واحـد مـرکـزی خـبـر / انتقاد شدید مصر از رژیم صهیونیستی در خصوص کشته شدن پنج نیروی امنیتی این کشور، آشکارترین نشانه دال بر سردی روابط دوجانبه است.
این در حالی است که حاکمان نظامی در قاهره تلاش می کنند احساسات پرشور و قاطع مردم مصر را که عموما علیه اسرائیل است آرام کنند. با وجود فشارهای وارده از سوی مردم مصر پس از سرنگونی حسنی مبارک رئیس جمهور پیشین این کشور و دوست آمریکا، به احتمال زیاد مصر که پرجمعیت ترین کشور عربی است معاهده صلح سال یکهزار و نهصد و هفتاد و نه خود را با رژیم صهیونیستی لغو نخواهد کرد، زیرا این معاهده سنگ بنای توازن شکننده قدرت در منطقه شمرده می شود.
بـه گـزارش خبرگـزاری رویترز از قاهره، با این حال، افسران ارشد نظامی که هم اکنون کنترل امور مصر را در اختیار گرفته اند رویکرد بسیار نرم مبارک را کنار گذاشته اند.
مبارک خود را در پیگیری مساله صلح خاور میانه پیشتاز می دانست اما به علت ناتوانی در ایستادگی مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا، اعتبار خود را در نظر مردم مصر از دست داده بود. نبیل عبد الفتاح کارشناس مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام در این باره گفت: شهروندان مصری و در کل شهروندان کشورهای عربی آمادگی پذیرش رفتارهایی را که مشابه رفتارهای مبارک و نزدیکان او باشد ندارند.
شرایط پس از برکناری مبارک از قدرت عوض شد.
مصر رویکرد جدید خود را که نشان دهنده حسن نیت بود در قبال بزرگترین دشمن رژیم صهیونیستی یعنی ایران در پیش گرفت.
مصر همچنین انزوای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس را در غزه کاهش داد و گذرگاه مرزی با این باریکه را باز کرد.
علاوه بر این مصر میانجی گری امضای یک موافقت نامه آشتی را میان حماس و جنبش فتح محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به عهده گرفت.
مصر همچنین تلاش کرد تا قراردادهای صادرات گاز را به اسرائیل بازنویسی کند و شرایط این قراردادها را به نفع خود تغییر دهد. زمانی که پنج نیروی امنیتی مصر روز پنجشنبه طی درگیری با نیروهای رژیم صهیونیستی کشته شدند، مصر رژیم صهیونیستی را به نقض معاهده صلح متهم و اعلام کرد سفیر خود را از فلسطین اشغالی فرا خواهد خواند. خبرگزاری دولتی منا به نقل از بیانیه ای که توسط کابینه مصر صادر شد نوشت: خون مصری ها ارزان قیمت نیست و دولت این موضوع را نخواهد پذیرفت که خون مصری ها بر سر هیچ، ریخته شود.
اسامه هیکل وزیر اطلاع رسانی مصر در این باره در مصاحبه با تلویزیون دولتی این کشور گفت: تضمینی که مصر بر اساس معاهده صلح با اسرائیل، خود را به آن متعهد می داند باید با میزان تعهد برابر اسرائیل پاسخ داده شود.
اسرائیل همچنین باید بیانیه ها و رفتارهای خود را در خصوص موضوعات مختلف میان دو طرف، تنظیم و تعدیل کند.
شامگاه شنبه شماری از مردم مصر مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره تجمع کردند و پرچمهای این رژیم را به آتش کشیدند تا نشان دهند اجازه نخواهند داد شرایط دوران مبارک دوباره تکرار شود.
مقامات هر دوطرف نیز تلاش کردند از بروز بحران دیپلماتیک جلوگیری کنند.
اما رقبای بالقوه انتخابات ریاست جمهوری مصر در این خصوص خویشتنداری چندانی از خود نشان ندادند.
انتخابات ریاست جمهوری مصر تا پایان امسال برگزار خواهد شد. عمرو موسی دبیر کل سابق اتحادیه عرب در پایگاه اینترنتی خود نوشت: اسرائیل باید متوجه شود آن دوران که در آن فرزندان مصر کشته می شدند، بدون آنکه واکنشهای مناسب و شدید در این خصوص صورت بگیرد سپری شده است.
موسی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آینده مصر شمرده می شود. حمدین صباحی از دیگر مدعیان انتخابات ریاست جمهوری مصر نیز از یکی از تظاهرات کنندگان که از دیوار سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره بالا رفت تقدیر کرد و او را قهرمان مردمی نامید.
این تظاهرات کننده پرچم رژیم صهیونیستی را به پایین کشید و آن را آتش زد. شادی حمید رئیس بخش تحقیقات مرکز بروکینگز دوحه در این باره گفت: در آینده شاهد وخیم تر شدن روابط خواهیم بود.
اما سطح روابط به حدی نخواهد رسید که معاهده کمپ دیوید لغو شود.
سطح روابط در حد صلح سرد خواهد بود، همانند روابط ترکیه و اسرائیل.
این تغییرات به ویژه ممکن است در منطقه بی قانون صحرای سینا که در مرز مصر و فلسطین اشغالی قرار دارد قابل مشاهده باشد. زمانی که ایهود باراک وزیر جنگ اسرائیل در توضیح کشته شدن هشت نظامی صهیونیست در یک جاده صحرایی در شمال منطقه ییلاقی ایلات، مقصر حادثه را کنترل ضعیف مصر بر صحرای سینا دانست مقامات مصری خواستار عذرخواهی رسمی رژیم صهیونیستی در این خصوص شدند. مقامات رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کردند افراد مسلح پس از عبور از نوار غزه از طریق صحرای سینای مصر، از مرز عبور کرده اند و وارد فلسطین اشغالی شده اند.
پنج نیروی امنیتی مصر در حمله متقابل نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی کشته شدند. هیکل در این باره گفت: امنیت صحرای سینا موضوعی است که صرفا به مصر مربوط است و مصر هیچ گونه مداخله ای را از سوی سایرین در این خصوص نمی پذیرد؛ چه این مداخله در عمل باشد، یا از طریق انتشار بیانیه و ابراز عقیده.
افراد مسلح با استفاده از اوضاع ناآرام مصر، به تاسیسات نفتی و خطوط انتقال نفت به فلسطین اشغالی و اردن در صحرای سینا حمله می کنند.
نیروهای مصری هفته گذشته عملیات نظامی خود را با هدف از بین بردن این افراد مسلح آغاز کردند، اما بسیاری از مردم مصر امنیت ناکافی منطقه را نتیجه معاهده صلح با رژیم صهیونیستی می دانند. مصطفی السید استاد علوم سیاسی در دانشگاه قاهره در این باره گفت: از این حادثه می توان به عنوان فرصتی استفاده کرد و شرایط حاکم بر حضور ارتش مصر را در صحرای سینا تغییر داد.