واحد مرکزی خبر / روزنامه ایندی پندنت نوشت، جنگ داخلی و شبه نظامیان اسلام گرا مانع رسیدن کاروان های کمک رسانی به مردم سومالی می شوند
امیلی دوگان، در مقاله ای که در پایگاه اینترنتی این روزنامه انگلیسی منتشر شد، نوشت، یک ماه پس از اعلام قحطی در سومالی کمتر از یک پنجم از 2/8 میلیون نفر گرسنه در جنوب این کشور کمک دریافت کرده اند.
ادامه درگیری ها و فعالیت گروه اسلام گرای الشباب، مانع کمک رسانی سازمان های مختلف به مردم قحطی زده جنوب سومالی می شود. افراد خوشبخت توانسته اند خود را به کمپ های موگادیشو یا کشورهای همسایه مثل کنیا، اتیوپی یا جیبوتی برسانند اما بیشتر مردم قحطی زده به کمک ها دسترسی ندارند.
بسیاری از مردم توسط گروه الشباب مجبور به ماندن در سومالی شده اند.
این گروه معتقد است مردن بهتر ازگرفتن غذا از کافران است.
با وجود انکه گروه الشباب از موگادیشو عقب رانده شده است اما این گروه تروریستی هنوز کنترل مناطقی خارج از پایتخت را در دست دارد.
موگادیشو در حال حاضر تحت کنترل یک دولت انتقالی است که از حمایت سازمان ملل برخوردار است و 9 هزار سرباز اتحادیه افریقا هم مامور حفظ امنیت ان هستند.
جنگ های طولانی مدت به همراه دهها سال خشکسالی،3/7 میلیون نفر را دچار قحطی کرده است.
تاکنون بیش از 30 هزار کودک جان باخته اند و اگر کمک رسانی به سرعت انجام نشود، حدود 500 هزار کودک دیگر نیز استانه مرگ قرار دارند.
درکل حدود 13 میلیون نفر در این منطقه در معرض خطر قرار دارند. برخی معتقدند که اوضاع سومالی به حدی ناامید کننده است که تنها راه برای کمک رسانی به قحطی زدگان جنوب و مناطق مرکزی، ایجاد کریدورهای امنی است که توسط نیروهای حافظ صلح کنترل می شوند.
اما کارشناسان می گویند ترس از تکرار فجایعی که به دنبال دخالت نیروهای سازمان ملل در سال 1993 روی داد و در فیلم سقوط بلک هاوک به تصویر کشیده شد، مانع از عملی شدن چنین راهکاری می شود.
از 1/4 میلیون کودکی که در سومالی با بحران غذایی مواجه هستند، 390 هزار کودک از سوتغذیه رنج می برند و 140 هزار کودک در مناطق جنوبی و مرکزی با مرگ قریب الوقوع دست به گریبانند.
ترکیه هفته گذشته سعی کرد با برپایی یک کنفرانس کمک رسانی با حضور هیئت هایی از 57 کشور مسلمان، کشورهای اسلامی را برای کمک به سومالی بسیج کند.
احتمال دارد گروه الشباب مانع رسیدن کمک کشورهای مسلمان به مردم نشود.
روز جمعه، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، به عنوان نخستین رهبر غیر افریقایی در 20 سال گذشته از موگادیشو دیدن کرد. البته کمک رسانی در موگادیشو هم با مشکلاتی مواجه است.
به عنوان مثال هزاران گونی غذا دزدیده شدند و تحقیقات برنامه جهانی غذا هم برای یافتن دزد نتیجه ای نداشت. درهمین حال در کنیا هم مشکلاتی وجود دارد.
برنامه جهانی غذا در نقطه دورافتاده تورکانا به علت کمبود منابع مالی با مشکل مواجه شده است.
در ابتدا قرار بود تمام کودکان زیر پنج سال این منطقه که در معرض خطر بودند، تغذیه شوند ولی به دلیل مشکلات مالی کمک رسانی به کودکان زیر سه سال محدود شد.