واحد مرکزی خبر / روزنامه نگار مستقل غربی تاکید کرد استراتژی ناتو در لیبی شکست خورده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه لیزی فیلان که هم اکنون در طرابلس است گفت شب گذشته حوادث و تیراندازیهایی در بخشهایی از طرابلس رخ داد که مردم و دولت لیبی بلافاصله با انها مقابله کردند.
پس از ان نیز مردم در حمایت از رهبر خود به خیابانها امدند.
به نظر می رسد که عده ای بسیار اندک از تک تیراندازان انقلابیون از بالای پشت بامها تیراندازی می کردند.
این اتفاق باعث وحشت مردم شده بود و برای دولت نیز دشوار است تا با این تک تیراندازان مقابله کند زیرا از این نگران است که این کار در نهایت به غیرنظامیان اسیب بزند و امنیت انها را بیشتر به خطر اندازد.
در واقع همه این کارها بخشی از استراتژی ناتو برای ایجاد رعب و وحشت گسترده است.
ناتو اصولا در استراتژی نظامی خود در لیبی شکست خورده و نتوانسته مسئله را از طریق نظامی حل کند از این رو عملیات روانی گسترده ای را برای تضعیف دولت لیبی به راه انداخته است اما اکنون زندگی در طرابلس روال عادی خود را دارد و اوضاع ارام است.
در پنج ماه گذشته بارها صحبت از پیشروی انقلابیون به سمت طرابلس بوده و ناتو نیز بارها این خبر را منتشر کرده است از این رو مردم طرابلس به این ادعاها عادت کرده اند و اهمیتی به این گزارشها نمی دهند.
ما دائما می شنویم که زاویه و بریقه تحت کنترل انقلابیون است اما واقعیت این است که این مناطق زیر بمباران شدید ناتو قرار دارد و پس از توقف بمبارانهای ناتو نیروهای دولتی و متحدانشان در قبایل دوباره به این شهرها باز می گردند و کنترل انها را به دست می گیرند.
در واقع ناتو نمی تواند به انقلابیونی که تا این حد به حمایت هوایی ناتو وابسته هستند و از حمایت ساکنان این مناطق نیز برخوردار نیستند، تکیه کند.
به محض اینکه ناتو از لیبی برود دو طرف دعوا می توانند همان طور که دولت لیبی هم بارها تاکید کرده است، با یکدیگر مذاکره کنند.
هم اکنون بزرگترین مانع برای حل دیپلماتیک مناقشه لیبی مداخله نظامی بیگانگان بویژه امریکا، فرانسه و انگلیس و دیگر کشورهای ناتو و کشورهای عرب خلیج فارس است. این روزنامه نگار افزود قرار است در نوزدهم سپتامبر مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار صدور قطعنامه ای برای توقف بمبارانها شود.
البته تجربه نشان داده است که ناتو به خواسته سازمان ملل متحد احترام نمی گذارد همانطور که در عراق یا جاهای دیگر شاهد بودیم.
ناتو هم اکنون بر سر دوراهی گیر کرده است زیرا نتوانسته است مسئله را از طریق نظامی حل کند.
امریکا، فرانسه و انگلیس حتی نمی خواهند اعتراف کنند که نظیر افغانستان، عراق و جاهای دیگر اشتباه کرده اند.
انها فکر می کردند می توانند در چند هفته پیروز شوند اما به علت حمایت مردم از دولت در طرابلس نتوانسته اند موفق شوند.
ناتو نمی تواند از راهی که رفته به راحتی بازگردد بنابراین باید به دنبال استراتژی خروج باشد تا بتواند ابروی خود را حفظ کند.
در افغانستان ابروی ناتو رفته است زیر پس از ده سال هنوز نتوانسته است طالبان را شکست دهد و هر روز تلفات می دهد و حال در لیبی گیر کرده است.
ناتو بسیار تلاش می کند تا با تبلیغات رسانه ای و جنگ روانی به نوعی پیروزی در لیبی دست پیدا کند تا بتواند راه خود را برای مداخله نظامی در سوریه باز کند.
به علت اینکه ناتو نتوانسته است به اهداف نظامی خود در لیبی دست پیدا کند نمی تواند سازمان ملل و شورای امنیت را برای حمله به سوریه متقاعد کند.
در ظاهر هدف ناتو در لیبی حفاظت از غیرنظامیان بود اما اکنون انها غیرنظامیان را قتل عام می کنند.
انگلیس در حالی در عملیات لیبی مشارکت دارد که نمی تواند مشکلات داخلی خود را حل کند.
گروههای حقوق بشر دولت انگلیس را به علت رفتار غیر انسانی با کسانی که در اعتراض به دولت قیام کردند، تقبیح می کنند.