واحد مرکزی خبر / خانواده های یکصد و هفتاد قربانی حادثه سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری فرانسوی بر فراز بیابان های نیجر در سال هزار و نهصد و هشتاد و نه، از خبر سقوط رژیم معمر قذافی ابراز خرسندی کردند.
یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت هوایی فرانسوی «یو تی اِی UTA » در نوزدهم سپتامبر هزار و نهصد و هشتاد و نه بر اثر انفجار، در بیابان تنره Ténéré در نیجر سقوط کرد که یکصد و هفتاد مسافر و خدمه این هواپیما در این حادثه کشته شدند.
فرانسه مسئولیت این حادثه را بر گردن دولت لیبی و بویژه عبدالله السنوسی رئیس دستگاه اطلاعات آن کشور نهاد. انجمن فرانسوی قربانیان تروریسم در بیانیه ای اعلام کرد : قربانیان حادثه سقوط هواپیمای شرکت یو تی ای بدون آنکه از انتقام سخنی بگویند، تنها امیدوارند سرهنگ قذافی در نهایت به دست عدالت سپرده شود و شش لیبیایی که در آن حادثه مرگبار گناهکار شناخته شدند نتوانند از دست عدالت بگریزند . شش لیبیایی مزبور در دادگاهی در فرانسه به طور غیابی به حبس ابد محکوم شدند. گیوم دونوا رئیس انجمن فرانسوی قربانیان تروریسم در جای دیگری از بیانیه خود گفت : ما بویژه خواستار آن هستیم که عبدالله السنوسی رئیس دستگاه اطلاعات لیبی که عامل اصلی انفجار هواپیمای مسافربری فرانسوی بود، هر چه زودتر به دست عدالت سپرده شود؛ احکام بین المللی بازداشت برای شش متهم این پرونده تا سال دو هزار و نوزده اعتبار دارند این انجمن یادآور شد حادثه تروریستی علیه هواپیمای «دی سی ده» شرکت هوایی یو تی ای، مرگبارترین حادثه تروریستی علیه فرانسوی ها در سال های اخیر بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، این در حالی است که برخی جوامع بین المللی، حادثه انفجار هواپیمای آمریکایی بر فراز روستای لاکربی در اسکاتلند در دسامبر سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت را که در آن دویست و هفتاد نفر کشته شدند نیز کار دولت لیبی می دانند. عبدالباسط المقراحی مظنون اصلی این اقدام تروریستی در سال دو هزار و یک به اتهام دست داشتن در این حمله به حبس ابد محکوم ولی به دلایلی که مقامات اسکاتلند آن را انسان دوستانه خواندند، در بیست اوت دو هزار و نه و پس از آنکه پزشکان گفتند وی را تحت درمان سرطان پروستات پیشرفته قرار داده اند و او تنها چند ماه زنده است، از زندان آزاد شد و به کشور زادگاهش لیبی بازگشت.
وی هنوز هم به زندگی خود ادامه می دهد