واحد مرکزی خبر / سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار خواستار تسلیم شدن وفاداران به قذافی شد.
برنار والرو در این باره که آیا محل اختفای معمر قذافی معلوم است یا نه گفت: در حال حاضر ما اطلاعاتی در دست داریم که چندان دقیق نیست.
اما به هر حال آنچه مسلم است این است که ما در آخرین ساعات حیات نظام قذافی هستیم و به همین علت ما برای تدارک دوران پس از قذافی و ادامه همراهی با مردم لیبی بسیج شده ایم.
اما در این مرحله جدید یعنی دوران پس از قذافی و چهل و دو سال دیکتاتوری، لیبی می تواند با آزادی و دموکراسی پیوندی دوباره برقرار کند. والرو در این باره که درگیری های طرابلس تا کی ادامه خواهد داشت گفت: پیش بینی در این زمینه سخت است.
در مواردی که در گذشته شاهدش بوده ایم احتمال دارد همچنان با مشکلی به نام حضور تک تیراندازها و تیراندازی آنها به سمت مردم مواجه باشیم.
آنچه در حال حاضر برای ما اهمیت دارد این است که از افرادی که همچنان مقاومت می کنند سلاح های خود را بر زمین بگذارند و خشونت ها را متوقف کنند زیرا به اندازه کافی خون ریخته شده است.
نکته دوم این است که باید برای همراهی با لیبیایی ها برای تحقق ضروری سازش و ساختن الگوی دموکراتیک آنها بسیج شویم.
هر چند درگیری ها در برخی از مناطق طرابلس ادامه دارد مهم این است که جامعه بین الملل بسیج شود.
ما این کار را انجام می دهیم و در واقع از شش ماه قبل به این کار مشغول هستیم و فرانسه همواره پیشقراول بسیج بین المللی بوده است و مسلما به این کار ادامه می دهد. سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در این باره که آیا می توان گفت لیبی به طور قطع از حکومت معمر قذافی خارج و به دست انقلابیون افتاده است یا نه گفت: اکنون لیبی به نقطه غیر قابل بازگشتی رسیده است.
روشن است که از نقطه غیر قابل بازگشت عبور کرده ایم.
اکنون شمارش معکوس برای قذافی آغاز شده است و اکنون به پایان بخشی از تاریخ رسیده ایم. برنار والرو در این باره که فرانسه پیشنهاد داده است کنفرانسی درباره لیبی برگزار شود و هدف از برگزاری این کنفرانس گفت: این پیشنهادی است که آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه مطرح کرده است.
آنچه مهم است این است که باید به طور ملموس اوضاع را بررسی کنیم.
باید این پیام ارسال شود که هرچند پایان کار قذافی نزدیک است ما تسلیم نشده ایم و قرار نیست ما کاری انجام ندهیم.
فرانسه از شش ماه پیش بسیج شده است و همواره در کنار شورای انتقالی لیبی بوده است.
فرانسه از اولین کشورهایی است که شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت شناخت و برای دفاع از بنغازی بسیج شد.
فرانسه از اولین کشورهایی بود که برای نجات مردم بنغازی از کشتاری که طراحی و اعلام شده بود هواپیماهای خود را به پرواز در آورد.
فرانسه از اولین کشورهایی بود که شورای امنیت سازمان ملل متحد و شرکای اروپایی اش را برای تحریم (نظام قذافی) بسیج کرد.
ما نشست گروه تماس را برگزار کردیم و به این ترتیب مهم است که امروز این پیام را ارسال کنیم که کارهای ما امروز متوقف نمی شود. وی افزود: ما در زمینه دیپلماتیک در حال رایزنی با سایر کشورها هستیم برای اینکه بهترین راه برای دوران پس از قذافی را مشخص کنیم.
اما آنچه مهم است همان کاری است که آلن ژوپه انجام داد و با گفتن اینکه ما در پایان دوره ای از تاریخ هستیم اما هنوز صفحات زیادی برای نوشتن در تاریخ لیبی وجود دارد و اینکه جامعه بین الملل و پیشاپیش آن فرانسه در صحنه حضور داشته باشد پیام محکمی ارسال کرد.