واحد مرکزی خبر / شرکت نفتی بریتیش پترولیوم که اوایل امسال فعالیت های اکتشافی خود را در لیبی متوقف کرد، امیدوار است با بهبود اوضاع در آن کشور، فعالیت های خود را از سر بگیرد و این موضوع را به اطلاع شورای ملی انتقالی لیبی هم رسانده است.
سخنگوی شرکت بی پی در این باره گفت : اگر شرایط و اوضاع در لیبی بهبود یابد، ما تمایل داریم به آن کشور بازگشته و فعالیت های خود را از سربگیریم . وی در پاسخ به پرسشی در مورد برقراری تماس میان این شرکت و شورای ملی انتقالی لیبی گفت شورای ملی انتقالی لیبی همین ماه نامه ای به چند شرکت نفتی و از جمله بی پی ارسال کرده بود که بریتیش پترولیوم هم در پاسخ به همان نامه، از تمایل خود برای بازگشت به لیبی خبر داد و این تنها تماسی بود که بی پی با انقلابیون لیبی داشته است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، بی پی در سال دو هزار و هفت قراردادی در زمینه اکتشاف نفت با مسئولان شرکت ملی نفت لیبی امضا کرد ولی هنوز هیچ حفاری را در آن کشور آغاز نکرده است. این شرکت از ابتدای سال مجبور شد به دلیل درگیری ها و خشونت ها در لیبی، فعالیت های خود را در آن کشور متوقف کند.
بریتیش پترولیوم پیش از آغاز تنش ها در لیبی، حدود یکصد و چهل تن از کارکنان خود را به لیبی فرستاد که چهل نفر از آنها به کشور خود بازگشتند. موضوع قابل توجه اینجاست که برخی مسئولان آمریکایی، شرکت بریتیش پترولیوم را به وارد آوردن فشار بر مقامات لندن برای آزادسازی عبدالباسط المقراحی، طراح لیبیایی حادثه تروریستی لاکربی و در ازای آن، دریافت برخی امتیازات برای اکتشاف و بهره برداری از منابع لیبی متهم می کنند. در انفجار یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت «پان آمریکن» در دسامبر سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت بر فراز روستای لاکربی اسکاتلند، دویست و هفتاد نفر کشته شدند که اکثر آنها آمریکایی بودند. عبدالباسط المقراحی در سال دو هزار و یک به اتهام دست داشتن در این حمله به حبس ابد محکوم ولی به دلایلی که مقامات اسکاتلند آن را انسان دوستانه خواندند، در بیست اوت دو هزار و نه و پس از آنکه پزشکان گفتند وی را تحت درمان سرطان پروستات پیشرفته قرار داده اند و او تنها چند ماه زنده است، از زندان آزاد شد و به کشور زادگاهش لیبی بازگشت.
وی هنوز هم به زندگی خود ادامه می دهد.