واحد مرکزی خبر / تحلیلگر مسائل سیاسی و نظامی سقوط ارتش و رژیم قذافی را اجتناب ناپدیر خواند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، مارک پری افزود: انچه که ما شاهد ان بودیم تحولات جدی در میان مخالفان و فرماندهی انها در طول یک هفته پیش بود.
وی ادامه داد: در صورت وجود برخی کارشناسان خارجی برای مدیریت و آموزش نحوه مقابله با بحران اخیر ، زمان زیادی برای تعلیم گرفتن ارتش قذافی مورد نیاز بود.
مار ک پری نقش ناتو در پیروزی مخالفان قذافی را نیز تاثیرگذار خواند و تاکید کرد فلج کردن نیروی هوایی ارتش قذافی و همراهی کردن در تجهیز مخالفان از آثار حضور این نیرو در لیبی بشمار میرود.
وی افزود: ناتو تلاش زیادی کرد تا الزامات سازمان ملل متحد در لیبی را رعایت کند و تا انجا که مقدور بود ، غیر نظامیان لیبیایی را هدف قرار نداد.
کارشناس سیاسی گفت: ناتو در سازماندهی و هماهنگ شدن نیروهای مخالف قذافی نقش بسیار مهمی برعهده داشت.
مارک پری نقش نیروهای خارجی که برای مبارزه با مخالفان توسط دولت قذافی اجیر شده بودند برغم سازماندهی شدن ؛ کمرنگ خواند .
وی افزود: مخالفان قذافی پس ازاینکه از لحاظ لجستیکی و تجهیزاتی به خودکفایی رسیده و توانستند از مسافتهای دور با یکدیگر ارتباط برقرار کنند ، پیشرفتهای زیادی بدست آورند.
تحلیلگر سیاسی بار دیگر از کار افتادن نیروی هوایی ارتش لیبی و عدم امکان استفاده از جنگنده بر علیه مخالفان قذافی را در پیروزی مخالفان ، تاثیر گذار دانست.
مارک پری برخی عوامل نزدیک به قذافی را که هنوز دست از مبارزه برنداشته و کماکان در حال جنگ هستند را به نازی های دوران جنگ جهانی دوم تشبیه کرد که در نهایت مجبور به تسلیم شدند. تحلیلگر سیاسی اوضاع در شرایط کنونی در لیبی را بسیار حساس خواند.
وی ادامه داد: شورای ملی انتقالی لیبی موسوم به تی ان سی از احزاب و گروههای سیاسی مختلفی تشکیل شده و هماهنگ کردن و هدایت انها پس از براندازی کامل رژیم قذافی بسیار مهم و سرنوشت سازاست که این اقدام وظیفه سران این شورا ست.مارک پری گفت: سران این شورا باید کشور را از به ورطه هرج و مرج و نارآرامی افتادن نجات دهند .
وی افزود: سران سیاسی کشورهای مختلف بویژه کشورهای اروپایی باید با سران شورای ملی انتقالی لیبی در راستای تعیین مسیر درست و مناسب ، مشورت داشته باشند.
کارشناس سیاسی نقش کشورهای مختلف از جمله کشورهای غربی در زمان فعلی را محدود خواند.
وی ابراز امیدواری کرد جامعه بین المللی اینک با ازاد سازی دارایی های مسدود شده این کشور ،،زمینه را برای اداره مجدد لیبی مهیا کنند.
وی افزود: امریکا و اروپا در بحران مالی بسیار نگران کننده ای بسر میبرند از اینرو حمایتهای مالی انها از لیبی ، محدود خواهد بود ولی این کمک ها نیز بستگی به خواست مقامات لیبیایی خواهد بود.