واحد مرکزی خبر / یک کارشناس مسائل سیاسی می گوید رژیم معمر قذافی به روزهای آخرعمر خود نزدیک شده است و انتظار می رود روند جدا شدن نزدیکان وی، در روزهای آینده شدت بیشتری بگیرد.
شبکه خبری فرانس بیست وچهار در گفتگویی اختصاصی با سیلوان اتال کارشناس مسائل بین المللی،آخرین تحولات لیبی و رژیم معمر قذافی را به بحث گذاشت.
این کارشناس در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا ما شاهد پایان یافتن رژیم قذافی در شرایط کنونی هستیم گفت :اوضاع برای قذافی به شدت حساس شده است.
به گونه ای که روزهای قذافی و رژیم وی به شمارش افتاده است . چیزی که اکنون در طرابلس در حال رقم خوردن است جنگ نظامی و روانی است.
از نظر نظامی،انقلابیون با سرعتی چشمگیر پیشروی می کنند و مهمتر آنکه مقاومت داخلی علیه قذافی اکنون در طرابلس در حال شکل گیری است.
زیرا اگر به خاطر داشته باشید در روزهای اول که جنگ آغاز شد شورش مردم در طرابلس شکل گرفت اما رژیم توانست خیلی سریع کنترل اوضاع را در دست گیرد و تظاهرکنندگان را سرکوب کند. وجود این قیام در روزهای اول جنگ آن هم در آن شرایط که قذافی کنترل بیشتر مناطق لیبی را در دست داشت نشان می دهد که مخالفت ها علیه رژیم معمر قذافی در پایتخت کشور شدید است و اگر شرایط فراهم شود آنها نیز به انقلابیون علیه قذافی می پیوندند. از نظر روانی نیز هم اینکه طرفداران و نیروهای وفادار به معمر قذافی بفهمند انقلابیون وارد طرابلس شده اند انگیزه شان را برای ادامه نبرد از دست می دهند و بسیاری از آنها از ارتش جدا می شوند. این کارشناس درباره اظهارات امروز معمر قذافی نیز که گفته بود تا هنگام مرگ در طرابلس باقی خواهد ماند گفت به نظر می رسد که وی تصمیم خود را که همان ماندن در طرابلس و تا آخر جنگیدن است، گرفته باشد.یعنی برعکس مبارک و بن علی که یکی تصمیم به ترک خاک کشورش ودیگری ماندن در خاک کشورش گرفت، معمر قذافی تصمیم گرفته است درخاک کشورش بمیرد. اما مشکلی که وی دراین خصوص دارد این است که چه کسی حاضر است برای وی در طرابلس تا مرگ مبارزه کند؟پاسخ سئوال روشن است افراد اندکی حاضر به انجام این کار هستند. سیلوان اتال افزود به زودی مشاوران نزدیک معمر قذافی بر سر این دو راهی قرار خواهند گرفت که آیا باید تا آخر از رژیمی دفاع کنند که پایان آن قطعی است و یا باید نه از رژیم ببرند و خود را تسلیم کنند. اتال افزود احتمال تسلیم شدن نزدیکان معمر قذافی در روزهای آینده وجود دارد زیرا تجربه شورای ملی انتقالی لیبی و کسانی که تاکنون از رژیم بریده اند وبه این شورا پیوسته اند نشان می دهد چنین احتمالی وجود دارد.
به ویژه آنکه ، الان که انقلابیون به طرابلس نزدیک شده اند روند بریدن از رژیم نیز شدت بیشتری خواهد گرفت.