کميته بين المللي صليب سرخ از توجه جامعه بين المللي به مساله سومالي به عنوان يک اولويت ياد کرده و تاکيد کرده که اين امر تنها راه رهايي سومالي از قحطي و خشکسالي است.
جاکوب کلنبرگر رئيس کميته بينالمللي صليب سرخ ، در گفت و گويي که هفته نامه سوئيسي درسونتاگ آن را منتشر کرده، تصرح کرد : "فقط در صورتي که سومالي به عنوان اولويت جامعه بين المللي قرار گيرد مي تواند از قحطي و خشکسالي رهايي يابد. "
اين مقام ارشد سازمان ملل تصريح کرد :" سومالي بايد در اولويت جامعه بين المللي قرار گيرد ."
رئيس کميته بينالمللي صليب سرخ همچنين از کشورهاي دنيا خواست تا در حالي که سومالي با بدترين بحران انساني دست و پنجه نرم ميکند ، براي يافتن راه حلي سياسي در اين کشور قحطي زده نيز در تلاش باشند .
خشکسالي و قحطي به مردم سومالي که از سال 1991 ميلادي تا کنون درگير جنگي د اخلي هستند ، فشار مضاعفي را تحميل کرده است .
کميته بين المللي صليب سرخ ، در چهارم آگوست ، اختصاص مبلغي معادل 153 ميليون دلار را براي تغذيه سه ماهه 1.1 ميليون نفر از جمعيت مناطق مرکزي و جنوبي سومالي ، خواستار شد .
کلنبرگر در عين حال اعلام کرده است که در چند هفته گذشته ، مواد غذايي براي بيش از 160 هزار نفر از مردم قحطي زده سومالي تامين شده است .
بنابر گزارشهاي سازمان ملل، حدود 12.4 ميليون نفر از مردم قحطي زده سومالي ، چشم انتظار کمکهاي بشردوستانه هستند .
اين در حالي است که حدود 3.7 ميليون نفر از مردم سومالي در معرض گرسنگي شديد قرار دارند.
در همين حال ، ميليونها نفر از مردم در جيبوتي ، اتيوپي ، کنيا و اوگاندا نيز از اين خشکسالي که بدترين خشکسالي در 60 سال گذشته توصيف شده، در امان نبودهاند .