واحد مرکزی خبر / خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بنغازی به قلم اروه بار نوشت : مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی انقلابیون لیبی روز شنبه گفت پایان برای معمر قذافی بسیار نزدیک است و این پایان برای او بسیار فاجعه بار خواهد بود .
وی در حالی این اظهارات را بیان کرد که گزارش هایی درباره کنترل انقلابیون بر پایتخت و به شمارش معکوس افتادن سرنگونی رژیم قذافی منتشر می شود . عبدالجلیل افزود ما با افرادی از محفل داخلی قذافی در تماس بوده ایم .
همه شواهد نشان می دهد پایان رژیم قذافی بسیار نزدیک است . وی این اظهارات را در مصاحبه با خبرنگاران و در بحبوحه برخی شایعات درمورد آماده شدن قذافی برای فرار از لیبی مطرح کرد . عبدالجلیل تصریح کرد یک پایان فاجعه بار برای قذافی و محفل داخلی وی پیش بینی می شود . وی گفت فرار قذافی خوب است زیرا باعث پایان یافتن کشتار می شود و از هزینه های مادی جلوگیری خواهد کرد اما بعید به نظر می رسد او چنین کاری را انجام دهد . انقلابیون لیبی پیشتر اعلام کرده بودند منطقه راهبردی بریقه را به تصرف خودشان درآورده اند .
این خبر یک روز پس از آن منتشر شد که انقلابیون اعلام کردند دو شهر کلیدی دیگر را به تصرف خودشان درآورده اند. بااین حال سرهنگ احمد عمر بانی از فرماندهان نظامی انقلابیون لیبی گفت نیروهای قذافی که درحال عقب نشینی بودند منطقه صنعتی در شهر بریقه را گلوله باران کردند و این اقدام نیروهای قذافی آنها را مجبور کرد برای جلوگیری از تلفات بیشتر عقب نشینی کنند. انقلابیون همچنین اعلام کردند عبدالسلام جلود نخست وزیر پیشین لیبی که درپی کودتای اواسط دهه هزار و نهصد و نود قذافی از این سمت کنار رفت اما همچنان شخصیتی محبوب در میان مردم دارد فرار کرده به انقلابیون پیوسته است . درحال حاضر هم انقلابیون و همه رژیم قذافی فرار جلود را کم اهمیت دانسته اند .
گزارش هایی درمورد فرار عبدالسلام جلود به ایتالیا از طریق تونست منتشر شده است . خبرگزاری رسمی لیبی اعلام کرد جلود به خواست خود سیاست را کنار گذاشت و بخشی اعظمی از زندگی خود را برای درمان بیماری قلبی و مراقبت های پزشکی در خارج از کشور سپری کرد . عمر بانی نیز در بنغازی گفت جلود مدتهاست به حاشیه رانده شده است .
بعید به نظر می رسد او اطلاعاتی در اختیار داشته باشد که بتواند به انقلابیون کمک کند و برای آنها مفید باشد . خبر فرار جلود در بحبوحه انتشار شایعاتی درباره آماده شدن قذافی برای فرار و محکم شدن کنترل انقلابیون بر پایتخت اعلام کرد . جلود از افسرانی بود که سال هزار و نهصد و شصت و نه به همراه قذافی قدرت را در لیبی به دست گرفت و مدتها مردم شماره دو در لیبی به شمار می رفت اما در دهه هزار و نهصد و نود به تدریج به حاشیه رانده شد . وی دهه هزار و نهصد و هفتاد نخست وزیر لیبی بود اما به علت کشمکش با قذافی سرانجام از عرصه سیاست کنار گذاشته شد و تحت بازداشت خانگی قرار گرفت . فرانکو فراتینی وزیر امور خارجه ایتالیا پس از تعهد انقلابیون لیبی درمورد به دست گرفتن کنترل پایتخت پیش از پایان ماه مبارک رمضان از مردم طرابلس خواست علیه قذافی شورش کنند . وی افزود : ما امیدواریم مردم طرابلس بفهمند که رژیم قذافی به مردم آسیب رسانده است و باید کنار برود .