درگيري هاي سه روز گذشته در باريكه غزه و مرز مصر و سرزمين هاي اشغالي فلسطين، بيش از هر چيز نشان مي دهد كه چهره امنيتي-سياسي منطقه تحت تاثير موج بيداري در كشورهاي عربي در حال تغييرات ريشه اي و بنيادين است.
ایرنا- درگيري هاي اخير پس از آن شروع شد كه روز پنجشنبه چند خودرو در نزديكي مرز مصر با سرزمين هاي اشغالي ( منطقه اي در نزديكي شهر جنوبي بئرالسبع و مركز تفريحي ساحلي ايلات در ساحل درياي سرخ) مورد حمله قرار گرفت كه بر اثر آن هشت نفر از صهيونيست ها كشته و تعدادي نيز زخمي شدند.
رژيم صهيونيستي مدعي شد كه اين حمله توسط فلسطيني هاي ساكن نوار غزه انجام شده كه توانسته بودند از صحراي سينا در خاك مصر به سرزمين هاي اشغالي وارد شوند.
اين در حالي است كه جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) كه در زمان حاضر كنترل باريكه غزه را در دست دارد، هرگونه دست داشتن و دخالت در اين حادثه را رد كرد.
پس از اين رخداد، رژيم صهيونيستي به سياق هميشگي خود، در صدد انتقام جويي برآمد و رشته حملاتي را عليه باريكه غزه انجام داد كه بر اثر آن دستكم 14 فلسطيني ساكن اين منطقه كشته شدند.
جداي از حمله به غزه، نيروهاي اسراييلي روز جمعه حملاتي را نيز به صحراي سينا كه بخشي از خاك مصر است انجام دادند كه بر اثر آن پنج پليس مرزبان مصري در اين حادثه كشته شدند.
اين براي نخستين بار در ساليان اخير است كه مرز مصر و سرزمين هاي اشغالي فلسطين، درگيري هاي اينچنين را شاهد بوده است.
رژيم صهيونيستي مدعي شد حمله به اين منطقه در جريان عمليات تعقيب تعدادي از فلسطيني هايي صورت گرفت كه مظنون به دست داشتن در حمله روز پنجشنبه به چند خودرو در سرزمين هاي اشغالي بودند.
* شكاف در روابط مصر و رژيم صهيونيستي
...........................................................
كشته شدن مرزبانان مصري توسط نيروهاي رژيم صهيونيستي، روابط قاهره و تل آويو را دچار تكانه هاي شديدي كرده است.
به دنبال اين حادثه مصر بطور رسمي به رژيم صهيونيستي اعتراض كرد و ضمن مسئول دانستن اين رژيم، اين رخداد را نقض توافقنامه صلح مصر و رژيم صهيونيستي دانست. دولت مصر همچنين، سفير رژيم صهيونيستي در قاهره را به نشانه اعتراض فراخوانده و خواهان تحقيق و عذرخواهي اين رژيم شده است.
دولت مصر همچنين اعلام كرد سفير خود در تل آويو را تا زمان اعلام نتايج تحقيق رژيم صهيونيستي در اين باره، فرا مي خواند.
در همين حال ارتش مصر اعلام كرد كه در باره رخداد روز جمعه تحقيقات جداگانه اي را به جريان انداخته است.
اين در حالي است كه رژيم صهيونيستي مسئوليت اين رخداد را نپذيرفته اما گفته در اين باره تحقيق خواهد كرد.
از سوي ديگر بسياري از مردم و شخصيت ها و گروه هاي مصري واكنش هاي تندي را نسبت به كشته شدن مرزبانان اين كشور توسط نيروهاي رژيم صهيونيستي ابراز كرده اند.
بر اين اساس تعدادي از مردم مصر، جمعه شب در مقابل باصطلاح سفارت رژيم صهيونيستي در قاهره تجمع كردند و خواستار قطع روابط با اين رژيم، اخراج سفير رژيم صهيونيستي، لغو معاهده كمپ ديويد و قطع صدور گاز به اين رژيم شدند.
به نظر مي رسد رخدادهاي اخير در مرز رژيم صهيونيستي با مصر، در نتيجه تغييرات چهره سياسي-امنيتي منطقه طي ماه هاي اخير بويژه پس از سقوط 'حسني مبارك' رييس جمهوري مخلوع مصر، به وقوع پيوسته است.
همانطور كه پيشتر گفته شد، اين براي نخستين بار طي ساليان گذشته بود كه درگيري هاي اينچنيني در مرز رژيم صهيونيستي با مصر رخ داد. در دوران حكومت حسني مبارك، دولت اين كشور همكاري نزديكي را با رژيم صهيونيستي بويژه در عرصه سياسي و امنيتي داشت. اين همكاري به اندازه اي نزديك بود كه بسياري مصر را ديوار حفاظتي براي رژيم صهيونيستي مي دانستند.
از همان زمان كه حسني مبارك طي يك قيام مردمي سقوط كرد، بسياري پيش بيني مي كردند كه پيامدهاي اين تغيير مهم سياسي در داخل مصر، روابط خارجي اين كشور را نيز تحت تاثير قرار دهد.
به نظر مي رسد دموكراتيزه شدن تدريجي فضاي سياسي در مصر و افزايش نقش شهروندان در عرصه تصميم گيري، علاوه بر تغيير سياست هاي داخلي، رويكرد خارجي اين كشور را نيز دستخوش تغييراتي كرده است؛ تغييراتي كه در جهت آرمان ها و ارزش هاي انقلاب '25 ژانويه' نقطه آغازين انقلاب مصر بوده است.
انقلابي كه حكومت سي ساله مبارك را سرنگون كرد در جهت دموكراسي و آزاديخواهي بود و انتظار مردم اين است كه دولت جديد، مستقل از قدرتهاي خارجي بويژه رژيم صهيونيستي عمل كند و خود را از رخوت و ركود گذشته رها سازد.
واكنش جدي دولت و مردم مصر به كشته شدن مرزبانان اين كشور توسط رژيم صهيونيستي نشان مي دهد كه مصر در دوران جديد همچون گذشته ديگر دوست و همپيمان اين رژيم نخواهد بود؛ تحولي كه پيامدهاي بسيار مهمي نيز در عرصه منطقه اي خواهد گذاشت.