رئيس جامعه پزشكان بدون مرز، كشور قحطي زده سومالي را مشكل ترين مقصد كمك هاي بشر دوستانه جهانيان مي داند.
به گزارش گروه اخبار صوتي وتصويري ايرنا و به نقل خبرگزاري فرانسه، 'اوني كاروناكارا' رئيس جامعه بين المللي پزشكان بدون مرز اعلام كرد كه كشور سومالي با جنگ داخلي خود و قطب هاي چندگانه قدرت، براي ارسال كمك هاي بشر دوستانه كشورهاي جهان، مشكل ترين كشور محسوب مي شود.
سازمان پزشكان بدون مرز يكي از معدود سازمان هايي است كه به رغم شعله ور شدن آتش جنگ داخلي در سال 1991 تا كنون كشور سومالي را ترك نكرده است و در حال حاضر نيز در برخي از نقاط جنوب سومالي و در مركز اين كشور كه به دست گروه الشباب اداره مي شود، به فعاليت هاي خود ادامه مي دهد.
به گفته دكتر كاروناكارا : 'حتي با درنظر گرفتن پناهگاه هايي كه در اختيار ما قرار داده شده است، ما مشكلات عديده اي داريم و نمي توانيم به راحتي كالاهاي مورد نياز مردم و ديگر كمك ها را به راحتي توزيع كرده و در اختيار آنان قرار دهيم.'
وي در ادامه تصريح كرد: 'ما در ميان مشكلات به كار خود ادامه مي دهيم.'
رئيس سازمان بين المللي پزشكان بدون مرز در ادامه گفت: 'سومالي از نظر من كشور بسياري سختي براي كار است. ما در كشورهاي مختلفي چون افغانستان و عراق نيز كار كرده ايم و احتياجي به گاردهاي مسلح براي محافظت از خود نداشتيم اما در اينجا كه جنگ در جريان است، براي در اختيار داشتن يك ماشين هم بايد مذاكره كرد.'
بر اساس آمارهاي ارائه شده از سوي سازمان ملل متحد، خشكسالي سومالي كه چندين فصل است در اين كشور ادامه دارد سه ميليون و هفتصدهزار نفر از ساكنان را تحت تاثير قرار داده است.
به گفته رئيس سازمان بين المللي پزشكان بدون مرز، قحطي در كشور سومالي در مناطق جنوبي تحت كنترل الشباب شديدتر است و اين مناطق دقيقا مناطقي است كه فعاليت ها و برنامه هاي دارويي و خدمات درماني سازمان پزشكان بدون مرز نيز در آنها بيشتر است اما متاسفانه دسترسي به اين مناطق بسيار محدود است.
بر اساس اين گزارش،خطر گسترش بيماري هاي مسري و همه گير بسيار افزايش يافته و دسترسي كم مردم به تسهيلات بهداشتي و درماني و آب سالم، شمار زيادي از مردم سومالي را در معرض خطر جدي قرار داده است.