به گزارش جهان به نقل از دويچهوله، بسیاری از سازمانها و احزاب سیاسی در آلمان، بویژه حزب سبزهای این کشور اعتراض کردهاند که دولت آلمان با این اقدام خود قانون اساسی این کشور را نقض کرده است، زیرا دولت این کشور باید برای اعزام سرباز به مناطق جنگی، مورد مشخص را در بوندس تاگ، مجلس آلمان مطرح و موافقت اکثریت نمایندگان را جلب کند.
توماس دمیزیر، وزیر دفاع آلمان اما شرکت این سربازان را ناقض قانون اساسی کشورش نمیداند و بر این نظر است که اگر دولت آلمان چنین همکاریهای جانبی را با ناتو نداشته باشد، باید از این پیمان خارج شود. وزیر دفاع آلمان بر این نظر است که آلمان تنها امکانات لازم را برای فعالیتهای ناتو در لیبی در اختیار آن قرار داده و این امر به هیچ وجه مغایرتی با قانون اساسی کشور ندارد و در حیطه تصمیمگیری دولت میباشد.
واکنش مطبوعات آلمان
روزنامههای آلمان نظرگاههای گوناگون موافق و مخالفی نسبت به این اقدام دولت آلمان ابراز داشتهاند.
روزنامه "زود- وست پِرسه" در مخالفت با این اقدام نوشته است که دولتها در آلمان همواره شرکت در جنگها را در ابتدا به گونهای فعالیتهای انساندوستانه نشان میدهند و این امر در برخورد دولت آلمان در فعالیت سربازان این کشور در افغانستان نیز به خوبی مشاهده شد. مفسر روزنامه "زود - وست پرسه" در ادامه مینویسد: «آلمان ابتدا به طور غیرمستقیم در جنگ لیبی شرکت و اعلام کرده که این امر به هیچ وجه آن قدرها که میگویند پراهمیت نیست. اما آن گونه که هانس کریستیان اشتروبله، نماینده حزب سبزهای آلمان گفته، این اقدام آلمان با قانون اساسی کشور مغایرت دارد، زیرا قانون مشخص کرده که اگر قرار باشد سربازان آلمانی در منطقهای که در آن برخورد مسلحانه وجود دارد وارد شوند، باید بوندس تاگ، مجلس این کشور در این باره تصمیم گیری کند و نظر دهد.»
روزنامه "راینیشه پست" که در شهر دوسلدورف آلمان منتشر میشود، سخنان توماس دمیزیر، وزیر دفاع آلمان را تایید میکند و بر هماهنگی اجرایی آلمان و ناتو تاکید میورزد و شرکت چند سرباز را برای حمایت از عملیات ناتو در لیبی مغایر با قانون اساسی آلمان نمی داند. مفسر این روزنامه بر این جمله وزیر دفاع آلمان تاکید میورزد که اگر چنین همکاریهایی میان آلمان و ناتو انجام نشوند " آلمان باید از پیمان ناتو خارج شود».
و روزنامه "دِر نویه تاگ" به نکتهای دیگر میپردازد و آن اصرار اولیه خانم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه و توماس دمیزیر، وزیر دفاع این کشور بر شرکت نکردن در مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه لیبی است. در تفسیر این روزنامه در این مورد در ادامه آمده است که: «اکنون همین افراد باید آغاز به تصحیح نظرگاههای گذشته خود کنند. آنها به این ترتیب بخت پیروزی در انتخابات آینده را از دست میدهند و همپیمانان ناتو را نیز میآزارند.»