انقلابیون لیبیایی در یک پیشروی سریع کنترل بیشتر مناطق طرابلس را به دست گرفتند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر مخالفان قذافی پس از ورود به پایتخت در میدان سبز این شهر که نماد رژیم قذافی است جشن پیروزی گرفتند. با تضعیف حکومت چهل و دوساله قذافی هوادارن وی نیز سریع عقب کشیدند اما محل اقامت رهبر رژیم هنوز معلوم نیست و مقاومتهای پراکنده در طرابلس ادامه دارد. مخالفان قذافی پسر وی یعنی سیف الاسلام را که روزی قرار بود میراث دار پدرش باشد دستگیر کرده اند.
سیف الاسلام همراه پدرش با اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت در دادگاه کیفری بین المللی در هلند مواجه است.
پسر دیگر قذافی ،محمد در بازداشت خانگی بسر می برد.
وی که رئیس مخابرات لیبی بود در شبکه عربی الجزیره ظاهر شد و گفت خانه اش در محاصره انقلابیون مسلح قرار دارد. صدها تن از انقلابیون شامل زنان و مردان با تجمع در میدان سبز به شادمانی پرداختند و شعار دادند کار تمام شد.
آنها به تمسخر قذافی را قذافی مو فرفری خواندند. انقلابیون تیرهوایی شلیک کردند ،کف زدند و پرچم سه رنگ خود را تکان دادند.
برخی نیز به پرچم رژیم قذافی و عکس وی شلیک کردند. رهبر انقلابیون گفت : پیشروی اخیر نیروهای انقلابی پس از یک توقف طولانی مدت در جنگ داخلی شش ماهه با هماهنگی ناتو و ساکنان مخالف قذافی در طرابلس صورت گرفت. انقلابیون روز یکشنبه ظرف چند ساعت از غرب بیش از سی و دو کیلومتر پیشروی کردند.
آنها شهرها را یکی پس از دیگر تصرف کردند و مردم نیز برای استقبال از آنها به خیابان ریختند.
در همین حال ساکنان طرابلس بطور مخفیانه توسط انقلابیون مسلح شدند. وقتی انقلابیون به دروازه های طرابلس رسیدند گردان مورد اعتماد قذافی فورا تسلیم شد. فتحی البجا یکی از مقامان ارشد انقلابیون گفت فرمانده این گردان که برادرش را قذافی چند سال پیش اعدام کرده بود بطور پنهانی از نیروهای وفادار به انقلابیون بود. البجا رئیس کمیته سیاسی انقلابیون افزود شورای ملی انتقالی لیبی از سه ماه پیش روی این حمله کار می کرد و هماهنگیهایی را با ناتو و انقلابیون داخل طرابلس انجام داده بود. در روزهای پنجشنبه و جمعه ناتو حمله هوایی خود به طرابلس را تشدید کرد و واحدهای مخفی نیروهای انقلابیون داخل پایتخت روز شنبه عملیات خود را آغاز کردند.
در ساعات اولیه روز دوشنبه هم جنگجویان مخالف قذافی کنترل بیشتر قسمتهای شهر را به دست گرفتند. انقلابیون و ساکنان طرابلس پستهای ایست بازرسی متعددی ایجاد کرده اند اگر چه مقاومتهای پراکنده طرفداران قذافی هنوز ادامه دارد.
این یک بخت برگشتگی بزرگ برای قذافی بود که به نظر می رسید برغم حمله های هوایی ناتو، در پایگاهش در غرب لیبی قدرت دارد. انقلابیون چند هفته بود که توان پیشروی را نداشتند و نیروهای رژیم قذافی جلوی آنها را در شرق و مرکز کشور گرفته بودند. قذافی طولانی ترین ، سرسخت ترین و عجیب و غریب ترین حاکمیت را در جهان عرب داشت و حکومت وی بر این کشور بیابانی شمال افریقا که دارای ذخایر غنی نفت و شش میلیون نفر جمعیت است چهل و دو سال طول کشید.