجامد » نوید طرحی را داد که به موجب آن دیکتاتورها(Dictator) در چتر حمایتی قرار خواهند گرفت و ادامه داد:«در همچون زمانی است که ایده"ببخش؛ اما فراموش نکن"متولد می شود.»
" پناه فرهاد وند" گزارشگر بی بی سی(BBC Persian) اظهار کرد:« تبعیض حاکمان، استبداد حکمرانان، فساد قدرتمندان انگیزه هایی است که در طول تاریخ خیزش مردم را در گوشه هایی از دنیا به دنبال داشته است." نلسون ماندلا"( Mandela nelson) رهبر و نماد ضد نژادپرستی حرفی زد که تبدیل به شعار مردم آفریقای جنوبی شد:"می بخشم اما فراموش نمی کنم".
وی ادامه داد:«سال گذشته در مصر انقلاب توئیتر و فیس بوک به راه افتاد. هزاران نفر به میدان اصلی پایتخت آمدند و تا کنار رفتن "حاکم"(نه دیکتاتور !) کنار نرفتند. حالا چشم دنیا به آن هاست.»
بی بی سی ادعا کرد مخالفان مبارک به تمام خواسته هایشان دست یافته اند. این در حالی است که روزی نیست که خبری تازه از خیانت شورای نظامی و وابستگی آن ها به حزب حامی مبارک به گوش نرسد.
گزارشگر بی بی سی با طرح سوالاتی هدفمند تلویحا از مردم مصر درخواست کرد از تقصیرات و جنایات حاکمان سابق مصر گذشت کنند و رافت اسلامی به خرج دهند.
فرهاد وند گفت:«حاکمان دیروز، متهمان امروز هستند اما با کدامیک از این روش ها سود اصلی را، مردم می برند؟ کدام یک از این راه ها به مقصد خوشایندتری برای آن کشور می رسد؟ آیا آشتی ملی چاره ساز است و زخم های تاریخی ملتی ستمدیده را التیام خواهد بخشید؟ آیا انتقام جویی نتیجه طبیعی ظلمی سابقه دار بر یک جامعه است؟ آیا محاکمه و انتقام (Revenge)در چارچوب قانون، نقطه پایان اختلاف خواهد بود؟»