واحد مرکزی خبر/ به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس بانک توسعه آفریقا معتقد است در شرایطی که بحران بدهیهای دولتی اروپا و آمریکا بار دیگر پایه های اقتصاد جهان را متزلزل کرده است و ژاپن نیز که با برخورداری از یک اقتصاد قدرتمند در سالهای اخیر، اکنون باید با پیامدهای زمین لرزه، سونامی و انفجار نیروگاه هسته ای فوکوشیما مقابله کند، قاره آفریقا با داشتن فرصتها و ظرفیتهای سرمایه گذاری فراوان، می تواند مکان مناسب و امنی برای سرمایه گذاری باشد.
دانیل کابروکا،رئیس بانک توسعه آفریقا، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه، تاکید کرد سرمایه گذاری در بخشهای مختلف آفریقا می تواند نیروی محرکه خوبی برای کل اقتصاد جهان باشد.
وی افزود در حال حاضر هیچ جا مثل آفریقا، این قدر فرصتهای مختلف برای سرمایه گذاری وجود ندارد و در واقع قاره آفریقا مجموعه ای از فرصتهای متنوع و مطمئن را به شرکتهای و موسسات سرمایه گذاری در جهان عرضه می کند. رئیس بانک توسعه آفریقا با اشاره به اینکه انتشار اوراق قرضه برخی از کشورهای اروپایی، اقتصاد منطقه یورو را با بحران روبرو کرده است، تاکید کرد اوراق قرضه برخی از کشورهای آفریقایی از اوراق قرضه ای که بعضی کشورهای اروپایی از جمله یونان منتشر می کنند، اعتبار و استحکام بیشتری دارد. کابروکا خاطر نشان کرد پیش بینی می شود اقتصاد کشورهای جنوب صحرای آفریقا در سال میلادی کنونی رشد پنج و شش دهم درصدی و در سال آینده رشد شش و نیم درصدی را تجربه کند، حتی برخی از تحلیلگران اقتصادی معتقدند رشد اقتصادی کشورهای این منطقه از آفریقا در سال آینده به هفت درصد هم خواهد رسید و این چشم انداز می تواند شرایط مناسبی برای کاهش پایدار فقر در منطقه ایجاد کند. رئیس بانک توسعه آفریقا تاکید کرد برغم موانعی که اقتصاد جهان با آنها روبرو شده است، رشد اقتصادی کشورهای نوظهور همچنان ادامه دارد.
شرایطی را تصور کنید که اقتصاد آمریکا و اروپا با بحرانهای جدی مواجه شده اند، در آن صورت چین، هند و برزیل جای آمریکا و اروپا را در نظام اقتصادی جهان خواهند گرفت اما اگر بتوان آفریقا را نیز به این جمع اضافه کرد، به حرکت در آوردن موتور اقتصادی جهان ساده تر خواهد بود. به اعتقاد کابروکا، قاره وسیع آفریقا علاوه بر منابع نفت و گاز و معادن مختلف که از سالها پیش توجه قدرتهای بزرگ اقتصاد جهان را جلب کرده است، برگهای برنده دیگری نیز دارد.
چهل درصد از مردم آفریقا در مناطق شهری زندگی می کنند،یعنی اینکه آنها به خانه و زیرساختهای اجتماعی مناسب نیاز دارند و برای گذراندن زندگی به وسایل مختلف از جمله لوازم خانگی برقی نیاز دارند.
می توان این وسایل را در آفریقا ساخت یا اینکه آنها را از بازارهای خارجی وارد کرد، در هر دو حالت سرمایه گذاری در این بخش می تواند فرصتهای شغلی زیادی ایجاد کند. کابروکا همچنین از رویکرد برخی از کشورها برای انعقاد توافق نامه های تجارت آزاد با کشورهای آفریقایی دفاع کرد و به سخنان دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس اشاره کرد که ماه گذشته اعلام کرده بود ایجاد منطقه آزاد تجاری در آفریقا می تواند تولید ناخالص داخلی کل قاره آفریقا را سالانه شصت میلیارد دلار افزایش دهد و این رقم بیست میلیارد دلار بیشتر از کل مبلغی است که سالانه کشورها و سازمانهای بین المللی به آفریقا کمک می کنند. رئیس بانک توسعه آفریقا تاکید کرد: ما به این نتیجه رسیده ایم که قاره آفریقا صرفا با کمکهای مالی کشورهای ثروتمند به جایی نخواهد رسید بلکه رونق تجارت و تقویت رشد اقتصادی است که می تواند به حل مشکلات اقتصادی قاره آفریقا کمک کند.
ژوئن گذشته مذاکرات مربوط به ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان بیست و شش کشور که ارزش اقتصادی مجموع آنها بالغ بر هشتصد و هفتاد و پنج میلیارد دلار می شود، در آفریقای جنوبی آغاز شد.
از طرف دیگر، رهبران آفریقا تلاش می کنند ثبات و امنیت را در کشورهای خود تقویت کنند تا سرمایه های خارجی بیشتری را جذب کنند و در عین حال به گونه ای عمل کنند که ثروتهای تولید شده به نفع جوامع مصرف شود.
دانیل کابروکا خاطر نشان کرد: ما از قیامهای مردمی در تونس و مصر به این نتیجه رسیدیم که باید برای ایجاد یک رشد اقتصادی پایدار و حمایت شده تلاش کنیم نه اینکه دل خود را به آمار و ارقام اقتصادی بزرگ اما زودگذر خوش کنیم.
وی افزود تونس در هفت سال اخیر رشد اقتصادی پنج و نیم درصدی داشت و بسیاری از سازمانهای اقتصادی بین المللی از نتایجی که تونس در زمینه اقتصاد کسب کرده بود، تمجید کرده بودند اما این سازمانها از نابرابریهای فزاینده در جامعه تونس و نظام مستبدی که در آن حقوق اولیه مردم تونس نادیده گرفته می شد، غافل مانده بودند.
کابروکا ادامه داد: ما دیگر نمی توانیم و نباید این مسایل را فراموش کنیم، امروز ما باید اطمینان حاصل کنیم که اقتصاد کشورها در حال رشد است و این رشد اقتصادی به نفع ملتها مورد بهره برداری قرار می گیرد چرا که اگر غیر از این باشد، رشد اقتصادی و شرایط موجود پایدار نخواهد ماند.